Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi geçtiğimiz günlerde sosyal medya kanalları üzerinden en çok kullanılan dolandırıcılık yöntemlerini paylaştı. İşte aralarında kredi tuzağı, kripto varlık yatırım dolandırıcılığı, sahte kurum hesapları, sahte arkadaş dolandırıcılığı, ödül dolandırıcılığı, ücretli üyelik dolandırıcılığı, sahte sosyal medya e-postaları ve düşük fiyatlı satış dolandırıcılığının da yer aldığı tuzaklardan kurtulma yöntemleri...
#Sosyal MedyaEmekli Sandığı Genel Müdürü Mehmet Ali Özyer’in verdiği bilgiye göre, kurum müfettişlerinin gerçekleştirdiği vergi iadesi denetimlerinde, devletten çok çeşitli yollarla haksız iade alındığı ortaya çıkarıldı. İncelemelerde, boş zarflara, vergi iadesinde geçmeyen belgelere ve fiş gibi küçük küçük kesilerek zarflara doldurulmuş gazete parçalarına vergi iadesi ödendiği ortaya çıktı.
Vergi iadesiyle ilgili usulsüzlükler bitmiyor. Yapılan incelemelerde, boş zarf ya da fiş gibi zarflara konulan gazete parçalarıyla dahi devletten iade alındığı belirlendi. Sadece Kayseri'deki bir inceleme, 5 kişinin bu yolla devletten 6 bin 525 YTL iade aldığı belirlendi.