YKS sonuçları açıklandı ve şimdi sıra tercihlerde. Sonuçların duyurulmasıyla sayısal puan türüyle alım yapan bölümler de merak ediliyor. Adaylar puanlarına ve sıralamalarına göre 2 ve 4 yıllık sayısal bölüm tercihlerini oluşturacak. Peki sayısal bölümleri ve meslekleri neler? İşte YKS 2022 sayısal puanı ile alan 2 ve 4 yıllık bölümler, taban puanları ve sıralamaları
#Sayısal Bölümleri Taban PuanlarıBinlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşen 2022 LGS sınavı sonrası, öğrenciler sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe odaklandı. Sözel ve sayısal bölümleri olmak üzere iki oturum halinde düzenlenen söz konusu sınavın ardından, 2022 LGS sorular ve cevapları MEB tarafından yayınlandı. Sınav netleri hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler, değerlendirme sonuçlarına göre lise tercihleri yapacak. Peki, LGS sonuçları ne zaman açıklanır?
#MEBOdyolog Dr. Hülya Göçmenler, işitme engelli öğrencilerin üniversitede hayatlarını inceledi. Araştırmadan maruz kaldıkları akran zorbalığı da çıktı: “Bir gün iki arkadaşım bana bakarak hakkımda bir şeyler söyledi. Biri sanırım benim anlamamdan endişe etmişti. Diğeri de ‘Boşver o zaten duymaz’ dedi ama ben duymuştum.”
#Engelli ÖğrencilerMerakla beklenen YKS sonuçları nihayet açıklandı. 2 yıllık (Önlisans) bölümlerin 2021 Üniversite Taban Puanları, üniversite sınavına giren öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. İstedikleri üniversite için tercih yapacak olan üniversite adayların, bölümlerin sıralamaları ve taban puanlarını öğrenmesi gerekiyor. İşte, 2 yıllık, 4 yıllık önlisans üniversite bölümleri taban puanları ve başarı sıralamaları 2021
#Sayısal BölümlerLGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşen LGS sınavı sonrası, öğrenciler sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe odaklandı. Sözel ve sayısal bölümleri olmak üzere iki oturum halinde düzenlenen söz konusu sınavın ardından, 2020 LGS sorular ve cevapları MEB tarafından yayınlandı. Sınav netleri hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler, değerlendirme sonuçlarına göre lise tercihleri yapacak. İşte, 2020 LGS sonuç tarihiyle ilgili ayrıntılar.
#LGSYKS sınav sonuçları ve tercih klazvunun yayımlanmasının ardından, üniversite adayları 4 yıllık lisans bölümlerinin taban puanları ve başarı sıralarını araştırmaya başladı. 4 yıllık programlara yerleşecek olan adaylar, AYT ve YDT puanları ile sayısal, sözel eşit ağırlık bölümlerine tercih yapacaklar. Peki, sayısal, sözel eşit ağırlık bölümleri neler? İşte, 4 yıllık bölümler taban puanları ve başarı sıraları hakkında bilgiler.
#Yks 4 Yıllık BölümleriTaban puanlar hakkında bilgi edinmek isteyen binlerce üniversite adayı, 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler hakkında bilgi edinebilecek. Sözel, sayısal ve eşit ağırlık alanlarında 2 yıllık ve 4 yıllık bölümleri tercih edebilecek olan vatandaşlar, bu bölümleri internet üzerinden sorgulamak istiyor. İşte, sayısal, eşit ağırlık ve sözel alanlarına ait üniversite puanları hakkında detaylı bilgiler
#Taban PuanlarıYeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte gözler KYK burs ve kredi başvurularına çevrildi. Hem ilk kez burs ve kredi alacak olan hem de herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimlerini sürdüren öğrencilerin kafasında KYK bursu ve kredileriyle ilgili merak edilen detaylar var. Peki, burs ve kredi başvuruları ne zaman? KYK bursu krediye dönüşür mü?
#KykBurs veren kurumlar ve vakıflarla ilgili araştırmalar milyonlarca öğrenci tarafından sorgulanmaya başladı. Üniversite sınavını kazanıp, ailesinin yanından ayrılarak başka bir şehre eğitimleri için giden öğrenciler, eğitim hayatları için maddi destek alabilmek adına burs veren kurumları sorguluyor. Peki, burs veren kurumlar ve vakıflar hangileri?
#Burs Veren KurumlarBurs veren kurumlar ve vakıflar hangileri sorusu yüz binlerce öğrenci tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor. Okulların açılmasına çok az bir zaman kala üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler, maddi destek alabilmek amacıyla kurum ve vakıflara burs başvurusu yapıyor. Peki, burs veren kurumlar ve vakıflar hangileri? İşte 2018 burs veren kurumların listesi.
#Burs Veren KurumlarÜniversite sınavı için çalışmalarına son sürat devam eden öğrenciler, sınav başvurusu esnasında sözel, sayısal ve eşit ağırlık mesleklerine göre bir değerlendirmede bulunacak. Hangi alandan sınava girileceği eşit ağırlık, sözel ve sayısal bölümleri değerlendirmelerinin ardından yapılacak. Peki, sözel, eşit ağırlık ve sayısal meslekleri arasından hangi bölümler yer alıyor? İşte, dönem ilerlerken öğrencilerin merakla araştırdığı bölümler ve meslekler listesi
#Sözel BölümleriHakkari Dağ ve Komando Tugayı, Türkiye’nin en zor şartlarda görev yapan birliklerinden biri. Fazla söze gerek yok, Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu’nun bu tugayın başında bulunduğu 1993-95 yılları arasında yaşadıklarını yazdığı son dönemlerin bestseller kitabı ‘Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok’u okumak yeterli.
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, öğrencilerin derslerdeki akademik başarısını artırmak, öğrenme eksiklerini gidermek amacıyla hazırlanan YKS yardımcı kaynaklarının hazırlandığını açıkladı. Bu yardımcı kaynaklardan Dört Dörtlük Konu Pekiştirme Testleri ve 3 Adım Soru Bankaları güncellendi.
#Ortaöğretim Genel MüdürlüğüÖSYM tarafından 2024-DGS yerleştirme sonuçları açıklandı. Şimdi ise gözler DGS ek tercih duyuruların çevrildi. 18-24 Eylül 2024 tarihleri arasında tercihleri alınan 2024 Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) yerleştirme işlemleri tamamlandı. Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 2-9 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. DGS taban puanları 2024 ve geçiş bölümleri kontenjanları, adayların gündeminde yer alıyor. DGS ek tercihler için araştırmalar başladı. ÖSYM tarafından ilan edilecek Dikey Geçiş Sınavı sonucu ve puan durumuna göre geçiş bölümleri ve tercih listelerini oluşturacak. Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak ve DGS puanları hesaplanacak. Peki DGS taban puanları ve kontenjanları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, geçiş bölümleri neler? İşte 2024 DGS taban puanları ve başarı sıralamaları bilgisi
#DGS Taban PuanlarıÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (2024-YKS) Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sözel, sayısal ve eşit ağırlık alanlarında Türkiye birincisi olan üç genç, Boğaziçi Üniversitesi'ni tercih etti. Eşit ağırlık alanında birinci olan Berra Kuruş ile sözel alan birincisi Fatih Emre Düzcan, İktisat; sayısal alan birincisi Arda Taşdemir ise Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okumaya hak kazandı.
#YKSDGS taban puanları pdf tablosu ve geçiş bölümleri tam listesi 2024, DGS sınav sonuçları ile birlikte odaklanan adaylar tarafından araştırılıyor. ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı 2024, 30 Haziran Pazar günü yapıldı. 2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyenlerin girdiği DGS sınavı bu sene 300 binden fazla adayın katılımıyla gerçekleşti. Ön lisans eğitimini lisans olarak tamamlamak isteyen adaylar, DGS sınav sonuçları, puan durumu ve başarı sıralamalarına göre geçiş bölümleri tercih listelerini oluşturacak. Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak ve DGS puanları hesaplanacak. Peki DGS taban puanları ve kontenjanları belli oldu mu, ne zaman açıklanacak? İşte 2024 DGS taban puanları ve geçiş bölümleri bilgisi!
#DGS Taban Puanları Ve Geçiş Bölümleri 2024Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları 13 Ağustos’ta açıklandı. Eğitim Uzmanı Salim Ünsal’a göre adaylar bu yıl tercilerinde, iş imkanını yüksek gördükleri yaşlı bakımı, sivil havacılık ve denizcilik gibi bölümlere yöneldi.
#Yükseköğretim Kurumları SınavıYKS taban puanları 2024, başarı sıralaması ve boş kontenjanlar ÖSYM tercih kılavuzu ile belli oldu. Milyonlarca adayın heyecanla beklediği 2024-YKS tercih işlemleri, 25 Temmuz 2024 tarihinde saat 16.00'da başladı. Üniversitelerin sözel ve sayısal bölümler YKS taban puanları 2024, başarı sıralamaları ve boş kontenjanlar 2024, YKS tercih kılavuzunun yayımlanmasıyla öne çıkan konulardan oldu. Açıklama sonrası adaylar 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite bölümleri taban puanlarını sorgulamaya başladı. YKS tercih işlemleri 25 Temmuz - 2 Ağustos 2024 tarihleri arasında ÖSYM aracılığıyla yapılacak. ÖSYM'nin internet sitesinden 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ön bilgi amaçlı yayınlandı. Adayların tercihlerini belirlemeden önce, tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor. 2 ve 4 yıllık sözel-sayısal bölüm tercihlerini yapacak olan milyonlarca aday, ÖSYM tercih ve kontenjanları kılavuzu bilgilerinden yararlanacaklar. Peki, YKS 2 yıllık ve 4 yıllık sözel, sayısal bölüm taban puanları açıklandı mı?Y KS taban puanları 2024 açıklandı mı, nasıl ve nereden öğrenilir? Üniversite boş kontenjanlar ve başarı sıralaması 2024 tablosu
#Sözel Bölümler Taban PuanlarYÖK atlas tercih robotu 2024 ve sihirbazı, üniversite tercihlerinin başlamasıyla adayların yoğunlaştığı konulardan oldu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) tercihleri 25 Temmuz tarihinde başladı. Adaylar tercihlerini, "https://ais.osym.gov.tr" sayfasından ve ÖSYM AİS mobil uygulamadan gerçekleştirecekler. Tercih sürecinde, üniversite taban puanları, başarı sıralamaları ve hangi bölümün kaç puan ile aldığı gibi detayları birkaç adımda sorgulayabilecek olan adaylar, bu işlemi basit arayüzü aracılığıyla YKS üniversite tercih robotu üzerinden tamamlayabilecek. Türkçe Matematik, Sözel ve Sayısal puanları ile 2 yıllık ve 4 yıllık bölümleri tercih edecek olan adaylar, YÖK Atlas tercih robotundan güncel bilgilere erişim sağlayabilecek. Peki, YKS tercih robotu nasıl kullanılır? Hangi bölüm kaç puanla alıyor? İşte, 2 yıllık önlisans ve 4 yıllık lisans bölümlerin taban puanları, kontenjanları ve sıralamaları ile YÖK Atlas tercih sihirbazı bilgisi.
#YÖK Atlas Tercih Robotu8-9 Haziran’da uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ardından, bu yıl Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) ikinci öğretim programlarının tamamını kapatması, ayrıca pek çok bölümde kontenjan azaltmasına gitmesi özellikle sözel ve eşit ağırlık tercihlerini daha da kritik hale getirdi.
#Konuk YazarYKS tercih kılavuzu ile beraber ana gündem konusu YKS (AYT, TYT ve YDT) 2024 tercih puanları rehberi oldu... YKS sayısal, sözel, eşit ağırlık puanları ile girilebilecek bölümler, üniversite tercih kılavuzunun yayımlanması ve sınav sonuçlarının açıklanmasıyla takip edilmeye başlandı. YKS 200, 210, 220, 230, 240, 250, 260, 270, 280, 290, 300 puanla nereye girebilirim? sorusunun yanıtı YKS tercih döneminde, bu yıl da adayların odaklandığı konulardan oldu. Yükseköğretim Kurumları Sınav sonuçları bugün erişime açıldı. Adaylar ise sınavdan elde ettikleri AYT, TYT ve YDT puanıyla tercih edebilecekleri üniversite ve bölümleri araştırıyor. Adaylar ise kendi puan aralığına göre hangi fakültelerin alım yaptığını merak ediyor. Üniversitelerin alım yaptığı puanlar sayısal, eşit ağırlık ve sözel sınav puanına göre farklılık gösteriyor. Ayrıca öğrenciler için alternatif olarak Açık ve Uzaktan Eğitim Fakülteleri bulunuyor. Peki, AYT, TYT ve YDT puanıyla tercih edilebilecek bölümler hangileri? YKS sayısal, sözel, eşit ağırlık puanla tercih edilecek bölüm puanları kaç? İşte, YKS 200, 210, 220, 230, 240, 250, 260, 270, 280, 290, 300 puanla girilebilecek bölümler ve üniversiteler…
#YKSYKS 2024 puanlarının ÖSYM tarafından ilan edilmesinin ardından üniversite taban puanları ve bölümleri de adayların gündeminde yer alıyor. YKS 300, 320, 340, 350, 360, 370, 380, 390 ve 400 puanla tercih edilebilecek 2 ve 4 yıllık bölümler de araştırılıyor. Adaylar, YKS 2024 TYT, AYT, YDT sonuçlarına göre lisans ve ön lisans tercihlerini gerçekleştirecek. Yerleştirme başvuruları için listeler oluşturulurken taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralamalarını göz önünde bulundurulacak. YKS’de sayısal, sözel, eşit ağırlık 310, 320, 330, 340, 350, 360, 370, 380, 390 ve 400 puan alan adaylar yerleşebilecekleri üniversiteleri araştırıyor. Üniversite yerleştirme işlemleri tercih sırası, puan ve başarı sıralamasına göre gerçekleştiriliyor. YKS 300, 320, 340, 350, 360, 370, 380, 390 ve 400 puanla hangi üniversitelere girebilirim? İşte 300 ve 400 puan aralığında tercih edilebilecek bölümlerin listesi...
#YKS 2024Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, fırsat eşitliği ve kapsayıcılık ilkeleri temelinde geliştirdiği Danışman Bilgi Sistemi (DABİS) ile Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih döneminde adayları güncel ve objektif veriler ile destekleyecek.
#YKS