Güncelleme Tarihi:
Köksal, özetle şunları söyledi: “Fizik tedavi branşının yapılan ödemeler genel cerrahi, beyin ve sinir cerrahisi, kalp damar cerrahi ve nöroloji gibi birçok branştan daha fazla. Ortopedi branşında da implantlara verilen ücretler hariç tutulduğunda sağlık hizmetlerine ödenen ücretler fizik tedavi branşının gerisinde kalıyor. Ameliyat sayıları ise 2013 yılına göre 2014’te azaldı.”
KÂR ORANLARI AZALDI
“Sektör temsilcileri felç, MS, parkinson, beyin hasarı gibi birçok hastalığın SGK kapsamı dışında tutulduğunu ve kısıtlandığını iddia ediyorlar. Ancak aksine hastaların tedavilerindeki kısıtlamalar kaldırıldı. Bunu yaparken de bir doktorun bakabileceği hasta sayısı baz alındı. Bazı sektör temsilcileri bu tür açıklamaları, hasta haklarını savunmak için değil, azalan kârlılık oranları nedeniyle yapıyorlar. Özellikle gazilerimiz konusunda çok hassasız. 19 Şubat günü çıkan tebliğde hiçbir sınır bırakmadık. Uygulamadan doğan herhangi bir sorunu da derhal gideririz.”
Gazilere fizik tedavide 60 seans sınırı uygulanıyordu. Değişiklikle seans sınırı kaldırıldı. Gazilerin sınırsız fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetinden faydalanabilmesi için hekim raporu yeterli olacak.