Temizlik, bireysel ve toplumsal olarak hayatın oldukça önemli bir bölümünü oluşturduğu bilinen bir gerçektir. Temizlik kavramlarının iyi bir şekilde bilinmesi ve yapılan işlemlerin nasıl bir yol izlenerek yapılacağı da hijyen kuralları kadar büyük bir önem taşımaktadır. Sanitasyon nedir? Sanitasyon ile dezenfekte farkı nedir? Tüm merak edilenleri sizler için derledik.
#Sanitasyon Nedir?Son aylarda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sıklıkla 'taklit ve tağşiş ürünler' listesi açıklanıyor. Tereyağ, zeytinyağı, peynir, sucuk, et başta olmak üzere sayısız ürünün taklidi ya da tağşişi yapılıyor. Sirke de bu ürünler arasında yer alıyor. Öte yandan sadece marketlerde satılan taklit ya da tağşiş sirkeler değil, evde yapılan ve etliketsiz satılan sirkeler de sağlığı tehdit ediyor. Sirke hakkında mutlaka bilinmesi gereken 10 soruyu konunun uzmanlarına sorduk.
#SirkeMarketlerde satılan paketli sütlerle ilgili çok ucun yıllardır tartışılan bir konu var; bazıları bu sütlerin 'süt olmadığını' söylüyor. Hiçbir faydası olmadığı ve hatta zararlı dahi olabileceği iddia ediliyor. Öte yandan dünyanın her yerinde paketli sütler her gün milyonlarca insan tarafından satın alınıyor ve tüketiliyor. Konu hakkında tüm merak edilenleri Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alev Keser'e sordum.
#Pastörize SütTarım ve Orman Bakanlığı'nın paylaştığı taklit ve tağşiş ürünler listesi çok konuşuluyor. Bu listeye sütler de dahil olabilir mi? Marketlerde satılan paketli sütlerle ilgili çok ucun yıllardır tartışılan bir konu var; bazıları bu sütlerin 'süt olmadığını' söylüyor. Hiçbir faydası olmadığı ve hatta zararlı dahi olabileceği iddia ediliyor. Öte yandan dünyanın her yerinde paketli sütler her gün milyonlarca insan tarafından satın alınıyor ve tüketiliyor. Peki uzmanlar bu konuda ne diyor?
#Pastörize SütYüzyıllarca yıl önce Antik Çin’de ortaya çıkan, ‘ölümsüzlük çayı’ olarak adlandırılan kombucha'nın sağlığımıza pek çok faydası olduğuna inanılıyor. Peki bu iddialar ne kadar gerçek? Bu çay herkes için sağlıklı mı? Yan etkileri neler? İşte 11 soruda kombu çayı dosyası...
#SağlıkYüzyıllarca yıl önce Antik Çin’de ortaya çıkan, ‘ölümsüzlük çayı’ olarak adlandırılan kombucha'nın genel olarak bağırsak sağlığını iyileştirdiği, bağışıklığı ve enerjiyi artırdığı, iltihaplanmayı azalttığı, birçok sağlık sorununa iyi geldiği söyleniyor. Peki bu iddialar ne kadar gerçek? Bu çay herkes için sağlıklı mı? Yan etkileri neler? İşte 11 soruda kombu çayı dosyası…
#SağlıkGünümüzde temizlik kavramı, her alanda kullanılan bir terim olarak karşımıza çıkmaktadır. Temizlik ile birlikte akla ilk gelen kelimelerden bir tanesi de hijyen kelimesidir. Peki Hijyen nedir? Neden önemlidir? Hijyen nasıl sağlanır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Hijyen Nedir?Süt ve Ürünleri (MYO) Bölümü, sütü işleme, sütü depolama, sütü ayırma, sütü homojenleştirme ve pastörize etme işlemlerini içermektedir. Sizin için Süt ve Ürünleri (MYO) bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanlarını detaylarıyla derledik.
#Süt Ve Ürünleri (Myo) Bölümü Nedir?Süt teknolojisi, sıklıkla kullanılan kelimeler arasındadır. Özellikle kullanım anlamı bakımından önem taşıyan kelimelerdir. Bu nedenle süt teknolojisi kelimelerinin ne anlama geldiğini öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sizin için süt teknolojisi ne demektir? Süt teknolojisi kelimelerinin anlamı nedir, işte tüm detaylar.
#Süt Teknolojisi Bölümü Nedir?Laborant ve Veteriner Sağlık bölümü, hem açık öğretimde hem de meslek yüksek okullarında yer alan bir ön lisans programıdır. Öğrencilerin zorunlu staj süresi 30 gündür. Bu stajlar veteriner kliniklerinde ve laboratuvarlarda yapılır. Laborant ve Veteriner Sağlık (MYO) dersleri neler, bölümden mezun olanlara hangi kurumlarda çalışabilir? İşte, tüm detaylar.
#Laborant Ve Veteriner Sağlık (Myo) Bölümü Nedir?Gıda Teknolojisi (MYO) bölümü, yiyecek ve içecek üretimine odaklanmış olan bir eğitim programıdır. Sizin için Gıda teknolojisi (MYO) bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları ile alakalı konuları tüm detayları ile birlikte derledik.
#Gıda Teknolojisi (Myo) Bölümü Nedir?Aşçılık bölümü bir önlisans eğitim programıdır. Bu bölümün ana amacı yemek kültürünü iyi bir şekilde öğrenmek ve bunu icra etmektedir. Bu bölümden mezun olan kişiler çeşitli alanlarda rahat bir şekilde çalışabilirler. Sizler için aşçılık bölümü hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.
#Aşçılık (Myo) Bölümü Nedir?