Güvenilir gıdalara kolayca ulaşmak ve sağlıklı bir beslenme planı uygulayabilmek artık pek çoğumuz için önemli bir öncelik. Bunun yolu da önce doğru gıda okuryazarlığından, yani etiket bilgisinden geçiyor. Bu kavramın ne olduğunu ve hakkında doğru bilinen tüm yanlışları Prof. Dr. Sibel Özilgen’le konuştuk.
#GıdaGastronomi ve mutfak sanatları, talebi her geçen gün artan bölümlerden... İşletme kurma hayallerinin yanı sıra televizyon programlarının ve sosyal medyanın da bunda etkisi büyük. Üniversite tercih döneminin devam ettiği bugünlerde gastronomi okumayı düşünen gençler nelere dikkat etmeli? Önde gelen okullarımızın bölüm başkanlarıyla konuştuk.
#GastronomiDünyanın her yerindeki kültür-sanat eserlerine yer veren Google Arts & Culture’da, Türk mutfak kültürü de tanıtılacak. Türk mutfağına ayrılan platformda İstanbul’un yemek kültüründen Akdeniz mutfağına uzanan çeşitliliğe sahip hikâyeler, sergiler ve fotoğraflar çevrim içi olarak ziyarete açıldı.
#Prof. Dr. Sibel Özilgen“Salçayı, bulguru dışarıdan almaz, kendimiz yapardık” diyen nesil yok artık; yeme-içme alışkanlıklarımız değişti. Ama geleneksel mutfağımızı da yeni nesillere aktarmak gerek. ‘Hikâyeleriyle Türk Mutfağı’ adlı kitap da bunu yapıyor; içinde 15 şehirden 60 yaş üstü kişiler yemek kültürlerini anlatıyor.
#GazetehaberleriÇiğ yumurta içmeyi aklınızdan bile geçirmeyin. Acıdan ağzınız mı yandı? Su içmek yerine yanınca yağlı ekmek yiyin. Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sibel Özilgen’in yazdığı ‘Gıda Bilmeceleri’ yemeklerle ilgili doğru bildiğimiz yanlışları düzeltiyor. İşte kitaptan seçmeler...
#Gıda Bilmeceleri