Yol kenarında meyve-sebze satan kamyonlar... Sirke, salça ve zeytinyağının hasını dükkânına taşıyanlar... Yörenin en lezzetli peynir ve hamurişlerini üretenler... Ege ve Akdeniz’de pek çok ilimiz birer lezzet durağı niteliğinde... Peki, ünlü şefler tatilden dönerken nerelerden alışveriş yapıyor, hangi ürünler için rotasını değiştiriyor?
#Gastonomiİkinci tabağa geçmeden önce bir süre beklemiyor musunuz? Çok kısıtlı bir beslenme programı mı uyguluyorsunuz? Kendinizi tatlı yemekten alıkoyamıyorsanız nedenleri belli! Yalancı bir tatlı isteğine kapılmamak için yapmanız gereken basit: Bedeninizi dinleyin!
#TatlıYarın ilk ve orta öğretimde yüz yüze eğitim başlıyor. Okul için şehre dönmüş olabilirsiniz ama bu, hafta sonlarını doğada, deniz kenarında geçirmenize engel değil. Kalbini sayfiyede bırakanlar için büyük şehirlere yakın en güzel hafta sonu tatili rotalarını jürimize sorduk. Şile’den Selçuk’a şehre ve doğaya yakın yerler iki günlüğüne de olsa bizi çağırıyor.
#HürriyetSon yılların gözdesi olmasında güzelliği kadar, lezzetli yemeklerinin de payı var. Kimi yıllara meydan okuyan tarifler, kimiyse yeni dokunuşlarla ortaya çıkmış lezzetler. Bu hafta Bozcaada’nın birbirinden güzel insanları ve onların ellerinde hayat bulan lezzetleri arasında gastronomik bir gezintiye çıkalım.
#Yazarİngilizler "Beş çayı" diyor. İkindi akşama doğru devrilirken, porselen fincanlarda çay içip yanında kurabiye, pasta yiyerek açlıklarını yatıştırıyorlar. Çayın kökeni aslında Çin kültürüne dayanıyor. Büyük Britanyalılar’ın Çin’e gitmeden önce ne çaydan haberleri varmış ne de porselenden. Oraya varınca öğrenmiş ve Avrupa’ya taşımışlar. Porselenleri de yanlarında getirmeyi ihmal etmemişler tabii. Çay içmek bizim için de sosyal bir tören.