Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CNN Türk'te Twitter (X) sosyal medya platformunun Türkiye'ye temsilcilik açtığını ve temsilci atadığını açıkladı. Öte yandan TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, Dijital Mecralar Komisyonu'nda yaptığı konuşmada X'e tepki göstermiş ve "Twitter'a sesleniyorum ya geleceksiniz ya geleceksiniz. Öyle sanal ofis açıp gitmek yok. Kaç kişi çalıştırıyorsunuz, kaç lira vergi veriyorsunuz? Bunları herkes gibi siz de açıklayacaksınız." demişti.
#Abdulkadir UraloğluSon kayıtdışı ekonomi planına göre, kira sözleşmeleri e-Devlet kapısı üzerinden yapılacak ve Türkiye Gayrimenkul Bilgi ve Değerleme Sistemi kurulacak. Eylem 2024 yılı sonuna kadar hayata geçirilecek. Plana göre uzaktan çalışma modelleri başta olmak üzere yeni çalışma modellerine yönelik mevzuat gözden geçirilerek, gerekli yasal düzenlemeler yapılacak.
#Kira SözleşmeleriEvden çalışmaktan sıkılanlar, ofisi olmayanlar, kalabalıktan kaçıp izole bir yer arayanlar ya da müşterilerini ağırlamak isteyenler... Üyelerine konforlu bir çalışma ortamı, çay-kahve, sekreterlik hizmeti, kapalı toplantı odaları sunan ortak ofislere hepimiz zaman zaman ihtiyaç duyuyoruz. Türkiye’nin farklı şehirlerinden ortak çalışma alanlarını çeşitli mesleklere sahip profesyonellerden oluşan jürimize sorduk.
#OfisAlbaraka Türk bünyesinde yer alan ve girişimcilerin yenilikçi ürün ve hizmetlerini destekleyen hızlandırma programı “Albaraka Garaj” için beşinci sezon başvuruları sona ermesinin ardından yüzlerce başvuru arasından seçilen 18 girişim, 26 Temmuz’da başlayan ön hızlandırma programında, eğitimden mentorluğa çeşitli destekler alacak.
#Albaraka TürkKoronavirüs salgınıyla birlikte e-ticaret faaliyeti yürüten işletmelerin sayısı arttı. Yeni kurulan işletmelerin yapısına bakıldığında ise şahıs şirketlerinden çok kurumsallığın ağır bastığı görülüyor. Bu dönüşümde büyük pay sahibi olan genç girişimcilerin mekan bağımsız çalışma isteği, sanal ofislere talebi de artırıyor.
#Sanal Ofis2020’nin büyük bölümünü evde geçirdik ancak hiç de boş geçirmedik! Bilimsel ve teknolojik ilerlemeler hız kesmeden devam etti. Yeni bir yaşam tarzı şekillenirken hayatın her alanında köklü değişimler başladı. Üstelik bu yıl, insanlık tarihine geçecek 3 önemli olay gerçekleşti... İşte, ömür boyu hatırlayacağımız 2020’de iz bırakan teknolojik gelişmeler...
#YazarKorona sonrası çok sayıda çalışan işini eve taşıdı. Peki bundan sonra ne olacak. Ofis hayatında dönüşümün başladığını belirten uzmanlar, paylaşımlı ofislere ve sanal ofislere talebin artacağını söylüyor. Ofis kullanımında değişimin kaçınılmaz olduğunu belirten sektör temsilcileri “Bundan sonra haftada 5 gün ofiste olmayacağız” diyor.
#Gazetehaberleriİstanbul'daki devlet ve vakıf üniversiteleri, bahar döneminde yüz yüze eğitimin yapılmayacağının açıklanmasının ardından başlatılan uzaktan eğitim sürecine öğrencilerini, öğretim elemanlarını ve sistemlerini adapte etmek için hazırlık çalışmalarına devam ediyor. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, YÖK Dersleri Projesi kapsamında 47 programdaki 900'ü aşkın ders kitabını, Türkiye'deki tüm öğrencilerin hizmetine sundu. Yeditepe Üniversitesi, internet tabanlı bir programda belirlenen haftalık ders saatinde öğrencilerine online etkileşimli ders imkânı sağlıyor. Boğaziçi Üniversitesi, 33 lisans ve 67 lisansüstü programa kayıtlı 15 bin 692 öğrenciyle online olarak uzaktan eğitim yapacak. Sabancı Üniversitesi, canlı yayın sistemlerini genişleterek tüm akademik kadro tarafından kullanılabilir hale getirdi.
#Üniversiteİtalyan moda devi Versace’nin sahte ürünlerini yıllarca ürettiren Boscha Fashion Group sonunda yakayı ele verdi. Dava açan Versace, 9 milyon liraya yakın tazminat kazandı. Sanal ofis üzerinden hizmet veren firma, tazminat tutarını öğrenince depoyu da boşalttı, sırra kadem bastı. Versace’nin avukatları bu kez sahte ürün satışı yapılan sitelere haciz ihbarnameleri göndermeye başladı.
#GazetehaberleriGELİR İdaresi Başkanlığı, sanal ofis kullananlara “Çevre Temizlik Vergisi’ni kiracı öder” uyarısında bulundu. Gelir İdaresi Başkanlığı’na göre, sanal ofisi, birbiriyle bağı bulunmayan birkaç farklı kiracının kullanması durumunda da kiracının ödemesi yükümlülüğünde herhangi bir değişiklik olmuyor.
#GazetehaberleriSon dönemlerde hızla yayılan paylaşımlı ofisler şimdi de franchise atağına kalktı. Bugün 14 şube ile hizmet verdiklerini anlatan Workinton CEO’su Pınar Massena, “Bugün 400 metrekarelik bir şubenin yatırım tutarı 100 bin dolardan başlıyor. Bu yatırımın geri dönüş süresi ise 2-3 yıl arasında değişiyor” diyor.
#WorkingtonEğitim dili İngilizce olan bir vakıf üniversitesinin, öğrencileri için oluşturduğu ve akıllı sınıfla donattığı yeni binası Yabancı Diller Yüksekokulu, ’Sign of The City Awards 2017’ yarışmasında ’En İyi Eğitim Binası’ alanında ödülün sahibi oldu. Hürriyet’in öncülüğünde ve Lineadecor proje ortaklığında gerçekleştirilen yarışmada, bina tasarımı ’En İyi Mimarı Tasarım Binası’ alanında da finalist oldu.
#İzmir Ekonomi ÜniversitesiArtaş İnşaat’ın genç veliahtı Serhan Çetinsaya babası Süleyman Çetinsaya’nın hayata geçirdiği gayrimenkul projelerinde hazır ve sanal ofis işletmeciliği yapacak. İlk adımı Maslak’ta atan WorkLand İcra Kurulu Başkanı Serhan Çetinsaya, “2 yılda 5 şubeye ulaşacağız” dedi.
#Artaş İnşaatABD’de okumuş üç gencin İstanbul’da kurduğu ‘paylaşımlı ofis’ şirketi Kolektif House, Sanayi Mahallesi, Şişhane ve Levent’teki 3 mekanda 660 genç girişimciye ve girişimci adayına ofis imkânı sunuyor. Yeni kiralamalarla girişimci sayısı çok yakında 1500’e kadar yükselecek.
#Beyin GöçüABD’nin en çok okunan gazetelerinden USA Today'de, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ankara’daki Akıncı Üssü’nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen firari Öksüz’e ilişkin haber yayımladı. Haberde, Türkiye’de yakalanması için büyük çaba harcanan Öksüz’ün, ABD’de iki yıl önce kurduğu hayali bir şirketle, Demokratların başkan adayı olan Hillary Clinton için para toplayıp, reklam verebilen eylem komitelerinden “Ready for Hillary PAC”e 5 bin dolar bağış yaptığı kaydedildi.
#Fetö