Tavuk severlerin favori atıştırmalıklarından olan tavuk şinitzel MasterChef yarışmasıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Peki, tavuk şinitzel nasıl yapılır? İşte, Etin incecik açıldıktan sonra un, yumurta ve galeta ununa bulanması, ardından da bol yağda çıtır çıtır kızartılması sonucu elde edilen şinitzel tarifi, marine ve sosu hemen aşağıda...
#Tavuk ŞinitzelŞinitzel, Almanya ve Avusturya mutfağının ünlü lezzetlerinden biri. İncecik etin un, yumurta ve galeta unu ile kaplanıp yağda kızarmasıyla hazırlanan bu şinitzeli çok seveceksiniz. Dilerseniz üzerinde çok az miktarda tereyağı da sürerek tadını katlayabilirsiniz. Eğer pratik bir şeyler arıyorsanız, dana şinitzel tarifi tam da size göre! Çok seveceksiniz...
#Dana ŞinitzelMutfağa ilk girdiğinde henüz küçük bir çocuktu. Anneannesinin yarattığı mucizelerden etkilenmişti. Onu babasına eşlik ettiği profesyonel bir mutfak izledi. Buradaki dinamizm ve paslanmaz çelik tezgâhların büyüsüyle kararını verdi; yeme-içme işine girecekti. Bunun için büyümeyi de beklemedi. 14 yaşından itibaren çalışmaya başladı. Son 13 yıldır ise televizyon programlarıyla hepimizin mutfaklarında! Şef Arda Türkmen’in mutfağına sızdık. Hem eski albümleri karıştırdık hem yeni gastronomi eğilimlerini konuştuk.
#Arda’Nın Mutfağı