Tam bir sağlıklı yağ ve lif deposu olan Hindistan cevizinin mutfaklarımızdaki yeri son yıllarda genişledi. Önceden kıyılmış halde satın alıp tatlıların üzerine serptiğimiz Hindistan cevizini bugün bütün halde alıp tüketiyoruz. Ancak bir sorun var, o da Hindistan cevizinin meyvesini kabuğundan ayırma zorluğu. Bunu kolayca yapmanın yolunu sizin için araştırdık.
#Hindistan Cevizi Nasıl KırılırHem rengi hem de lezzeti ile sevilen meyvelerden biri olan balkabağıyla yapabileceğiniz enfes bir önerimiz var: Balkabağı sarması. Köftelik bulgur ve kıyma ile buluşan balkabakları, sarımsaklı yoğurtla sunuma hazırlanıyor, davet sofralarına yakışır bir lezzet ortaya çıkıyor. Peki, balkabağı sarması nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler?
#Bal Kabağı SarmasıTahılsız diyete başladığınızda, ekmek, makarna ve pizzanın karşı konulmaz lezzetlerinden kendinizi mahrum bırakıyormuşsunuz gibi gelebilir. Size iyi haberi veriyorum: Tahılların yerine koyabileceğiniz alternatifler var. Hem de ihtiyaç duyduğunuz lif ve diğer besin maddelerini karşılayacak alternatifler...
#Mehmet ÖzMHP ZONGULDAK 1. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI ZEKİ ÇAKAN, BERABERİNDEKİ PARTİLİLER İLE ESNAFLARI ZİYARET ETTİ. ÇAKAN, “BU GÜNE KADAR YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR. YAPTIKLARIMIZI ANLATARAK DOLAŞIYORUZ. İCRAATIMIZLA KENDİMİZİ KANITLADIK” DİYE KONUŞTU.
Kabağı sebze soyacağı yardımıyla ince ince dilimleyin. Izgarayı ocağa alp ısıtın. Isınınca fırça yardımıyla yağ sürün ve dilimlediğiniz kabakları yerleştirin. Maşa yardımıyla çevirerek iki taraflarını da kızartın. Kıarınca ızgaradan alıp tuz ekleyin. Akdeniz yeşilliklerini elinizle koparıp çukur bir kaba alın. Tavayı ocağa alıp ısıtın. Isınınca dolmalık fıstıkları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Sarımsağı kıyıp çukru bir kaseye alın. Üzerine tuz, limon suyu ve acı sos ekleyip karıştırın. Karıştırmaya devam ederken azar azar zeytinyağını ilave edin. Naneleri çukur kaba aldığınız yeşilliklere ilave edin. Üzerlerine hazırladığınız sosun yarısını döküp karıştırın. Sosun diğer yarısını da kabakların üzerine döküp karıştırın. Kabakları salataya ilave edin. En son kavurduğunuz dolmalık fıstıkları ekleyin.
#Izgara Kabak SalatasıPatateslerin kabuklarını sebze soyacağı yardımıyla çıkarıp irice doğrayın. Doğradığınız patatesleri tencereye alıp üzerlerine tuz ve 2 bardak kadar su ekleyin. Kapağını kapatıp kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin. Soğanı kıyın. Tencereyi ocağa alıp ısıtın. Isınınca zeytinyağının yarısı ve kıydığınız soğanları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Salçayı da ilave edip karıştırın. Pişen patatesleri derin bir kaseye alıp üzerlerine bulgur, kavurduğunuz salça ve soğan, zeytinyağının diğer yarısı, kimyon, kırmızı toz biber ve sumak ekleyin, çırpıcı yardımıyla ezerek karıştırın. Kabın üzerini streç filmle kapatıp kenara alın. Dereotu ve maydanozları kıyın. Hazırladığınız köfte harcını geniş bir kaba alın, üzerine kıydığınız yeşillikleri ekleyip yoğurun. Elinizle sıkarak köfte şeklini verin ve servis tabağına yerleştirin.
#Patatesli Bulgur KöftesiHem süs hem sebze olarak kullanılan kuşkonmaz, özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan lezzetlerden biri. Kuşkonmazı haşlama yöntemiyle, ızgarada, mangalda ya da tavada pişirerek tüketebilirsiniz. İşte, ‘kuşkonmaz nasıl temizlenir?’, ‘kuşkonmaz nasıl pişirilir?’ sorularının yanıtı
#Kuşkonmaz NedirGözünüzü çevirdiğiniz her yerde yemek programı görüyor, internette sürekli mutfağa dair ‘hap’ bilgilerle karşılaşıyor olabilirsiniz. Ama tezgâh sınavından geçmek, orada rast geldiğiniz ‘şıpın işi’ hamleler kadar kolay değil. İşin püf noktası şova gelir değil, işe yarar ipuçları. Onlar da burada...
#Mutfakta Hayat Kurtaran 77 İpucu