Yazılılar, sözlüler, vizeler, finaller, LGS, YKS, ALES, KPSS; hayatımız sınavlarla geçiyor. Yaklaşan sınav dönemi pek çok öğrencinin hayatını olumsuz yönde etkiliyor. Özel Eğitim Öğretmeni ve Aile Danışmanı Mine Ağır, uyku bozukluklarından karamsarlığa, depresyondan konsantrasyon kaybına pek çok soruna ve dolayısıyla başarısızlığa sebep olan “sınav kaygısı” konusunda öğrencilere ve ebeveynlerine tavsiyelerde bulundu.
#SınavBinlerce öğrenci ve velinin merakla beklediği Liseye Giriş Sınavı 2 Haziran Cumartesi günü yapılacak. Peki TEOG sınavının yerine getirilen ve ilk kez uygulanacak bu sınav öncesi nelere dikkat etmek gerekiyor? Uzman Psikolog Betül Küçükardalı, sınav kaygısıyla başa çıkmanın yollarını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Sınav Kaygısıyla Nasıl Başa ÇıkılırCOVID-19 salgın sürecinde sınava hazırlanan öğrencilerimiz zor bir dönemi geride bırakmak üzeresiniz. Hafta sonu yapılacak sınavla ilgili en çok hissedilen duygulardan bir tanesi kaygıdır. İlk olarak kaygıyı gerçekçi bir şekilde anlamak önemli olacaktır. Kaygı, stres verici durumlarla karşılaştığımızda hepimizin belli ölçülerde yaşadığı bir uyarılmıştık durumudur. Kaygının belli bir düzeyde yaşanması doğaldır çünkü belirli bir derecede yaşanan kaygı motive edicidir ve performansınızın yükselmesine yardımcı olabilir.
#COVID-19LGS için artık adayların önünde sadece iki gün var. Uzmanların, LGS’ye hazırlanan 8'inci sınıf öğrencileriyle, anne babalarına; son günlerde, sınavdan bir gün önce ve sınav gününde yapmaları gerekenlerle ilgili bazı önerileri var:“Hata yapmaktan korkmayın, soru sayısına odaklanmayın, kolay sorulara dikkat edin. Kaygınızı çocuğunuza yansıtmayın, onu diğerleriyle kıyaslamayın, rahatlatıcı konuşmalar yapın.”
#Lgs