Alnınızda, burnunuzda, yanağınızda ya da çenenizde çıkan sivilcelerin hepsinin nedenleri birbirinden farklı. Peki sivilceleriniz neden çıkar ve size ne anlatmaya çalışıyor?
#Akne Neden OlurGözenekler cilt üzerindeki toksinlerden arınmamızı sağlar ve canlı ile sağlıklı görünmemize yardımcı olur. Fakat özellikle alın ve burun bölgelerinde cildin daha yağlı olmasından dolayı gözenekler genişler ve çukur gibi bir görünüme sebep olur. Yüzde oluşan delikler bu nedenle kişileri çok rahatsız etmektedir. Bunların oluşmaması için günlük cilt bakımının yapılması çok önemlidir. Yüzdeki delikler nasıl geçer ve kapanır? Yüzdeki deliklere ne iyi gelir? İşte yüzde oluşan delikler hakkında merak edilenler.
#Yüzdeki Delikler Nasıl GeçerBitki özlerinin faydaları genellikle hazırlanan özel karışımlarla elde edilir ve karaciğer yağlanmasına karşı etkili bir çözüm olabilir. Karaciğer yağlanmasına iyi gelen bitki çayları ve karaciğer yağlanmasını engelleyen bitki çaylarının tarifleri neler? İşte tüm detayları sizin için derledik.
#Karaciğer YağlanmasıSivilce, en yaygın cilt sorunları arasında yer alan ve ergenlik dönemindeki pek çok kişinin yaşadığı sorunlardan biridir. Özellikle yüzdeki yağ oranı bakımından yüksek olan yerlerde çıkan sivilce, tedavi edilmediği takdirde kalıcı izlere neden olarak, kişileri psikolojik olarak olumsuz etkileyebilir. Aynı zamanda nedenler arasında karaciğerden kaynaklı sivilceler de yer alabilir. Peki, sivilce neden olur, nasıl geçer? Sivilceye ve sivilce izlerine ne iyi gelir? İşte geçmeyen sivilcenin sebepleri ve tedavisi
#Sivilce Nasıl Geçer?Günümüzde gelişen cilt hastalıklarını etkileyen pek çok faktör bulunmaktadır. Özellikle cilt yüzeyinde oluşan iltihaplar çevresel nedenlerden dolayı oluşabilir. Komedon nedir ve nasıl oluşur? Komedon nasıl geçer ve aleti nasıl kullanılır? Komedon tedavisi ve temizliği nasıldır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Komedon Nedir Ve Nasıl Oluşur?Günümüzde cilt sağlığı ve cilt bakımı çok önemlidir. Özellikle akne oluşumu hem ciltte kötü bir görüntüye neden olur hem de sağlık yönünden de belli hastalıkların habercisidir. Akne oluşumu ve tedavi yöntemleri de çok merak ediliyor. Akne nedir ve neden oluşur? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Akne Nedir?Çikolata kisti, radyoterapi ve kemoterapi tedavisi, sigara kullanımı gibi durumların yumurta sayısını ve kalitesini düşürdüğünü söyleyen Tüp Bebek Bölümünden Doç. Dr. Gonca Yetkin Yıldırım, "Yumurtalık rezervi düşük olan çoğu kadında hiçbir belirti görülmez. Düşük yumurtalık rezervi olan kadınlarda tüp bebek tedavisine gecikmeden geçilmelidir. Tüp bebek tedavisi dışındaki tedavilerle zaman kaybı yaşanmamalıdır" dedi.
#Tüp BebekSıcak bir ortamda veya çok soğuk bir havada yüzün kızarması, beklenen fizyolojik bir durumdur. Ama duygularımızı saklamaya çalıştığımız zamanlarda özellikle heyecan veya stres anında bizi ele veren yüz kızarıklığına bir de yanma ve kaşıntı gibi semptomlar eklenince hem sağlık hem sosyal bir problem haline gelir. Kırmızı yüz pek çok kişinin şikayetçi olduğu cilt problemlerinden birisidir.
#SAĞLIKHalk arasında ‘sivilce’ diye bilinen, yağ bezlerinde iltihaplanmalara yol açan hastalık, tıp dünyasında ‘akne vulgaris’ veya kısaca ‘akne’ diye anılır. Yani sivilce ve akne, aynı hastalığa verilen farklı isimlerdir. Peki sivilceler neden oluşur? Yediklerimiz sivilce yapar mı? Hangi vitaminlerin eksikliğinde görülür? İşte yanıtları...
#SivilceAdet düzensizliği, kadınların hayatları boyunca sıkça karşılaştıkları sorunların başında geliyor. Her 10 kadından 1’inde görülen erken menopozun da başlıca belirtileri arasında yer alan adet düzensizliklerinde altta yatan etkenler 20’li ve 40’lı yaşlarda farklılık gösteriyor.
#Adet Düzensizliği GebelikCiltteki rahatsızlıklardan bazıları, hastaların uzun yıllar uğraşmasına, ciltleriyle ilgili tedavi görmesine rağmen iyileşmiyor. Hastalıkların birçoğunun cilt bozukluğuna yol açtığını belirten Acıbadem Maslak Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Neslihan Kurtulmuş, cildimizde sık görülen sivilciler, tüylenme, yağlanma, saç dökülmeleri, koyu ve açık renkli lekelerin arkasında hormonal hastalıkların bulunabileceğini belirtiyor.