Siraz balığı; Işınsal yüzgeçliler kategorisinde olup, Cyprinidae ailesine ait bir balık türüdür. Dünya çapına yalnızca Türkiye'de bulunmakta ve endemik bir çeşit olan bir balıktır. Doğal yaşam alanlarının yok olması sebebiyle neslinin tükenmesi söz konusu olduğundan nesli tehlikededir. Doğal yaşam alanı ise tatlı su gölleri olarak belirlenmektedir. Peki siraz balığı nedir, siraz balığı nasıl pişirilir, nasıl temizlenir ve avlanır? Siraz balığının özellikleri ve faydaları nedir detayları ile derledik.
Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan Hazar Gölü'nde yaşayan endemik tür siraz balığının, yumurtasını bırakmak için akıntıya karşı başlattığı tersine göç ilk kez görüntülendi. Binlerce balığın tersine göçünü izlemek isteyenler, bu anı cep telefonuyla kaydetti.
#ElazığTarım ve Orman Bakanlığı, balıkların ve diğer deniz canlılarının ölümlerine neden olan 450 bin metrekare ağ ile 4 bin 500 balıkçı sepeti, algarna ve benzeri av araçlarını deniz ve göllerden temizledi. 1 milyon 500 bin su canlısının hayalet ağlara takılarak ölmesi engellendi.
#GazetehaberleriYunanistan’ın ikinci büyük kenti, Ege adalarının kartpostal manzaraları ve Atina’nın antik hazinelerinin gölgesinde kaldı uzun yıllar. Oysa Selanik, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Roma, Bizans ve Osmanlı’dan kalma tarihi dokusuyla özel bir şehir. Yüzyıllar boyunca Müslüman, Hıristiyan ve Yahudiler bir arada yaşamış. Bu zenginlik 1920’lerde Müslümanların Mübadele’yle Anadolu’ya, Yahudilerin 1940’ta Nazi toplama kamplarına gönderilmesiyle zedelense de kent çok- kültürlülüğün izlerini hâlâ taşıyor. Selanik, anıtları, iddialı restoranları, çok sayıdaki kafe ve barıyla hafta sonu kaçamağı için ideal.
#SelanikBirleşik Arap Emirlikleri’nin bir zamanlar adından hiç bahsedilmeyen sahil yerleşimi Dubai, şimdilerde farklı ulusların bir arada yaşadığı büyük bir dünya kenti. Birbirinden güzel, halka açık plajları, yeni metro ve tramvay sistemi, Fransızından Japonuna, İranlısından Amerikanına ünlü restoranlarıyla körfezdeki komşularından ayrışıyor. Son yıllarda sanatta öne çıktı. Galerileriyle ünlü semtleri ve hırslı modacılarıyla gözde. Gece eğlence mekânları da uluslararası kalitede.
#Seyahat- İnci kefaline benzerliği nedeniyle 1980'den bu yana adını duyuramayan ve Türkiye'de sadece Karasu Çayı'nda yaşayan endemik balık türüne, bilim adamlarının çalışmasıyla "Timar incisi" adı verildi - YYÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Elp: - "Bilim şüpheyle başlıyor ve bu şüphenin üzerine sistematik karakterlerini gözden geçirdiğimizde inci kefali ile uyuşmadığını, Timar incisinin farklı karakterlere sahip olduğunu gözlemledik" - "Timar incisini, Almanya, İstanbul ve YYÜ'den 4 kişilik bir ekip olarak İngiltere'de alanında uzman kişilerin yer aldığı bir dergide yayınladık"
Megayatlarla dolu marinası, Ferrari ve Bugatti’lerin turladığı rıhtım caddesiyle Fransız Rivierası’nın pırıltılı kenti yine hareketli bir yaza hazırlanıyor. Gelecek hafta başlayıp 26 Mayıs’a kadar sürecek Cannes Film Festivali sırasında şehir dünya sinemasının yıldızlarıyla dolacak. Fırsatı değerlendirip Le Suquet’te kentin geçmişini, Rue d’Antibes’te modadaki yeni gelişmeleri, restoranlarında lezzetleri, gece kulüplerinde Cannes usulü eğlenceyi keşfedebilirsiniz.
Dubai’deki Palmiye Adası’nda 1.5 milyar dolara yapımı tamamlanan Atlantis otelinin açılışı muhteşem oldu. Küresel krize meydan okuyan açılış törenine 2 bin konuk katıldı ve 20 milyon dolarlık harcama yapıldı. Davette 4 bin istakoz, 5 bin şişe Veuve Clicquot ikram edildi. Kylie Minogue konser verdi. Richard Branson, Charlize Theron, Prianka Chopra, Misha Barton gibi ünlüler de açılıştaydı.