‘En iyiyi seçme’ hastalığını, Fransız ve İngiliz ekollerinin bu uğurda nasıl mücadele ettiğini geçen hafta yazmıştım. Bu hafta da şu konuya girelim: Peki bu listeler, restoran sahiplerini ve şefleri nasıl etkiliyor?
Üç Michelin yıldızlı restoranların şefleri yatırımcılarla birlikte çokuluslu şirketlere dönüşüyor. Bunun sonucunda da ülke mutfaklarının geleneklere dayanan özellikleri kayboluyor. Bence Michelin kendi ayağına kurşun sıktı.
Dünyanın önde gelen lokantalarında ikili bir sistem oluşmuş durumda. Sıradan müşteriye çıkan yemeklerle özel misafirlere çıkan yemeklerin ve gösterilen ilginin farklı olması.
KADIN, şehre ayak bastığında 18 yaşındaydı...
Yeniden keşfedilen o İtalyan restoranı, Burcu Esmersoy’dan Kıvanç Tatlıtuğ’a herkesin katıldığı bir parti ve yerli Mila Kunis’in mekanı... Hepsi birden bu yazıda.