Egzotik Doğu’nun bize armağanı tarçın, binlerce yıldır muhteşem kokusu ve tadıyla büyülüyor insanlığı. Mutfaktan yükselen tarçınlı bir kekin kokusu kadar ‘evde’ hissettiren çok az şey var... Dünyanın bu en popüler baharatının kullanım alanı sadece tatlılarla sınırlı sanıyorsanız tariflerimi mutlaka deneyin.
#Gülay Barbaros AltanOsmanlıdan günümüze kadar ulaşan ve geleneksel damak tadını koruyan salep, yediden yetmişe herkese hitap eden bir içecektir. Tarçın ile birlikte tüketilen salep içeceği, hoş kokusuyla tüketilmesi sağlıklı bir içecektir. Bu içeceğin ham maddesi salep nasıl yetiştirilir ve ülkemizde en çok nerede yetişir tüm detaylarıyla derledik.
#Salep Nasıl YetişirSadece mevsimlere göre tükettiğimiz bazı yiyecek ve içecekler bulunur. Dondurma, salep ve boza bunlar arasında en bilinenlerdir. Her ne kadar üreticiler bu alışkanlığı değiştirmeye çalışsa da dondurma kışın yenmiyor, boza ve salep de yazın içilmiyor. Kışın kralı olarak adlandırdığımız, boğazımızdan geçtiği an içimizi ısıtan salep…
#Salep