GeriMutfak Tüyoları Tavuk şinitzel nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Tavuk şinitzel tarifi, marine ve sosu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk şinitzel nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Tavuk şinitzel tarifi, marine ve sosu

Tavuk şinitzel nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Tavuk şinitzel tarifi, marine ve sosu

Tavuk severlerin favori atıştırmalıklarından olan tavuk şinitzel MasterChef yarışmasıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Peki, tavuk şinitzel nasıl yapılır? İşte, Etin incecik açıldıktan sonra un, yumurta ve galeta ununa bulanması, ardından da bol yağda çıtır çıtır kızartılması sonucu elde edilen şinitzel tarifi, marine ve sosu hemen aşağıda...

Şinitzel, Avusturya ve Almanya mutfaklarının en önemli ve en tanınmış yemeklerinin başında geliyor. Tavuk şinitzel kolay yapımı ve malzemeleri ile de en çok tercih edilen tavuk yemekleri arasında yer alıyor. Peki, tavuk şinitzel nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte tavuk şinitzel yapımının püf noktaları...

TAVUK ŞİNİTZEL MALZEMELERİ

4 adet tavuk göğüs fileto

Tuz

Karabiber

Dış harcı için:

3 yemek kaşığı un

2 adet yumurta

1 su bardağı galeta unu

Kızartmak için:

1,5 su bardağı ayçiçeği yağı

TAVUK ŞİNİTZEL NASIL YAPILIR?

Tavukları ortadan kesip döverek inceltin.

Üstlerine tuz ve karabiber serpin ve kenara alın.

Yumurtaları bir kasede çırpın.

Un ve galeta ununu da ayrı ayrı tabaklara koyun.

Ayçiçeği yağını derin bir tavada güzelce kızdırın.

Tavukları una bulayın.

Ardından ununu silkeleyip çırpılmış yumurtaya son olarak da galeta ununa batırın.

Her tarafı kaplanan tavukları yeniden silkeledikten sonra kızgın yağa atın.

Her iki tarafı da altın gibi olana kadar kızarttığınız tavukları kağıt havlu üzerine çıkarın.

Şinitzelleri Bavyera usulü patates salatası, otlu tereyağı ve bir dilim limon ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

False