Kişilerin günlük yaşamını olumsuz anlamda etkileyen sırt ağrısı, genellikle strese, rüzgar çarpmasına bağlı gece yatarken artan ağrılar ile kendisini gösteriyor. Her hastalıkta olduğu gibi sırt ağrısında da erken teşhis büyük ölçüde önem taşıyor. Yanlış oturma şekli, sinir sıkışması sırt ağrısı nedenleri arasında sayılabilir. Peki, sırt ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Sırt ağrısı neden olur? İşte, sırt ağrısı ile ilgili merak edilen ayrıntılar ve evde iyi gelen tedavi yöntemleri
#Sırt Ağrısı Nasıl GeçerPlevra, akciğeri çevreleyen, göğüs boşluğunu içten kaplayan, ince, iki katlı bir zar tabakasıdır. Plevranın bu iki katman arasında akciğerin solunum sırasında kolay bir şekilde hareket edebilmesini sağlayan yaklaşık olarak 20 mL civarında kaygan bir sıvı bulunur. Pleura nedir? Plevra zarı nerede bulunur tüm detayları ile derledik.
Dorsalji halk arasında bilinen tabiriyle sırt, kemik ve kas ağrısıdır. Ağrı ile birlikte sırtta sıcaklık ve yanma hissi, uyuşma ve karıncalanma gibi semptomlar da ortaya çıkabilir. Dorsalji’nin pek çok çeşidi olduğu gibi her biri farklı bölgede görülmektedir. Dorsalji tedavisi için hangi tip olduğunun teşhisi oldukça önemlidir. Peki, Dorsalji nedir, Tıp dilinde dorsalji ne anlama gelir? Dorsalji tipleri ve tedavisi.
#DorsaljiKalp krizi, göğsünüzde aniden ortaya çıkan ağrı ve sıkışma hissiyle başlar. Kalp krizinde erken müdahale büyük önem taşır. Bu bağlamda, kalp krizinin öneminden ve belirtileri, nedenleri de dahil kalp krizi hakkında tüm bilinmesi gerekenleri Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir detaylandırdı. Kadınlarda kalp krizi tanısının gecikebileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Özdemir, kalp krizinin erken teşhisi ve tedavisiyle ilgili önemli uyarılarda bulundu.
#Sessiz Kalp Krizi‘Varicella zoster’ isimli virüsün neden olduğu zona, şiddetli ağrılara yol açabiliyor. Ortaya çıkmasındaki en önemli faktörlerden biri de stres. Peki zona nedir? Sebepleri ve belirtileri nelerdir? Herhangi bir bulaşıcılığı var mıdır? Uzmanlar, konuyla ilgili merak edilenleri anlattı.
#ZonaBel ağrılarının nedenleri arasında yer alan bel tutulması, genç ve yaşlı ayırt etmeksizin her yaş grubundan kişinin karşılaştığı bir sorun olarak dikkat çekiyor. Peki, Bel tutulması nasıl geçer? Bel tutulmasına ne iyi gelir?
#Bel Tutulmasına Ne İyi Gelir?Yanlış oturma şekli, aşırı yorgunluk, klimaya maruz kalma gibi çevresel etkenlerle oluşabilen sırt ağrısı, kalp hastalıkları gibi ciddi sağlık nedenleri ile de ortaya çıkabiliyor. Her yaştan kişide görülebilen sırt ağrısı sorunu yaşayanlar, doktora muayenesi için gidecekleri bölümü merak ediyor. Peki, sırt ağrısı neden olur? Sırt ağrısı için hangi doktora ya da bölüme gidilir? İşte, sırt ağrısı tedavisi hakkında detaylar.
#Sırt Ağrısı Neden OlurBirçok kişi sık sık yaşadığı bel ve sırt ağrılarından şikayet eder. Genellikle bel ve sırtta başlayan ağrının daha derinlere ulaşarak keskinleştiğini söyler. Ancak ağrı daha derinlerde ve şiddetli olduğunda sanılanın aksine sırt değil böbreklerde sorun var demektir. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Arman ÇİTÇİ , böbrek ağrılarının bilinmeyen nedenlerini anlatıyor.
#Bel AğrısıSağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.