Salataların ve kısırın vazgeçilmez lezzeti olan yeşil soğanın aynı zamanda insan sağlığına pek çok faydası bulunuyor. Güçlü bir antioksidan özelliği bulunan yeşil soğanın suyu tam da doğal bir ağrı kesicidir. Uzak Doğu ülkelerinde çok fazla tüketilen yeşil soğanın insan sağlığı için inanılmaz faydaları vardır. Yeşil soğanın faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir sizler için derledik.
#FaydalarıYemeklerimizin vazgeçilmezi kuru soğan, sağlık açısından son derece yararlı bir besin. İçerisinde protein, kalsiyum, demir gibi mineraller ve C vitamini barındırır. Peki soğanın kilo vermede bir etkisi var mı? Soğan suyu zayıflatır mı? İşte soğan ve soğan kürünün vücuda etkileri...
#Soğan SuyuTam bir antioksidan deposu olan kuru soğan kalsiyum, C vitamini, demir ve posa açısından da oldukça zengindir. Peki kuru soğanın sağlık açısından faydaları nelerdir? Tüketirken nelere dikkat edilmeli? Kırmızı soğan mı yoksa sarısı mı? Kırmızı kuru soğanın faydaları neler? Uzmanlar, konuyla ilgili merak edilenleri anlattı.
#Kuru SoğanÖzellikle çiğ soğan ya da sarımsak yediğinizde midenizde yanma mı hissediyorsunuz? Çok sayıda kişinin böyle bir sorunu var ama Gastroenteroloji Uzmanı Kadir Demir, insanların bu problemi yanlış yorumladıklarını belirtti ve konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.
#SarımsakSoğan, aynı sarımsak gibi, güçlü kokusu nedeniyle bazen yemekten kaçındığımız gıdalar arasında yer alıyor ancak, yine sarımsak gibi sağlığa faydaları nedeniyle uzmanlar tarafından sık sık tüketilmesi öneriliyor. Soğan suyunun faydaları arasında ilk olarak sayılanlar antiseptik olması, bakterilere karşı vücudun direncini arttırması, kan basıncını dengelemesi ve bazı kanser türlerine karşı koruma sağlaması bulunuyor.
#SoğanSağlıklı beslenmenin önemini herkes biliyor ama bunu hayata geçirebilenlerin sayısı çok daha az. Üstelik beslenme ve diyet alanında kitapları olan Epidemiyolog Tim Spector'a göre, çok küçük değişikliklerle büyük farklar yaratmak mümkün. Peki bu küçük değişiklikler neler? Ne gibi yararlar sağlıyorlar? İşte Spector'ın tavsiyeleri ve uzman görüşleri...
#SağlıkÇanakkale ili ülkemizin Marmara bölgesinde yer alan ve Marmara denizine sahili olan bir ilimizdir. Bu ilimiz gerek tarihi güzellikleri gerek kültürel değerleri gerekse yöresel mutfağı bakımından çeşitlilikleri ile oldukça dikkat çeken bir ilimizdir. Ülkemiz için tarihi bir önem arz eden Çanakkale ili özellikle birçok turiste de ev sahipliği yapmaktadır. Kendine özgü mutfak kültürüyle de birçok kişiyi kendisine hayran bırakmayı başarabilmiştir. Çanakkale mutfağını merak edenler için Çanakkale yemekleri nelerdir? Çanakkale’de ne yenir ve neyi meşhur? Çanakkale mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Gibi sorular akla gelebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Çanakkale YemekleriSebzeler, insan beslenmesinin en önemli bileşenlerinden biri. Hangi sebzenin nasıl tüketileceğini bilmek ise faydalarını arttırmak için oldukça önemli. Peki sebzeler çiğ mi tüketilmeli yoksa pişirilerek mi? Uzmanlara sorduk...
#SağlıkSoğan kürü adet söktürücü özelliği ile bilinmektedir. Adet gecikmesi gibi durumlarda soğan ve su ile hazırlanan kür ile adet döngüsü normal seyrine dönmektedir. En az altı ayda bir 15 gün süre ile düzenli kullanılır ise soğan kürü işe yaramaktadır. Adet söktürücü soğan kürü nasıl yapılır ve kaç gün kullanılır ayrıntıları ile derledik.
Baharatların tümü, aroma veren yumru köklerin, meyvelerin, tohumların, ağaç kabuklarının çoğunlukla kurutulmuş halidir. Baharatlar yiyeceklerde koruyucu özellik oluşturur ve bozulmadan dolayı oluşan kokuları bastırır. Tane olanlar ise kullanmadan önce öğütülmelidir. Bu yazımızda ise sizlere baharatların özellikleri, faydaları ve kullanım alanlarından bahsedeceğim.
#BaharatlarÜlkenin farklı bölgelerinde sevilen ve değerlendirilen otlar içerisinde Sakarca otu yer almaktadır. Son dönemlerde faydaları ve etkisi ile beraber merak edilen otlardan biri olduğunu söylemek mümkün. Peki, sakarca otu nedir, ne işe yarar ve nerede yetişir? Sakarca otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Sakarca OtuYemek yapmak herkes için oldukça rahatlatıcı ve keyif vericidir. Taze seçilen ürünler ile birbirinden lezzetli yemekler yapılabilir. Kanlıca mantarı da besin değeri yüksek olan besinlerden biridir. Kanlıca mantarı nasıl pişirilir? En güzel taze kanlıca mantarı nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Kanlıca MantarıBirçok farklı doğal besin kaynağının insan sağlığı açısından önemli faydaları bulunur. Özellikle soğanın sağladığı faydalar pek çok kişi tarafından da duyulmuştur. Ancak detaylı olarak ne gibi yararlar sunduğu tam olarak bilinmez. Peki, soğan kabuğu suyu faydaları nelerdir ve saça nasıl uygulanır? Soğan kabuğu suyunun cilde ve vücuda faydaları hakkında tüm detayları derledik.
#Soğan KabuğuZambak çiçeği, varlığıyla bahçelere kusursuz bir güzellik kazandıran son derece göz alıcı görünüme sahip çiçek türleri arasında öne çıkmaktadır. Doğrudan gün ışığına gereksinim duymadığından neredeyse her yerde bulunabilen bir bitki olma özelliği barındırır. Sizin için Zambak çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Zambak çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konularını derledik.
#Zambak ÇiçeğiKardelen çiçeği; Nergisgiller familyasından olup, bahar aylarında kimi zaman kar erimeden beyaz renkli ve çan biçimli sarkık çiçekleri açan koyu renkli bir çiçek türüdür. Peki kardelen çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Kardelen çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları nelerdir ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Frezya çiçeği, ilkbahar döneminde kendisini göstermeye başlayan etkileyici güzelliğe sahip çiçek türleri arasında yerini almaktadır. Çiçek açtığında son derece güzel görüntüler ortaya çıkaran bitki hakkında sizin için en çok sorulan Frezya çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Frezya çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği şeklindeki soruların yanıtlarını tüm detayları ile birlikte derledik.
#Frezya ÇiçeğiSoğan, yemeklerin baş tacı olmazsa olmazıdır. Soğanın içerisinde bulunan vitamin ve mineraller aynı zamanda pek çok hastalığa da iyi gelmektedir. İşte, doğal bir antibiyotik olarak bilinen soğan suyunun faydaları, neye iyi geldiği, hazırlanışı ve kullanımı ile ilgili tüm detayları.
#Soğan SuyuSoğan kürü, miyom, iyi huylu prostat büyümesi, polikistik over, kıl dönmesi, menopoz, hamile kalma gibi rahatsızlıkların tedavisinde sıkça kullanılan bitkisel bir kürdür. Evlerinizde taze olarak yapabileceğiniz kürü düzenli olarak 15 gün boyunca kullanmanız gerekir. Soğan kürü nedir ve nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Soğan kürü genellikle içme suyuyla kaynatılarak hazırlanan, son derece şifalı bir kürdür. Bazı beslenme uzmanlarına göre klorsuz suyla hazırlanması önerilen bu kür, doğal bir ağrı kesicidir. İdrar söktürücü olduğu için biriken ödemlerin çok daha kısa sürede atılmasını sağlar. Soğan kürü nedir ve nasıl hazırlanır? Faydaları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Soğan, yemeklerin hem olmazsa olmazı hem de ana maddesidir. Soğan içerisinde bulunan vitamin ve mineraller bakımından pek çok hastalığa ve derde iyi gelmektedir. Soğan suyu hakkında merak edilen faydalar, neye iyi geldiği ile ilgili tüm detayları.