Coronavirüs (COVID 19) pandemisi tüm dünyayı tehdit etmeye devam ederken, yaz aylarında sıcakların artması ile hastalığın nasıl bir seyir izleyeceği ise henüz bilinmiyor. Her ne kadar nezleye yol açan mevsimsel coronavirüslerin sıcak havalarda hastalık yapmadıkları biliniyor olsa da, 2003 yılında Uzakdoğu’da yaşanan SARS salgınının hız kesmesinde yazın artan sıcakların bir etkisi olmadığı, salgının bugün aldığımız koruma tedbirlerine benzer önlemler sayesinde etkisizleştiği de bilinen bir gerçek. <br><br>Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Öner Dikensoy, yaz mevsiminde coronavirüse (Covid-19) karşı almamız gereken 8 kuralı anlattı, önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
#CoronavirüsSıklıkla karşılaşılan inatçı küf lekelerinden nasıl kurtulacaklarını merak eden vatandaşlar, pratik küf lekesi çıkarma yöntemlerini araştırıyor. Özellikle ıslak çamaşırları kurutmayı unutan kadınların en büyük sorunlarından olan küf lekelerinden kurtulmak sanıldığı kadar uğraştırıcı değil. Peki, küf lekesi nasıl çıkar?
#Küf Lekesi Nasıl Çıkar?Potasyum, vücudun sağlıklı bir şekilde çalışması için gerekli olan mineraldir. Ancak eksikliği de fazlalığı da insan vücudunda olumsuz sonuçlar doğurabilir. Kanda potasyum yüksekliği, direk olarak vücutta önemli görevler yapan organlardan birinin düzensiz bir şekilde çalışmasından kaynaklanabilir. Peki fazla potasyum zararlı mı? Potasyum kullanım alanları neler? İşte potasyum hakkında merak edilenler
#Potasyum NedirGelişmiş ülkelerin gündeminden hiç düşmeyen gıda güvenliği sorunu nihayet bizde de hak ettiği ilgiyi görmeye başladı. Bu çok iyi, çünkü güvenli gıda tüketimi, en az sağlıklı besin seçmek kadar önemli bir konu. Hangi gıdalar güvenli, yiyeceklerimizi pişirip saklarken nelere dikkat etmeliyiz merak ediyorsanız, işte bilmeniz gerekenler...
Güneş ışınlarının dik geldiği yaz aylarında zararlı ışınlarına maruz kalmamak için, geniş kenarlı şapka, gözlük, sıkı dokunmuş açık renkli giysiler kullanılmalıdır. Ayrıca yaz aylarında artan su ve nem ihtiyacı nedeni ile bol su içmenin yanısıra nemlendirici kremler ve mutlaka güneşten koruyucu kremler kullanmak gerekir.
İzmir'de yapılan bir araştırmada evlerimiz'de işyerlerimizde kullandığımız çamaşır sulu deterjanların çoğu kanserojen olan bileşenler yaydığı tespit edildi. Bunları kullanırken çok dikkat edilmesi gerektiği, yoksa sağlığımızda çok ciddi sorunların çıkabileceği belirtildi.
Çalışanlar yemeklerini çoğunlukla restoran ya da işyeri yemekhanesinde yiyor. Çatallar, kaşıklar, tabaklar, tuzluklar ortak. Çoğumuz yemeklerin hangi koşullarda, kimler tarafından hazırlandığını bilmiyoruz. Tuvaletleri, sabunları, havluları da ortak kullanıyoruz. Peki hijyene dikkat etmezse başımıza neler geleceğini biliyor muyuz? Sağlığınız için bu yazıyı okumanızı tavsiye ediyoruz.