Eko Bülten

Güncelleme Tarihi:

Eko Bülten
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2006 00:00

Haberin Devamı

Keçiören Belediyesi lunapark yaptıracak

KEÇİÖREN Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü, Subayevleri Mahallesine lunapark yaptırmak üzere ihale açtı. Lunapark, Subayevleri Mahallesi 33 bin 600 ada ve 2 parsel üzerine inşa edilecek. İhale, 15 Aralık 2006 tarihinde saat 14.30’da Keçiören Belediye Başkanlığı’nda "açık ihale usulü" ile yapılacak. İşin toplam süresi yer tesliminden itibaren 190 gün olarak belirlendi. Sadece yerli firmaların katılabileceği ihalenin teknik şartnamesi, Keçiören Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nden görülebileceği gibi aynı yerden bedeli mukabili temin edilebilecek. Teknik şartnameye göre hazırlanacak olan teklif mektupları ise ihale günü ihale saatine kadar anahtar teslimi götürü bedel üzerinden komisyona verilecek. İhale sonucu üzerine ihale yapılan istekli ile anahtar teslimi götürü bedel sözleşmesi imzalanacak. Firmalar ihalede teklif ettikleri bedelin yüzde 3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat verecekler. Söz konusu ihalede işin tamamı için teklif verilecek.

Hükümet piyasaları rahatlatmalı

KÜÇÜK ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, hükümetin, mali piyasaların tepkilerini göz önüne alarak, piyasaları rahatlatması gerektiğini savundu. Özgenç yaptığı yazılı açıklamada, 2001’de yaşanan ekonomik krizin ardından uygulanmaya başlanan ekonomik programın sonuçlarının alınmaya başlandığını ifade ederken, ancak hükümetin mali piyasalardaki gelişmeleri, piyasaların durgunluğunu göz ardı etmemesi gerektiğini belirtti. Ekonomide son dönemde gerçekleştirilen yapısal reformlar ve kuvvetli büyümeye geçiş sinyallerinin, mali piyasaların istikrar kazanması için yeterli ve güçlü bir zemin oluşturduğuna işaret eden Özgenç, ekonomi bürokrasisinin de edinmiş olduğu tecrübeler ışığında görev başında olduğunu kaydetti. Özgenç, "Hükümet içinde uyumun, istikrarın sürmesi sevindirici bir gelişme olup aksi bir durum geçici de olsa mali piyasaları olumsuz etkileyecektir." dedi.

Narenciye üreticileri son yıllarda zararda

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, narenciye üreticilerinin son yıllarda sattığı ürünlerden zarar ettiğini belirterek, "Narenciye üretimi her aşama desteklenmelidir" dedi. Bayraktar yaptığı açıklamada, narenciye üretimi bakımından 2004-2005 pazarlama sezonu iyi geçmediği gibi 2005-2006 sezonunun da tam anlamıyla "felaket" olduğunu kaydetti. 2006-2007 sezonunun Eylül ayında enterdonat limonunun hasadı ile başladığını, ancak Arjantin’de hasadın devam etmesiyle birlikte pazarda bir tıkanma yaşandığını, enterdonat limonun üreticinin elinde kaldığını ifade eden Bayraktar, şunları söyledi: " Dolar kurundaki değişimler, açıklanan ihracat iadelerinin dış piyasalarda rekabet edecek düzeyde belirlenmemesi ve ihracat iadelerinin mahsup şeklinde verilmesi nedenleriyle pazarlamada yaşanan sorunlar ağırlaşmaktadır.."

Tekne sergisi açıldı

MODEL Tekne Sergisi 2006 Mesa Plaza’da açıldı. Açılışını Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Can Erenoğlu’nun yaptığı sergide, Nural Çayır, Vecdet Moravalı, Sedat Gedikli, Ogan’un yaptığı 35 model tekne yer alıyor.

Belediye kendisi üretiyor

SİNCAN Belediyesi, gerçekleştirdiği birçok çalışmada dışarıdan hizmet alımı gerçekleştirmeden kendi personeliyle üretim yapıyor. Böylece, "bu işi özel sektör yapabilir" şeklindeki önyargıyı da kırılıyor.

Tarım can çekişiyor

POLATLI Ziraat Odası Başkanı Muzaffer Türkoğlu, Türk tarımının başkenti olarak tanımlanan Polatlı’da çiftçilerin adrete iflasın eşiğine geldiğini söyledi. hükümetin, İMF ve Dünya Bankası ile AB yaptırımlarıyla tarıma büyük darbeler vurduğunu belirten Türkoğlu, "Buna son verilmezse bir kaç yıl içinde çiftçi diye bir şey kalmayacak" dedi. Ziraat Odası’nın meclis tolantısında konuşan Başkan Muzaffer Türkoğlu, Polatlı’da 2.5 milyon dönüm tarım arazisi bulunduğunu, buralarda şeker pancarı, hububat, soğan, kavun-karpuz, kimyon, ayçiçeği ürünlerinin yetiştirildiğini söyledi. İlçede Ziraat Odası’na kayıtlı 24 bin çiftçi olduğunu, ancak bunlardan 12 bin 300’ünün Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinden yararlandığını hatırlatan Türkoğlu, AB çiftçisi ile rekabet edebilmek için tarımsal girdilerin bu ülkelerde olduğu gibi ucuz olarak verilmesi gerektiğini söyledi. PolatlıX’da özellikle Temelli bölgesinde tarımsal arazilerin rant amacıyla yatırımcılar tarafından satın alındığını ve yakın gelecekte Temelli bölgesinde tarım faaliyetinin sona ereceğini söyledi.

TMO İŞLEVİNİ KAYBETTİ Toprak Mahsülleri Ofisi’nin (TMO), hububat alım politikasını eleştiren Muzaffer Türkoğlu, "Eskiden ofis çiftçinin kara gün dosto denirdi. Bu alımı yapmıyor, milyonlarca tonluk çelik silolar boş duruyor. Ofis karagün dostu olmaktan çıktı, iyi gün drostu oldu" dedi. Muzaffer Türkoğlu, AB, İMF ve Dünya Bankası politikaları ile Türk tarımının asla istenilen noktaya ulaşamayacağını ve tarım politakalarının ciddi olarak gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.



Sanayi ve sermayenin hoşlanmadığı meslek

TÜRK Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Mustafa Altuntaş, yalnız Türkiye’de değil, dünyada da veteriner hekimliğinin, sanayinin ve sermayenin "çok fazla hoşlanmadığı" bir meslek alanı olduğunu kaydederek, "Yönetim erki, ne kadar sermayeden yana halktan uzaksa veteriner hekimleri de etkinlikten o kadar uzak tutulur" dedi.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nin Başkent Öğretmenevi’ndeki 42. Olağan Genel Kurul toplantısında konuşan Konsey Başkanı Altuntaş, veteriner hekimlerin, ülke için tehdit oluşturan kuş gribi, brusella, kırım kongo kanamalı ateşi gibi hastalıklara karşı çok zor koşullarda önemli başarılar sağladıklarını anlatan Altuntaş, veteriner hekim sayısının azlığından yakındı.

Haberin Devamı

Öğrencilerden öğretim üyelerine seminer

ANKARA
Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden sekiz öğrencinin öğretim üyeleri Prof. Dr. Kamuran Ayhan ve Doç. Dr. Kezban Candoğan danışmalığında hazırladıkları ve bir mesleki programı olan Leonardo Da Vinci’nin desteklediği proje başarıyla sonuçlandı.

BAŞARILI SUNUM Başarılı bulunan ’Avrupa ülkelerinde sofralık zeytin ve zeytinyağı üretim teknikleri’ adlı projeyi hazırlayan öğrenciler İrem Damar, Eda Demirkok, Nihal Muhacir, Öznur Turhan, Merve Özlem Ekim, Aslıhan Denge, Gülcan Açıkgöz ve Emre Hastaoğlu İtalya’nın Napoli ve Perugia şehirlerinde katıldıkları üç aylık mesleki eğitim programında edindikleri tecrübeleri bir seminerle anlattılar. Öğrencilerin sunumunu yaptığı semineri Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Rıdvan Berber, öğretim üyeleri ve öğrenciler izlerken, seminer açılışında bir konuşma yapan Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof.Dr. Aziz Ekşi, zeytin sağlıklı beslenme açısından olduğu kadar kültürel gelişme açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Servislere yarıyıl zammı yok

BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi, okul servislerinin yarıyıl tatilinde ücret talep edemeyeceklerine karar verdi. Karar, Ulaştırma Koordinasyon Kurulu Merkezi (UKOME) Genel Kurulunda görüşüldükten sonra kesinleşecek. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, okulların kapalı olduğu yarıyıl tatilinde velilerden ücret talep edildiği yönünde alınan duyumlar üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi Tüketiciyi Koruma Komisyonunda konunun ele alındığı belirtildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ Komisyon raporunda, "Bir hizmet verilmeden karşılığının alınmasının haksızlık olduğunun" belirtildiği ifade edilen açıklamada, komisyonun konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve UKOME Genel Kurulunun görevlendirilmesini uygun bulduğu kaydedildi. Açıklamada, komisyon raporunun Büyükşehir Belediye Meclisince oy birliğiyle kabul edildiği bildirildi. Alınan bu karar, UKOME Genel Kurulunda görüşüldükten sonra kesinleşecek. Açıklamada, Büyükşehir Belediye Meclisinin, ayrıca engelliler için barınma evi yapılması ve Göksu Parkı’na otobüs seferleri başlatılmasına ilişkin komisyon raporlarını da kabul ettiği ifade edildi.

Mezarlık ihalesi sonuçlandı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın, Ortaköy ve Karşıyaka Mezarlıkları çevre düzenleme inşaatı işi ihalesini kazanan firma da belli oldu. Başlangıç tarihi 17 Kasım 2006, bitiş tarihi ise 1 Mayıs 2007 olarak belirlenin ihaleyi toplam 10 milyon 450 bin YTL bedelle ’Belbeton Beton Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ kazandı. 1 firmanın teklif verdiği ve bu teklifin geçerli sayıldığı ihale, 17 Ekim 2006 tarihinde açık ihale usulü ile yapılmıştı.

Mezarlıklarda yapılacak düzenleme ile özellikle Ankara’da ortaya çıkan mezarlık mafyası hedef alınıyor. Karşıyaka Mezarlığı’na vatandaşları tehdit ederken, para alamadığı kişilerin yakınlarının mezarlarını parçalıyor. Mezarlıklarda yapılacak yeni düzenleme ile içeriye sadece giriş kapılarından girilebilinecek. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ihale sonrası işin tamamlanması ile mezarlıklardaki güvenlik sorununun tamamen giderileceğini belirttiler.

EPDK’de lisans yönetmeliği değişikliği

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliğinde değişikliğe gitti. Dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre, tüzel kişilerin piyasada faaliyet göstermek için yapacakları lisans başvurusunda, belgeler bir nüsha olarak düzenlenecek ve tek bir başvuru dosyası verilecek. EPDK, inceleme ve değerlendirme sırasında başvurunun mevzuatta öngörülen amaçlara uygun olup olmadığına, tüketici haklarının korunması ile rekabetin ve piyasanın gelişimine olan etkisine, tüzel kişinin ve ortaklarının mali gücü ve finansman kaynaklarına ve tüzel kişiliğin yurt içi ve yurt dışı piyasalardaki denetim ve performansına bakılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!