Türkiye'nin yanı sıra Fransa, Fas ve Yugoslavya’da yetişen siyez, son yılların popüler buğday türlerinden biri oldu. Kötü iklim şartlarına karşı buğdaydan daha fazla dayanabilen siyez taş değirmenlerde öğütülerek bulgur ve una dönüşüyor. Siyez unundan yapılan ekmekler uzmanlar tarafından da öneriliyor. Peki, siyez unu faydaları neler, siyez nasıl tüketilir?
#Siyez NedirGeleneksel sofralarımızın enerji kaynağı olan ekmek, gündemde olan besinlerden biridir. Ekmek tüketip tüketmeme konusunda ciddi bir bilgi karmaşası bulunmaktadır. Bu konuyla ilgili birçok soruyla da her gün karşılaşmaktayım. Ekmeği yemeyelim mi? Ekmek yersem, zehir mi yemiş olacağım? Ama burada sorulması gereken soru, bu değildir. Asıl soru ‘Hangi ekmeği tüketmeliyim’ sorusu olmalıdır. Yani; doğru tahılı seçip, doğru ekmeği yemeliyiz.
#Ekmek Tüketimi