Şambali ya da şambaba olarak da bilinen Şam tatlısı, Batı Anadolu’nun en sevilen, en popüler tatlılarının başında geliyor. Özellikle İzmir’de çok meşhur olan ve tatlıcılarda en çok satılanlardan biri olan Şam tatlısını evde yapacaksanız dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunuyor. İşte hamurundan pişirmesine Şam tatlısının püf noktaları…
#ŞambaliDolmaları çok çeşitli, lahana sarmaları tahinli... En çok kuzu eti yeniyor, patlıcanlı yemeklerin sayısız çeşidi pişiriliyor. Un helvası pekmezli; halka tatlısı çok seviliyor. Çukurova Aşçılar Derneği İkinci Başkanı Fatma Çıkla, Adana mutfağını anlatıyor, birbirinden leziz tarifler veriyor...
#KebabGünümüzde kahvaltılarda tatlı olarak bal, tahin-pekmez ve hazır market ürünleri dışında reçel de kendine yer bulur. Reçel Anadolu’da evlerde kadınlar tarafından hazırlanmaya devam ediyor. Yaz mevsiminde bolca çeşit meyve bulunduğundan reçeller de salça gibi, erişte gibi kışlık hazırlıklar arasındadır.
#BursaŞambali, Batı Anadolu'nun en sevilen tatlılarından biri. Şam tatlısı veya şambaba diye de bilinen şambali tatlısı, evinizde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Ancak birkaç püf noktasına dikkat etmekte fayda var. Peki şambali tatlısı nasıl yapılır? İşte şambali tatlısı tarifi...
#Şambali TatlısıKayseri bölgesine ait olan nevzine, şerbetli tatlılardandır. Tahin ve pekmezin muhteşem uyumunu içerisinde barındıran nevzine tatlısı özellikle bayram sofralarını şenlendiriyor. Peki, nevzine tatlısı nasıl yapılır? İşte, adım adım nevzine tatlısının tarifi
#Nevzine Tatlısı