Türk mutfağına özgü, geleneksel içeceklerden biri de fermente ürün olan şalgam suyudur. Geleneksel şalgam suyunun yapılmasında hammadde olarak; şalgam, kırmızı havuç, bulgur unu, ekmek hamuru, tuz, su ve isteğe göre acı biber kullanılmaktadır. Peki, Şalgam suyu nasıl yapılır? Şalgam suyunun faydaları neler?
#Şalgam Suyu Nasıl YapılırZengin vitamin ve mineral kaynağı olarak öne çıkan beyaz şalgam, aynı zamanda ılıman iklimlerde yetişen bir doğal kaynaktır. Günümüzde yemeklerde ya da turşu ile beraber içecek olarak birçok farklı amaç altında değerlendirilir. Aynı zamanda özellikle sağlık açısından birçok önemli fayda sunduğunu ifade etmek mümkündür. Peki beyaz şalgamın faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Şalgam turpu ne işe yarar? Aç karnına içilir mi tüm detayları ile derledik.
Suşi Japonlar’ın pek sevdiği popüler bir yiyecek. 80’li yıllardan sonra dünyanın her yerine yayıldı. Son dönemde bizde de bir kesimin severek tükettiği besinlerden biri haline geldi. Peki bu “bize yabancı” besin yeterince sağlıklı mı? İsterseniz bu soruya yanıt vermeden önce onu biraz tanıyalım...
#Osman Müftüoğlu