Kahramanmaraş'ta meydana gelen büyük deprem felaketinin ardından yıllardır konuşulan proje tekrar gündeme geldi. Depremzedelerin konaklaması için sosyal medyada neden kullanılmıyor, kullanılabilir mi gibi sorular geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Firma sahibi Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yer alan projenin detaylarını anlattı.
#Şato VillaBolu’nun Mudurnu ilçesinde, yalnızca Arap müşterilere satışı yapılan ve şatoları andıran mimari yapısıyla gündeme gelen ‘Burj Al Babas’ projesinin sahibi olan şirkete haciz işleminin gerçekleştirilmemesi nedeniyle ve borçların ödenmesi için verilen mühlet kararı, 3 ay daha uzatıldı.
#BoluBolu'da bulunan ve tamamlanmamış halde olan şato görünümlü konutların depremzedelere tahsis edilmesine yönelik sosyal medyadaki çağrılara ilişkin olarak inşaatın sahibi Mehmet Yerdelen konuştu. Yerdelen, şatoların tamamlanmadığını, içlerinin kaba inşaat olduğunu, altyapı ve kanalizasyonun bulunmadığını söyledi.
#ŞatoBolu'nun Mudurnu ilçesinde yapımı yılan hikayesine dönen şatoyu andıran villaların, sosyal medyada depremzedelerin barınmasına açılması talep edilirken, firmanın yönetim kurulu başkanı Mehmet Yerdelen, bunun imkansız olduğunu söyledi. 580 villanın tamamlanması için 500-600 milyon lira gerektiğini belirten Yerdelen, "İçerisi kaba inşaat. Altyapı yok, kanalizasyon yok. 500-600 milyon para harcamak lazım. Milleti oraya çekip fırsatçılık yapmamak lazım. Buralar kaba inşaat burada kalınmaz, ısıtma falan olmaz" dedi.
#DepremBolu'da yaptığı şato tipi villalarla bilinen bir firmaya ait Sarot Turizm adlı şirketin projelerinin yarım kalması ve iflas kararı verilmesi üzerine şirket alacaklılarının başvuruda bulunduğu İstanbul 1. İflas Müdürlüğü, taraflar arasında bir toplantı düzenledi ve şirket faaliyetinin devamına yönelik karar aldı. Sarot Turizm avukatı, "Faaliyete devam edilirse altın, edilmezse çamur olur" dedi.
#BoluBOLU'nun Mudurnu ilçesinde yalnızca Arap müşterilere satış yapılması ve şato tipi mimarisiyle tepki çeken Burj Al Babas projesi için İstanbul Ticaret Mahkemesi İflas Müdürlüğü'nden alınan izinle inşaat ve satış faaliyetlerinin yeniden başladığı belirtildi. Projenin sahibi Sarot Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Yerdelen, "İlgili İflas Müdürlüğünden projelerin inşaat maliyetlerinin tamamlanıp hak sahiplerine teslimi için talebimiz üzerine denetimli olarak şirket ticari faaliyetleri için icra iflas kanunları nezdinde izin verilmiş olup, şirketlerimiz denetimli olarak normal faaliyetlerine devam etmektedir. Bu süre zarfında ticari faaliyetler gereği satış ve inşaat çalışmaları eskiden olduğu gibi devam etmektedir" dedi.
#Burj Al BabasŞato tipi mimarisiyle Türkiye’nin gündemine oturan Bolu’nun Mudurnu ilçesindeki Burj Al Babas projesi, ekonomik nedenlerden dolayı durdu. İstanbul 3’üncü Asliye Ticaret Mahkemesi iflas kararı verdi. Piyasaya 27 milyon dolar borçları olduğunu belirten Sarot Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Yerdelen ise karara itiraz edeceklerini söyledi.
#GazetehaberleriRoma İmparatorluğu İtalya’sında yılın en eğlenceli pagan şöleni 23 Nisan’da başlardı. Vinalia Priora, yani yılın “İlk Şarap Festivali”nde sonbaharda uykuya yatırılan şarapların fıçıları açılır, köleler ve efendileri yılda bir kez birlikte Venüs’ün şerefine kadeh kaldırırdı.
Fransa’nın en uzun nehri Loire, Orleans şehri ile denize döküldüğü Nantes arasındaki bölümünde ülkenin en güzel şatolarına ev sahipliği yapar. Loire Vadisi, Fransa’nın çiçek bahçesi, Fransızca’nın ana yurdudur. Okurumuz Rüçhan Sel, şatoları keşfetmek, sonbaharın güzelliklerine tanık olmak için vadide tura çıktı. Merzifonlu Kara Mustafa Paşa’nın izleriyle karşılaştığı bu gezinin izlenimlerini yazdı.