sağlık adası haberleri sayfasında sağlık adası hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1736 sağlık adası haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tanı ve tedaviyi aynı çatı altında birleştirmeyi amaçlayan dünya genelindeki 23 üretim merkezi ve 29 Ar-Ge tesisiyle çalışmalarını sürdüren Roche, onkoloji alanında çözümlerini hastaların kullanımına sunmaya devam ediyor. Roche, sağlıklı veya kanser gelişme riski yüksek olan kişilerin yanısıra tanı ve tedavi süreçleri devam eden hastaların yaşamlarını iyileştirmek için doğru ve güncel bilgilere ulaşabilmeleri adına “Yaşam için Var mısın?” diyor. 125 yıllık tarihi boyunca sağlık alanında birçok ilke imza atan Roche, tıbbın gelişiminde bir sonraki halka olarak görülen “kişiye özel sağlık hizmetleri”ne yönelik tanı ve tedavi çözümlerinin gelişimine de hız veriyor.
#Roche21. yüzyılın en büyük sağlık sorunlarından biri olan obezite, dünyanın genelinde olduğu gibi ülkemizde de toplum hayatını tehdit eden hastalıkların başında geliyor. Bugün Türkiye, yüzde 32’lik obezite yaygınlığı ile malesef yetişkin nüfusta Avrupa’nın ilk sırasında yer alıyor. Obeziteyle mücadele konusundaki en önemli faktörlerden biri ise toplumsal farkındalık.
#Sağlık AdasıLiderlik Takımının yarısı kadınlardan oluşan Janssen Türkiye’nin Genel Müdürü Demet Russ ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özelinde kadın lider olmayı ve şirketin çeşitlilik ve dahil etme yaklaşımlarını konuştuk.
#Janssen TürkiyeTürkiye’de 61 yıldır hayatın ‘her anında iyilik, sağlık’ için çalışan GSK Türkiye, kadın çalışanlarına verdiği değerle öne çıkıyor. Her kademede kadınlara çok güvendiklerini ve önemli görevler teslim ettiklerini belirten GSK Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Burcu Kuyucu; “GSK Türkiye Yönetim Ekibi’nin yüzde 50’sini kadınlar oluşturuyor. 2018 yılından bu yana GSK Türkiye’de 20’den fazla kadın lider global ve bölgesel görevlere terfi etti.” dedi.
#GSK Türkiye2020 yılında GLOBOCAN veri tabanında yayımlanan bilgilere göre Türkiye’de her yıl 41 bin kişiye yeni akciğer kanseri tanısı konuluyor. Türkiye Kanser İstatistikleri 2018 yılı sonuçlarına göre ise akciğer kanseri tanısı alanların ancak yüzde 19’u erken evrede teşhis edilebiliyor. 17 Kasım Dünya Akciğer Kanseri Farkındalık Günü nedeniyle AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış ve AstraZeneca Türkiye Medikal Direktörü Dr. Deniz Ertürk Erem sorularımızı yanıtladı:
#Sponsorlu İçerikTedavi edilebilir kronik bir enfeksiyon haline gelen HIV ile ilgili önyargıların ortadan kaldırılması için doğru bilgilerin yayılması gerektiğini söyleyen Gilead Pazara Erişim ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Toros Şahin, “HIV ile yaşayan bireyler düzenli tedaviyle işlerine, okullarına, yaşamlarına devam edebiliyor ve doğal yollarla çocuk sahibi olabiliyorlar” dedi.
#Sponsorlu İçerikDünyada ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada gelen KOAH, Türkiye’de de en sık görülen akciğer hastalıkları arasında yer alıyor. Ülkemizde 40 yaş üstü nüfusta yaklaşık her 5 kişiden birinin KOAH hastası olduğu kabul edilse de, tanı alamayan vakalar düşünüldüğünde gerçek rakamın çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor. Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) üyesi hekimler; KOAH’ın genel özelliklerinden hastalığın seyrine, KOAH ile diğer hastalıkların arasındaki ilişkiden pulmoner rehabilitasyonun tedavideki yerine kadar önemli konularda bilgi verdi.
#Sponsorlu İçerik<b><i>Halk arasında “şeker hastalığı” olarak da bilinen diyabet, dünyada adeta bir salgın hastalık gibi giderek daha fazla sayıda insanı etkiliyor. Diyabet tanısı alanlarda düzenli takip edilemeyen ve kontrol altına alınamayan kan şekeri, böbrek yetmezliğinden kalp krizine, karaciğer yağlanmasından körlüğe kadar pek çok ciddi hastalığa yol açıyor.</i></b> <br><br><b><i>Türk Diyabet Cemiyeti uzmanları, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle diyabet, risk faktörleri, gebelikte diyabet, diyabetin takibi ve önemi gibi konularda toplumu bilgilendirmek amacıyla şu önerilerde bulunuyor:</i></b>
#Sponsorlu İçerik125 yılı aşkın süredir yaşamları iyileştirme hedefiyle tüm dünyada yenilikçi tanı ve tedavi çözümlerini hastalara ulaştırmaya odaklanan Roche, kurduğu güçlü iş birlikleriyle hastalıklarla mücadelede toplumsal faaliyetlerle de hastaların yaşamlarına dokunuyor. 12 Ekim Dünya Artrit Günü kapsamında, Romatoid Artrit (RA) hastalığına dikkat çekerek hastaların hastalıkla mücadelelerinde yanlarında olmanın önemine vurgu yapan Roche Türkiye, “Hayat Benim Elimde” platformu ile Romatoid Artrit ile yaşayanların hayatlarına katkı sunmayı amaçlıyor. Roche Türkiye’nin değerli girişimini ve hastalıkla ilgili merak edilenleri Türkiye Romatoloji Derneği Üyesi Doç. Dr. Sibel Bakırcı ve Roche İlaç Türkiye Medikal Birim Lideri Dr. Mahir Kurt anlatıyor.
#Sponsorlu İçerikTanı ve tedaviyi aynı çatı altında birleştirmeyi amaçlayan dünya genelindeki 23 üretim merkezi ve 29 Ar-Ge tesisiyle çalışmalarını sürdüren Roche, onkoloji alanında çözümlerini hastaların kullanımına sunmaya devam ediyor. Roche, sağlıklı veya kanser gelişme riski yüksek olan kişilerin yanısıra tanı ve tedavi süreçleri devam eden hastaların yaşamlarını iyileştirmek için doğru ve güncel bilgilere ulaşabilmeleri adına “Yaşam için Var mısın?” diyor. 125 yıllık tarihi boyunca sağlık alanında birçok ilke imza atan Roche, tıbbın gelişiminde bir sonraki halka olarak görülen “kişiye özel sağlık hizmetleri”ne yönelik tanı ve tedavi çözümlerinin gelişimine de hız veriyor.
#RocheAkciğer Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında güçlerini birleştiren Roche Türkiye ve Kansersiz Yaşam Derneği, “Senin Hikayen Farklı” projesi ile her akciğer kanserinin benzersiz olduğuna dikkat çekiyor.
#Sponsorlu İçerik21. yüzyılın en büyük sağlık sorunlarından biri olan obezite, dünyanın genelinde olduğu gibi ülkemizde de toplum hayatını tehdit eden hastalıkların başında geliyor. Bugün Türkiye, yüzde 32’lik obezite yaygınlığı ile malesef yetişkin nüfusta Avrupa’nın ilk sırasında yer alıyor. Obeziteyle mücadele konusundaki en önemli faktörlerden biri ise toplumsal farkındalık.
#Sağlık AdasıMultipl skleroz ya da kısaca MS, sıklıkla 20-40 yaşları arasında ve kadınlarda üç kat daha fazla görülen bir hastalık. Puslu görme, çift görme, kuvvetsizlik, uyuşma ve dengesizlik gibi 24 saati geçen şikayetler MS ataklarından kaynaklabiliyor. Her hastalıkta olduğu gibi MS’te de erken tedavi ile olası hasar ve engelliliğin önüne geçilebiliyor.
#RocheEsra Kazancıbaşı Öztekin, eşi Rasim Öztekin'in vefat etmesinin ardından araştırılan isim olmaya başladı. Rasim Öztekin'in hayatını kaybetmesinin ardından kızı Pelin Öztekin ile birlikte aranan isimler arasında yer alan Esra Kazancıbaşı Öztekin, eşi için sosyal medya üzerinden son kez bir paylaşımda bulunmuştu. Peki, Esra Kazancıbaşı Öztekin kimdir? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#Esra Kazancıbaşı ÖztekinUsta oyuncu Rasim Öztekin, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Türkiye’yi yasa boğan vefat haberi ardından Rasim Öztekin'in kariyeri ve özel hayatıyla ilgili bilgiler de gündeme geldi. Rasim Öztekin, 2005 yılından bu yana sağlık alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Esra Kazancıbaşı ile evliydi. Peki, Rasim Öztekin'in eşi Esra Kazancıbaşı kimdir?
#Esra Kazancıbaşı KimdirLiderlik Takımının yarısı kadınlardan oluşan Janssen Türkiye’nin Genel Müdürü Demet Russ ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özelinde kadın lider olmayı ve şirketin çeşitlilik ve dahil etme yaklaşımlarını konuştuk.
#Janssen TürkiyeTürkiye’de 61 yıldır hayatın ‘her anında iyilik, sağlık’ için çalışan GSK Türkiye, kadın çalışanlarına verdiği değerle öne çıkıyor. Her kademede kadınlara çok güvendiklerini ve önemli görevler teslim ettiklerini belirten GSK Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Burcu Kuyucu; “GSK Türkiye Yönetim Ekibi’nin yüzde 50’sini kadınlar oluşturuyor. 2018 yılından bu yana GSK Türkiye’de 20’den fazla kadın lider global ve bölgesel görevlere terfi etti.” dedi.
#GSK TürkiyeBiyoteknoloji şirketi Amgen Türkiye, kadın gücünün organizasyona kattığı değerin bilinci ile bu alanda ilham yaratmaya odaklanıyor. Toplam çalışan kadın oranı yüzde 41, kadın yönetici oranı ise yüzde 65 olan Amgen Türkiye, kadın istihdamına katkıda bulunacak politikalarla kadınların işgücüne katılımını teşvik ediyor. Amgen Türkiye, kadınların her alanda yarattığı katma değeri artırmaya önem veriyor, kadınların aktif rol aldığı şirketlerde verimliliğin arttığı farkındalığı ile hareket ediyor.
#Amgen TürkiyeÇağımızın en büyük halk sağlığı sorunlarından biri obezite. Türkiye, Avrupa’da obezitenin en yüksek olduğu ülke, dünyada ise dördüncü sırada. Dünyanın en büyük vakfı Novo Nordisk tarafından yönetilen global sağlık şirketi Novo Nordisk, yaklaşık 100 yıllık tecrübesiyle diyabet ve obeziteyi kontrol altına almaya odaklı faaliyetlerini sürdürüyor.
#ObeziteTelefonun icadı ile tanınan Alexander Graham Bell aslında işitme kayıplı bireylerin sessizliğini ortadan kaldırmaya çalışmıştı. İşitme engelli annesinin ve eşinin duyamadığı sesleri kaydetmeyi başaran Bell’in işitme engelliler için yapmış olduğu çalışmalarından dolayı ünlü bilim adamına ithafen doğum yılı olan 3 Mart 1947 tarihi, tüm dünyada Dünya İşitme Günü olarak kutlanmaktadır. Dünya İşitme Günü için Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) bu yıl için belirlediği tema “Herkes için işitme kontrolü!” oldu. Gelin işitmenin bilinmeyen yüzüne hep birlikte bakalım.
#İşitme KaybıTürkiye’de 6 bin kişi, nadir görülen ve genetik geçişli kronik bir kanama hastalığı olan hemofili ile yaşıyor. Hayat boyu süren hemofili, her 10 bin kişiden 1’inde görülüyor. Dünyada 32 yıldır hemofili alanında Ar-Ge faaliyetlerini aralıksız sürdüren Novo Nordisk, 20 yıldır da Türkiye’deki hemofilik bireylerin hayat kalitesini artırabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. 28 Şubat Nadir Hastalıklar Günü’nde farkındalığın önemine dikkat çeken Novo Nordisk Başkan Yardımcısı ve Türkiye Genel Müdürü Dr. Burak Cem “Tedavi alanlarımızda hastalık farkındalığını artırmaya yardımcı olmak istiyoruz” dedi.
#Hemofilik BireylerAmgen, 100 ülkede 20 binden fazla çalışanıyla hastalara hizmet etmeyi amaç edinmiş bir biyoteknoloji şirketi. 2012 yılında ülkemizin köklü ilaç şirketlerinden o dönemki adıyla Mustafa Nevzat olan Gensenta’nın gücünü de yanına alarak Türkiye hikayesini yazmaya başladı.
#AmgenAkciğerlerde “bronş” adı verilen hava yollarının tıkanmasına ve solunum güçlüğü, öksürük, nefes darlığı gibi şikayetlere yol açan kronik bir hastalık olan KOAH, dünyada yaklaşık 65 milyon insanı etkileyen önemli halk sağlığı sorunlarından biri. Böylesine yaygın bir sorun olmasına karşın, her 10 KOAH hastasından sadece biri doktora başvurup tanı alıyor. Bu durumda, ülkemizdeki 5 milyona yakın KOAH'lıdan sadece 300-500 bininin hastalığından haberdar olduğunu söylemek mümkün. Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) uzmanları ise, KOAH’ın önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğuna dikkat çekiyorlar.
#KOAHBeraberinde getirdiği sağlık sorunlarının yanı sıra, maddi ve manevi yönden de mücadele gerektiren kanser hastalığı, dünyada her yıl 9,5 milyon kişinin hayatını kaybetmesine sebep oluyor. Kanser; yaş, cinsiyet, dil, din, ırk ayırımı yapmaksızın tüm insanları etkiliyor.
#MSD Türkiye