Yemek söz konusu olunca sıkışık zamanların kurtarıcısı olan sandviçler, günün her öğünü yenebilen lezzet lokmaları. Sizin için çantanıza koyup dilediğiniz yere götürebileceğiniz nefis soğuk sandviç tarifleri hazırladık. Şimdiden afiyet olsun...
#Sandviç TarifleriFüme kelimesi mutfakta pek çok üründe karşılaştığımız bir kavram olarak sıklıkla kullandığımız kelimeler arasında yer alır. Genelde çiğ etin daha uzun ömürlü olabilmesi için başvurulan füme yöntemi balık ve et gibi gıdaların ateş dumanı ile tütsülenmesi sonrası ortaya çıkar. Peki füme et nedir, füme et nasıl yapılır ve nasıl yenir haberimizde…
#FümeGuacamole, avokado ile yapılan bir Orta Amerika mezesidir. Aztek kökenli olan guacamole sos içeriğindeki yağ ve vitamin açısından değerli tutulmuştur. Ülkemizde avokado sos olarak bilinen bu lezzet genellikle bir et yemeği olan fajitayla birlikte sunulur. Peki, avokado sos nasıl yapılır?
#Guacamole SosBalıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası öncülüğünde düzenlenen 2. Ayvalık Doğa Festivali başlıyor. Bu yıl “Akkızlı Günler” temasıyla 11-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin programında yeme içme meraklılarını mutlu edecek çok sayıda aktivite de bulunuyor.
#Ayvalıkİki hafta önceki yazdığım "Yenilikçi tarhana denemelerim" başlıklı yazımda tarhananın kökeni ile ilgili olarak ortaya ’kişisel’ bir görüş ortaya atmış, ardından da bu görüşü temel alarak geleneksel domates-biber tarhanasından çok daha farklı tarhanalar yapılabileceğini söylemiştim.