Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, ülkemizde de görülmeye başlandığından beri hem devlet tarafından hem de bireysel olarak birçok önlem hayata geçirildi. Virüsün yayılım hızını yavaşlatmak ve hatta durdurmak amacıyla sosyal izolasyon birçok alanda uygulanmaya başladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında hayata geçen en son uygulama ise şehirler arası otobüs taşımacılığını sınırlayan kurallara sahip. Biletall.com son blog yazısında bu konuda akıllarda olan soruları yanıtlamaya ve önümüzdeki günlerde yolculuk yapmak isteyen vatandaşların nasıl bir yol izlemesi gerektiğini anlattı.
#Şehirler Arası Yolculuk İzniUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün sürmesi nedeniyle 30 ile 35 milyon vatandaşın seyahat etmesini beklediklerini belirterek, bu kapsamda kara, hava ve demir yollarında tüm önlemleri aldıklarını bildirdi.
#UraloğluSalgın neredeyse bitti. Bütün ülkeler önlemleri gevşetti. Tatilini Türkiye’de geçirmek isteyen Avrupalı Türkler için her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘Sıla Yolu’nu adım adım taradık. Almanya’nın Münih kentinde başlayan ve İstanbul’da sona eren yolculuğumuz boyunca 5 bin km’den fazla yol yaptık, güzergâh üzerindeki bütün ülke yetkilileri ve gümrük görevlileriyle görüştük.
#Sıla YoluYeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00'da başlayan "tam kapanma" dönemi, saat 05.00 itibarıyla sona ererken 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar uygulanacak "kademeli normalleşme" dönemi başladı.
#Tam KapanmaSon dakika haberi: İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası açıkladığı yeni koronavirüs tedbirlerinin detaylarını ve 29 Nisan 2021 perşembe akşamı 19:00'dan başlayıp, 17 Mayıs pazartesi 05:00'e kadar sürecek olan tam kapanmadan muaf olacak işletme ve kişilerle ilgili genelge yayımladı
#KoronavirüsŞehirler arası seyahat yasağı ile ilgili açıklamalar araştırılıyor. Geçtiğimiz günlerde koronavirüs önlemleri kapsamında alınan yeni tedbirler İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile duyuruldu. Genelge içerisinde hafta sonu özel araçla seyahat ve 65 yaş üstü şehirler arası seyahat izni ile ilgili açıklama yapıldı. Peki hafta sonu yolculuk yasak mı?
#Seyahat Yasağı20 yaş altı seyahat izni için detaylar belli oldu. Şehirler arası seyahat etmek isteyen 20 yaş altı vatandaşlar için detayları açıklayan İçişleri Bakanlığı, bu konuda bazı bilgiler verdi. 20 yaş altı veli ile seyahat imkanının mümkün olduğunu ifade eden İçişleri Bakanlığı, detayları sıraladı. İşte, 20 yaş altı seyahat izni için yeni genelge detayları
#20 Yaş Altı Seyahat İzniŞehirler arası yolculuk yapmak için zorunlu koşullardan birisi olan HES kodu alma işlemi, mobil uygulama ve SMS gönderimi ile kolayca edinilebiliyor. HES kodu alma işlemi ile birlikte seyahat sürecine başlamak üzere biletlerini alabilecek olan vatandaşlar, internet üzerinden HES kodu nasıl alınır sorusuna cevap aramaya başladı. Peki, HES kodu nedir ve ne işe yarar? İşte, HES kodu nasıl alınır sorusunun cevabı ve çok merak edilen seyahat izni yerine geçip geçmediği konusundaki detayları
#Hes Kodu Almaİçişleri Bakanlığı, Ramazan Bayramı’nda uyulması gereken trafik tedbirlerini açıkladı. Buna göre, seyahat izin belgesi alarak yolculuk yapan 65 yaş üstü ve refakatçileri denetlenecek, mevsimlik tarım işçilerini taşıyan araçların 00.00-06.00 saatlerinde şehirler arası yolculuk yapmalarına izin verilmeyecek.
#GazetehaberleriKoronavirüs önlemleri dolayısıyla yasaklanan şehirler arası yolculuk için vatandaşların araştırmaları devam ediyor. Sadece belirli koşulları karşılayan sürücülerin ve şehirlerarası yolculuk izni alan vatandaşların gerçekleştirebileceği seyahat yasağı hususunda yeni açıklama Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan geldi. Peki, şehirlerarası seyahat yasağı ne zaman bitecek? İşte, Bakan Ersoy’un o hususta yaptığı bazı açıklamalar
#Şehirlerarası YolculukÜlkemizde alınan corona virüsü önemleri kapsamında şehirler arası yolculuk ve seyahatlere ilişkin düzenleme yapıldı. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı 31 ile giriş ve çıkışı durdurdu. Bir süredir devam eden bu durumun ne kadar daha süreceği, ve kısıtlamanın ne zaman sona ereceği şehir dışına çıkmayı düşünenlerin gündeminde yer alıyor. Vatandaşlar şehirler arası seyahat yasağını ne zaman kaldırılacağını sorguluyor. Peki, Şehirler arası seyahat yasağı ne zaman bitecek? Yolculuk izni ve yollar ne zaman açılacak? İşte, ayrıntılar.
#Şehirler Arası YolculukŞehirler arası yolların ne zaman açılacağı merak edilen konular arasında yerini aldı. Seyahat yasağı ne zaman bitiyor? İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüsle mücadele kapsamında önlemler alınmaya devam ediliyor. Bu önlemler arasında seyahat izin belgesi de bulunuyor. Otobüs veya özel araçları ile il dışına zorunlu yolculuk yapacak vatandaşlar e-Devlet Kapısı üzerinden İçişleri Bakanlığı hizmetlerinden “e-Başvuru” ile seyahat izin belgesi başvurularını yapabiliyorlar. Peki seyahat yasağı en zaman kalkacak?
#Şehirler Arası YollarKoronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında, şehirler arası yolculuklar Valilik izniyle yapılacak. Başka şehirlerden gelen yolcular ise kontrol noktalarında sağlık kontrolünden geçirilecek, hastalık belirtileri gösterenler 14 gün karantinaya alınacak.
#Sedat CENİKLİCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni tip koronavirüsü (Covid-19) ile mücadele kapsamında açıkladığı tedbirlerin ardından şehirlerarası otobüs terminallerinde yoğunluk yaşandı. Memleketlerine gitmek isteyen vatandaşlar otobüs biletlerini 17.00'dan önceye alırken, 17.00'dan sonra bilet alanlar da seyahat izin formu doldurdu.
#BursaTürkiye'nin en büyük kebapçı zinciri olan Ziya Şark Sofrası, bundan yıllar evvel Şanlıurfa Birecik'ten, büyük bir yoksulluktan gelen Bingöl kardeşlerin başarı öyküsü. İlk dükkanlarında hüsrana uğramalarına rağmen Fatih'te 5 metrekarelik bir dükkanda yeniden başladıkları hikayeleri şu anda 50 bin metrekare bir alana ve 11 şubeye ulaşmış durumda. Ama ayrılıklar Bingöl kardeşlerin de peşini bırakmamış. En küçük kardeş kendi adıyla bir restaurant zinciri kurmuş, bir diğerine de iki şube verilmiş ve ayrılmış.
Asur şehrinden çıkıp Dicle kıyısı boyunca kuzeye ilerleyerek, Fırat Nehri’ni geçtikten sonra Kültepe-Kaniş'e giden iki yoldan biri Diyarbakır-Urfa-Malatya-Kahramanmaraş-Kayseri, diğeri Urfa-Gaziantep- Adana-Gülek Boğazı-Konya rotasını izlemektedir.