“Networking’den nefret edıyorum.” Bu cümleyi yöneticilerden, diğer profesyonellerden ve MBA öğrencilerinden sık sık duyabilirsiniz. Ancak günümüz dünyasında networking bir gerekliliktir. İşte bu konuda olumsuz düşünen kişilerin fikirlerini değiştirmek için ortaya koyulmuş stratejiler.
#NetworkıngGeçen yıl Türkiye’de kamu diplomasisini başlatan Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, projenin sosyal medya ayağı olarak Twitter diplomasisine geçti. Büyükelçilik; web sayfası, Facebook ve Twitter’la üçlü bir sanal iletişim modeli başlattı. Büyükelçi Tan, annesinin Öğretmenler Günü’nü de Twitter’dan tebrik etti.
Fırsat verilse ya da istedikleri gibi kariyerlerini yönlendirebilseler, Türk pilotları neler yapabilir? Bu soru Volkan Işık, Nejat Avcı, Serdar Bostancı, Ercan Kazaz ve Serkan Yazıcı gibi isimlerini sayamayacağımız kadar çok kişiyle daha önce defalarca ispatlandı. Ancak bunun son ve en önemli örneklerinden birisini Emre Yurdakul isimli genç pilot imza attı.
Vitrini daha çok pastaneleri andıran sabun dükkánlarının sayısı her geçen gün artıyor. Renk renk, çeşit çeşit sabun var. Zeytinyağlısından limonlusuna, nanelisinden çikolatalısına, portakallısından tarçınlısına kadar... Pasta, kek, kurabiye şeklindeki bu sabunlar mis gibi kokuyor ve yıkanmaktan ziyade yeme isteği uyandırıyor.
Software AG, mevcut sistemleri Web ve Servis Odaklı Mimari’yi (SOA) destekleyecek biçimde genişleten yazılım çözümü ApplinX’te bazı geliştirmeler yaptığını duyurdu. Software AG’nin ApplinX 5.1 çözümü, kullanıcılara mevcut terminal ekranlarından Web servisleri yaratma ve bu servisleri bir UDDI havuzuna kaydetme imkanı sunuyor. Böylece, Servis Odaklı Mimari (SOA) desteği artırılıyor.
Bu yılbaşında bir parti patlaması yaşanıyor. Üstelik sadece İstanbul'da değil, Ankara'da, İzmir'de, Kartalkaya'da... J&B sponsorluğuyla düzenlenen Route 2002 ‘‘The Essential Trip to The New Year’’ ve Sarnıç Project bu partilerin en iddialılarından. J&B'nin sponsor olduğu partilere katılanlara sürpriz hediyeler de var.
"Yazılım geliştiricilerin gurusu" olarak tanınan Don Box, Microsoft'un desteğiyle Türkiye'ye geldi. Box, İstanbul'da verdiği seminerde kurumsal yazılım mimarları ve kurumsal uygulama geliştiricilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Don Box'ın 28 Kasım'da gerçekleştirilen seminerine yaklaşık 800 yazılım geliştirici katıldı.