Ortodontist Ebru Çetinkaya Tokmak Muayenehanesi Kurucusu Ortodonti Uzmanı Dr. Ebru Çetinkaya Tokmak, ‘Dijital ağız içi tarayıcılarda ağız içinde gezdirilen küçük kamera başlığı, hastaya sunduğu konfor, özellikle de bulantı refleksi fazla olanlarda, önemli rol oynuyor.’ diyor.
#Sponsorlu İçerikDijital teknolojilerin gelişmesi ile birlikte ülkemizde 10 yılı aşkın bir süredir uygulanmakta olan şeffaf plak tedavisi, dişlerdeki çapraşıklıkları düzeltmek amacı ile kullanılan bir ortodontik tedavi yöntemi. 7’den 70’e her yaştan kişiye uygulanabilen bu tedavi hakkında merak edilenleri Dentapolitan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi kurucu üyesi Prof. Dr. Mehmet Oğuz Öztoprak anlatıyor.
#Sponsorlu İçerikŞeffaf plak tedavisi ile yapılan ortodontik tedavilerde, çoğunlukla hastaların dışarıdan plak taktıklarının anlaşılmadığını ve estetik olduğunu söyleyen Allianoi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Kurucu Hekimlerinden Ortodonti Uzmanı Dr. Sinem Taslan Ceylanoğlu, “Şeffaf plak tedavisi ile çapraşıklıklar düzeltildiğinde sadece estetik sonuçlar elde edilmekle kalmaz, ağız sağlığı düzelir ve çürük başta olmak üzere ilerleyen zamanlarda oluşabilecek diş eti hastalıkları, estetik problemler ve çene eklem problemlerinin önüne geçilmiş olur” diyor.
#Sponsorlu İçerikGünümüzde hız ve konfor daha da önemli hale gelirken yaşamın her alanında olduğu gibi ortodontide de dijitalleşme yoğun bir şekilde hissediliyor. Ortodonti Uzmanı Dr. Gizem Altuğ Türkyılmaz ile ortodontide dijitalleşmeyi ve modern çözümleri konuştuk.
#Sponsorlu İçerikDijital dönüşüm, diş tedavilerinde de insanların ve hekimlerin hayatını oldukça kolaylaştırmaya başladı. Dr. Alev Solak Ortodonti Kliniği ile şeffaf plakların tüm detaylarını konuştuk.
#Sponsorlu İçerikTeknolojinin gelişmesi ile birlikte ortodontik tedavi yöntemlerinde yeni yaklaşımlardan birisi olan 'telsiz ortodontinin' modern bir tedavi yöntemi olduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Bahar Pehlevan, "Telsiz ortodonti tedavisi, üç boyutlu bilgisayar teknolojisi ile kişiye özel olarak tasarlanan ve dişlerdeki çapraşıklıkları düzeltmeyi sağlayan bir tedavi yöntemidir” dedi.
#Dr. Öğr. Üyesi Bahar PehlevanDijitalleşmenin faydaları COVID-19 salgını döneminde net bir şekilde karşımıza çıktı. Pek çok sektör dijital dönüşüme girerken, ağız ve diş sağlığı da son teknolojiden üzerine düşeni aldı. Bu kapsamda Align Technology Türkiye Genel Müdürü Evren Köksal, önemli açıklamalarda bulundu.
#DişSaklı tel (lingual ortodonti), dişlerin üzerine yerleştirilen braket adı verilen, sabit tel sistemi yerine geçen ve az görünen ya da hiç görünmeyen tellerdir. Bu teller dişlerin iç tarafına yerleştirilir. Bu nedenle adına lingual ortodonti, dil tarafı ortodontisi denir. Peki saklı telin normal diş telinden farkı nedir? Daha etkili bir tedavi yöntemi midir? Konuşmaya etkisi var mıdır? Ortodonti Uzmanı Aylin Sezen Yalçın tüm merak edilenleri yanıtladı…
#Saklı TelOrtodonti (telsiz diş düzeltme) tedavisi çapraşık dişleri düzeltmek için uygulanan bir yöntemdir. Şeffaf plaklarla (aligner) ortalama 6 ila 8 ay süren bir tedaviyle çapraşık dişler ve diş eti tedavileri kombine bir şekilde düzeltilebilmektedir. Görünüm olarak kişiyi rahatsız eden diş teli kullanımına gerek olmadan kişiye özel şeffaf plaklarla dişler düzgün hale getirilebilmektedir.
#Ortodontik TedaviBembeyaz bir gülümseme herkesin hayalidir. Kimini ya kendi diş rengi sarıdır ya da gün içerisinde sık tükettiği alışkanlıkları yüzünden, dişleri beyaz durmuyordur. Dişler düzenli olarak fırçalansa da, çoğu zaman diş sararmaları önlenemez. Özgüvenimizi derinden etkileyen bu durum karşısında ne yapmak gerekir? Diş Hastanesi Restoratif Diş Tedavisi Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hakan Yasin Gönder, diş beyazlatma hakkında merak edilenleri anlattı.
#Diş BeyazlatmaBirçok insan gün içerisinde ya da gece uyurken istemsizce gerek iş yoğunluğu, gerekse günlük yoğunluk gibi nedenlerle ciddi bir stres dalgası yaşayabiliyor. Bu stres, zaman zaman fizyolojiye yansıyor ve kişilerin istem dışı davranışlarında da belirgin bir artışa yol açabiliyor. Diş sıkma alışkanlığı da bu davranışlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü’nden Uz. Dr. Esma Geçkili, diş sıkma ve gıcırdatma ile ilgili bilgi verdi.
#Ağız SağlığıKanser araştırmaları, tedavi yöntemlerini geliştirmek ve hastaların yaşam kalitesini artırmak amacıyla sürekli olarak yenilikler ortaya koyuyor. Yeni yapılan bir araştırma ise baş ve boyun kanserleriyle ilgili şaşırtıcı ve umut verici bulgular sundu. Özellikle ağızda bulunan ve diş eti hastalıklarıyla ilişkilendirilen bir bakterinin, kanser hücrelerini yüzde 99 oranında yok ettiği bulundu. Peki bu bakteri bunu nasıl yapıyor? Diğer kanser türlerinde de aynı etkiyi yapabilir mi? Prof. Dr. Meral Günaldı ile mercek altına aldık.
#SağlıkBundan tam 12 yıl önce paparazzinin gizlice çektiği bir dizi fotoğraf magazin gündemine bomba gibi düşmüştü... Ünlü bir yönetmen, o sırada kariyerinin en parlak dönemini yaşayan genç oyuncuyla birlikte gözlerden uzak olduğunu düşündüğü bir yerde ateşli dakikalar yaşıyordu...
#Liberty Ross