Ülkemizde 33 adet pancar şekeri fabrikası var. ÖİB’ye bağlı Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye ait 25 fabrikadan 10’u, 2018 yılında yapılan özelleştirme ihaleleri ile özel sektöre devredildi. Böylelikle 33 şeker fabrikası; devlete ait 15, özel sektöre ait 12 ve pancar kooperatiflerine ait 6 olmak üzere faaliyet gösteriyor. Mevcut durumda kamunun sektör payı yüzde 35.5, kooperatif fabrikalarının payı yüzde 36.9, özel fabrikaların payı ise yüzde 27.6 oldu.
#Yazarİklim dengesinin bozulması, kuraklık ve vahşi sulama yöntemlerinin kullanılması nedeniyle Türkiye’nin sulak alanları bir bir kuruyor. Doğal Hayatı Koruma Derneği’nin verilerine göre Türkiye son 40 yılda sulak alanlarının yüzde 50’sini kaybetti. Nesli tükenen kuşlara ev sahipliği yapan Seyfe Gölü de en kötü günlerini yaşıyor.
#İklim DeğişikliğiKırşehir Şeker Fabrikasında pancar alımına başlandı. Fabrika müdürü Ziyram Eser "505 bin ton pancar fabrikamızda işlenecek, tahmini olarak 72 bin ton kristal toz şeker, 21 bin ton melas ve 130 bin ton yaş pancar posası üretilecek" dedi.
#Kırşehir Valisi Necati Şentürk- Türkiye'nin sulanabilen en büyük 4'üncü ovanın bulunduğu Kahramanmaraş'ta, kuraklık nedeniyle pancarda şeker oranı 16'dan 14'e düştü - Geçen yıl 87 günlük kampanya döneminde 47 bin 400 ton kristal şeker üretilirken, bu yıl 90 günlük dönemde 39 bin 600 ton kristal şeker üretimi gerçekleştirildi - Elbistan Şeker Fabrikası Müdürü Kılıç: "Gelecek yıl yeterli düzeyde yağış olursa polar değerinin yüksek olacağını tahmin ediyoruz"