Sosyal güvenlik prim borçlarının yapılandırması bitti ve borçların peşin veya ilk taksit ödemelerinin 30 Kasım 2021 tarihine kadar yapılması gerekiyor. Genel sağlık sigortası prim borçluları içinse yapılandırma fırsatı kaçmadı. Daha da önemlisi hem sağlık primlerini ödeyemeyecek durumda olanlar hem de gelir testini kaçıranların 30 Kasım tarihine kadar gelir testine girmeleri gerekiyor. Peki, genel sağlık sigortası prim borçları nasıl yapılandırılacak, yapılandırmadan kimler yararlanacak, gelir testine nasıl girilecek? İşte sağlık prim borcu konusunda tüm merak edilenler...
#Prim BorcuSosyal Güvenlik Kurumu (SGK), genel sağlık sigortası borçlarını otomatik yapılandırdı. Borcu olanlar 30 Nisan tarihine kadar borcunun tamamını öderlerse, borca ilişkin ceza ve zam silinecek, sadece ana prim borcu ödenecek. İsteyenler borcunu taksitler halinde de ödeyebilecek.
#SGKEski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim yardımcısı olarak görev yapan Dr. Ali Edizer’in Türk Medeni Kanunu’nu hedef alan ve erkeklere “Yuvanızı yıkmayın ikinci eş alın” sözleri infial yarattı. Bakanlık, Edizer’in görevden alındığını açıkladı.
#GazetehaberleriSOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Sağlık Sigortası (GSS) Sağlık Uygulama Tebliği'nde değişiklikler bugün itibariyle Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. SGK'dan yapılan açıklamada, değişikliklerle SGK'dan hizmet alan vatandaşların daha kaliteli, ulaşılabilir ve hızlı hizmet almalarının sağlandığı vurgulandı. Ödeme listesinde olmayan ve yurt dışından getirtilen bazı ilaçların da bu tebliğle birlikte ödeme listesine alındığı belirtildi.
#Türk Eczacıları BirliğiGenel sağlık sigortası borç sorgulaması artık online öğrenilebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası prim borçları e-Devlet üzerinden takip edilebiliyor. SGK GSS borç sorgulama nasıl yapılır? Prim borçları nasıl öğrenilir? Detaylar haberimizde…
#SGK GSSSOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü İsmet Köksal, 19 Şubat günü Resmi Gazete’de yayınlanan Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ile fizik tedavi hizmetlerinde bazı hastalıkların kapsam dışı bırakılması, bunlardan da en çok gazilerin etkilenmesine ilişkin tartışmalar üzerine Hürriyet’e açıklama yaptı.
SOSYAL Güvenlik Kurumu’nun Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) yaptığı değişiklikler 1 Ekim’de hayata geçiyor. Taban fiyat uygulamasıyla birlikte SGK yılda yaklaşık 400 milyon TL kar sağlarken bu para vatandaşın cebinden çıkacak. Mide, kalp, tansiyon gibi ilaçlara ödenecek katkı payı iki kat artacak.
SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK), anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarının dini ve milli bayramları da kapsayan resmi tatiller ile pazar günleri SGK’lı hastalara poliklinik hizmeti vermesi uygulamasını kaldırdı. SGK Başkanlığı’nın, yaklaşık 3 yıldır sürdürülen uygulamayı, tatil günlerinde çalışmak istemeyen hekimlerin şikayeti, Türk Tabipler Birliği (TTB) ve bazı tabip odalarının talebi üzerine kaldırdığı bildirildi. Yeni uygulama 1 Nisan 2014 tarihi itibariyle başladı. Türkiye genelinde hastanelerin büyük bir bölümünde hali hazırdı pazar günleri poliklinik hizmeti verilmiyor.
Hükümet kasım ayında indirime gittiği ilaç fiyatlarında yeni çözüm üretti. Buna göre, kritik öneme sahip 125 ilaçta indirim kaldırılacak. 140 ilaçta da çakışan iskontolar kaldırılıp tek uygulamaya geçilecek. 100 ilaç için de Sağlık Bakanlığı’ndan düzenleme bekleniyor.
TC kimlik numarası ile muayene olunabilen sağlık sisteminde suiistimallerin ortadan kaldırılması, hastaneye gitmediği halde gitmiş gibi gösterilip üretilen sağlık hizmet faturalarının önlenebilmesi için “avuç içi damar haritası ile muayene” sistemi, 2012 yılının ikinci yarısında uygulamaya girecek. Böylece T.C. kimlik no ile muayene dönemi de kapanmış olacak.
TC kimlik numarası ile muayene olunabilen sağlık sisteminde suiistimallerin ortadan kaldırılması, hastaneye gitmediği halde gitmiş gibi gösterilip üretilen sağlık hizmet faturalarının önlenebilmesi için “avuç içi damar haritası ile muayene” sistemi, 2012 yılının ikinci yarısında uygulamaya girecek.
Türkiye'de şeker ölçüm çubuklarının bedeli ödenmeyen diyabetli hastalardan sonra, benzer bir mağduriyeti kalp ve damar hastalarının yaşadığı ortaya çıktı. Aralarında yapay kalple yaşayanların da yer aldığı hastaların kanama ve pıhtılaşma riskine karşı evlerinde bir damla kanla tetkik yapmalarını sağlayan ölçüm çubuklarının bedelinin artık SGK tarafından karşılanmadığı belirlendi. SGK, Sağlık Bakanlığı’nın görüşü doğrultusunda bu kararı aldığını savunurken; mağdur hastalar karara tepki gösterdi.
SGK, diyabetli hastaların şeker ölçüm çubuklarına ulaşmasını zorlaştırdı. Daha önce iki adımda ulaşılabilen şeker ölçüm çubukları için artık 10 ayrı işlem yapılacak. Hastaların geri ödemelerini alabilmeleri için bir banka hesaplarının olması zorunlu hale gelirken, bu süre ise ortalama 4 ayı bulacak. Uzmanlar 6.5 milyon diyabetli hastanın mağdur olacağını söylüyor.