Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaretinin ardından 2 günlük tatil için geldiği Bodrum'da, ilk günü akrabalarından birine ait villada dinlenerek geçiren Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmet El Cabir El Sabah bugün sabah erkenden mavi yolculuğa çıktı. Emir El Sabah'ın Yalıkavak Limanı'ndan süper lüks motor yata binişi sırasında, korumaları, gazetecilerin fotoğraf ve görüntü çekmelerini engellemeye çalıştı. Kuveyt Emiri'nin yatında ABD bayrağı çekiliydi.
Deniz kasabası olan Bodrum’un, tüm Ege’de kendini hissettiren mutfak kültürünün yanı sıra kendine has yemekleri var. Çok yakınındaki Yunan adaları nedeniyle Rum mutfağından da etkilenmiş. Elbette Bodrum sofralarının baş lezzetleri balık ve yöresel otlar. Balıktan her şey yapılıyor burada: Çorba, pastırma, börek, salata... Hardal otu, ilmik otu, baldıran otu yörenin belli başlı yemek malzemeleri.
Kalamar, Türkiye’de Karadeniz dışındaki tüm denizlerde bulunuyor. Akdeniz mutfağında özel bir yeri var. Tavası, haşlaması, yahnisi, ızgarası, güveci, dolması, şişi yapılıyor. Tarator başta olmak üzere pek çok sos çeşidiyle servis ediliyor. Meyhanelerin en sevilen ara sıcaklarından biri. Türkiye’de genellikle halka halka kesilmiş olarak sunuluyor ancak bu işte iddialı olan pek çok lokantada Yunanistan’daki gibi bütün olarak hazırlanmış çeşitlerini tatmak mümkün.