Kuşkuculuk ve Skeptisizm ismiyle de bilinen Septisizm, Antik Yunan'da ortaya çıkmış felsefi bir disiplindir. Etkileri günümüzde de devam eden bu felsefede ''mutlak'', ''doğru'' ve ''gerçek'' gibi kavramlar sorgulanır Septisizm nedir, akımın kurucusu ve temsilcileri kimdir? Sizin için araştırdık.
#Septisizm Nedir?Düşünce kelimesi Arapçada fkr kökünden gelmektedir. Arapçadan alıntı olan düşünce sözcüğü fakr kelimesinin mastar almış halidir. Türkçe karşılığında ise düşünme ya da akıl yürütme anlamlarını ifade etmektedir. Bu bakımdan yazıda sizler için bilgilendirici şekliyle detaylı olarak düşünce nedir, düşünce nasıl oluşur, felsefede düşünce akımları ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.
#Düşünce Nedir Nasıl Oluşur?''Akılcılık'' ve ''Usçuluk'' isimleriyle de bilinen Rasyonalizm, gerçek bilgiye sadece zihin yoluyla ulaşılabileceğini savunan felsefi bir akımdır. Rasyonalist düşünürler, şüphecilerden farklı olarak ''doğru'' ve ''mutlak'' bilgiye ulaşmanın mümkün olduğunu savunurlar. Rasyonalizm nedir, akımın kurucusu ve temsilcileri kimdir? Sizin için tüm yönleriyle araştırdık.
#Rasyonalizm (Akılcılık) Nedir?Epistemoloji, temel konusu ''bilgi'' olan ve farklı görüşleri kapsayan felsefi bir sistemdir. İlgilendiği konular arasında bilgiye ulaşma yöntemleri ve doğruluk gelir. Bu felsefenin içinde yer alan görüşler, bilgiyi tanımlama ve elde etme yöntemleri bakımından birçok türe ayrılır. Bilginin kaynağını araştırmak ve doğru olup olmadığını sorgulamak da bilgi felsefesinin temel unsurları arasında yer alır. Epistemolojinin temsilcileri kimdir, temel kavramları nelerdir? Sizin için detayları derledik.
#Bilgi FelsefesiHelenizm M.Ö 4. yüzyılda başlayıp M.Ö 146'ya kadar devam eden döneme verilen isimdir. Büyük İskender'in önderliğindeki Grek İmparatorluğunun en geniş sınırlarına ulaşmasıyla Helenizm Kültürü başta Ege olmak üzere birçok bölgede etkili olmuştur. Helenizm kültürü ve özellikleri nelerdir? Sizin için tüm detayları derledik.
#Helenizm Nedir?