AIDS'li Azeri devleti 100 bin TL dolandırdı

Güncelleme Tarihi:

AIDSli Azeri devleti 100 bin TL dolandırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2011 10:47

ANTALYA’da yaşayan Azeri uyruklu AIDS hastası R.R.’nin, bir Türk vatandaşının kimlik bilgilerinin yer aldığı sahte kimlikle çıkarttığı Yeşil kartla, bugüne kadar 100 bin TL’lik AIDS ilacı aldığı ortaya çıktı.

Olay, Adana’nın Kadirli ilçesinde oturan 32 yaşındaki F.B.’nin, 2003 yılında evlenmesi, ardından yeşil kart başvurusunda bulunması üzerine ortaya çıktı. Adana Valiliği’ne yaptığı başvuru üzerine adına Antalya’dan vergi numarası alındığı belirtilen F.B., olayı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürlüğü’ne bildirdi. SGK denetmenleri yaptığı araştırmada, asıl adı R.R. olan Azeri uyruklu kişinin, 1998 yılından beri F.B.’nin kimlik bilgilerini kullandığını tespit etti.

Araştırmayı derinleştiren SGK denetmenleri, AIDS hastası R.R.’nin sahte kimlik sayesinde yeşil kart çıkardığını belirledi. AIDS’li dolandırıcının başta Akdeniz Üniversitesi Hastanesi olmak üzere kentte faaliyet gösteren çok sayıda özel hastanede AIDS tedavisi gördüğü belirlendi. R.R.’nin, her 3 ayda bir yeşil kart sayesinde ücretsiz aldığı AIDS ilaçları ile devleti yaklaşık 100 bin TL dolandırdığı ortaya çıktı.

SGK, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

SGK İl Müdürlüğü yetkilileri, R.R.’nin sahte sigorta bildirimleri aracılığıyla sağlık hizmetlerinden faydalanarak kurumu zarara uğrattığı ve dolandırıcılık suçunu işlediği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, R.R.’nin yakalanması için çalışma başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!