Erkek giyim markası BİSSE’nin kurucusu Mustafa Kefeli ile ‘doğduğu evi’, çocukluğunu ve iş hayatını konuşmak üzere bir araya geldik. Bir dağın yamacında, yemyeşil bir doğada, kalabalık bir ailede doğduğu için kendini şanslı hissetiğini anlatan Kefeli, şunları söylüyor: “Güzel bir ailede büyüdüm. Ayaklarımın üzerinde durmayı öğrendim. Çalıştım ve çalıştıkça başarılı oldum. İstanbul’a ilk geldiğimde çalıştığım muhallebiciye gelip baklava isteyen bir müşterinin davranışları yüzünden işi bıraktım ve yeni yolumu çizdim...”
#Mustafa KefeliToplumu ve gençliği zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, bağımlılıklarla mücadele eden, önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı çalışmaları yürüten Yeşilay 101. yaşını kutlayacak. Her kuruluş yıl dönümü de Yeşilay Haftası olarak kutlanıyor. İşte, 2021 Yeşilay Haftası hakkında ayrıntılar...
#Yeşilay Haftası Ne Zaman?Türkiye Ermenileri 85. Patriği Sahak Maşalyan, cemaatin nüfusunun 50-60 bin olduğunu ve doğan her 12 çocuğa karşılık 26 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Nüfusumuz hızla azalıyor. 82 milyonluk bir denizde eriyen bir buzdağı gibiyiz” dedi. Patrik Maşalyan’la dün başladığımız röportajımıza bugün cemaatin sorunları ve hedefleri, İslamofobi, İstanbul, mimari, edebiyat, müzik ve futbolla devam ediyoruz.
#Gazetehaberleri1974 Temmuz ayı. O esnada 18 yaşında bir milli voleybolcu olan abimin de içinde olduğu takım, bir Balkan ülkesindeki maçtan gece yarısı uçakla dönecek. Tam Kıbrıs Barış Harekâtı gecesine denk gelmiş. Gündüzden evlerin lambalarının söndürülmesi ve siyah kâğıtla kaplanması gerektiği söylenmiş. “Karartma var” deniyormuş buna. Bir yandan savaş uçakları kalkıyor, bir yandan annem eli ayağı titreye titreye uçakla karartma olan bir şehre dönecek 18 yaşındaki oğlunu bekliyor. Abim sağ salim geliyor ama kim bilir o gece ve sonrasındaki günler kaç anne evladını şehit verdiği için gözyaşı döküyor.
#YazarAkit TV’de katıldığı programda, “Şayet olursa gidecek hiçbir yerimiz yok. Benim umudum onun için Kafdağı’nın arkasında 25 Haziran’da... Olmadı zaten o zaman artık Belgrad Ormanı’nda ağacın dibinde talim şeyimizi oraya gömdük. Çıkaracağız sokağa artık...” diyen Ahmet Maranki, savcılıkta ifade verdi. Maranki ifadesinde, "Ben 1980 öncesi üniversitede okuyordum. O dönem yine sağ sol çatışması başta olmak üzere değişik terör saldırıları ile karşı karşıyaydı. O dönem ben adeta hayatta kalma ve öğrenimimi tamamlamak amacıyla judo gibi savunma sporlarına başladım. Zaman zaman arkadaşlarımızla Belgrad ormanlarına gider, orada olaylara karşı duyduğumuz kin ve nefreti, öfkemizi ağaçların altına toprağa gömerek bir nevi kendimizi topraklayıp stresimizi atıyorduk. Sporumuzu yapıyorduk ve bununla ilgili kendimizi geliştiriyorduk" dedi.
#Ahmet MarankiKamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, YGS'ye yetişemeyen öğrencilerle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, "İlacıyla gelen öğrencinin sınavını bile iptal etmişler. Bizim uğraşmamız sonucu iptallerini geri aldılar. Sınava yetişemeyen öğrencilerle ilgili çalışmamız sürüyor. Yüzlerce öğrencinin hakkı geri alındı. Bu kurum bu işe yarıyor. Bundan sonra daha çok göreceksiniz" dedi.
#YGSAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın başka bir cezaevine nakledileceği yönündeki haberlere ilişkin, “Boş at dolu gelsin taktiğidir. Sayın Talabani, Sayın Barzani iyilik yapmak istiyorlarsa, Irak'ın topraklarını terör saldırıları için bir üs olarak kullandırmasınlar” dedi.
El Bağdadi Ailesi kendi vatanlarından kaçıp umut yolculuğunda Türkiye’yi ara durak yapan binlerce mültecinin hayalini kurduğu ‘yeni dünya’ya adım atmak için gün sayıyor. Onlar, Irak’ta işgal sonrası egemen olan yeni düzenin kurbanları. Ülkelerinde mezhep üzerinden siyaset yapanların onay vermediği Sünni-Şii çiftin evliliklerini ve hayatlarını Sam Amca kurtaracak. İstanbul’da küf kokulu ufacık bir evde, bavul kapının ardında, biletler cepte, son dakikada bir mani çıkmasın diye dua ederek bekliyorlar. Hikayenin başrol oyuncusu Zina, “Obama kötü niyetli olsa bu kadar Iraklı mülteciye kapılarını açar mıydı?” diye soruyor. Derin bir iç çekip ekliyor: “Şartlar uygun olsa kalırdık Türkiye’de!”
Kızılay’ın işportacılar tarafından işgal edildiğini söyleyen ATO Başkanı Sinan Aygün, Ankara ekonomisinin felce uğratıldığını söyledi. Zabıtanın mesaisinin gece 24.00’e uzatılmasının da sevindirici olduğunu kaydeden Aygün, "Çankaya Belediye Başkanımız Bülent Tanık’ın sonuna kadar arkasındayız" dedi.
Yüksel Yüksel Caddesi’nde önceki günlerde yaşanan olaylardan sonra, Çankaya Belediyesi, Mülkiyeliler Birliği Derneği, Devrimci 78’liler Federasyonu, Halkevleri ve Yüksel Caddesi Derneği ortak bir açıklama yaparak, olayların siyasi çatışma değil, "mafyanın rant çabası" olduğunu belirtti.
TRT bir ilke imza atarak, Türkiye’deki darbeleri ve Ergenekon sürecini masaya yatıran “Şahların Labirenti” adlı belgeseli TRT 1’de yayınlayacak. 12 Eylül’de, belgeselin 12 Eylül özel bölümünü yayınlayacak olan TRT, yeni yayın döneminden itibaren ise Ergenekon sürecinin de işlendiği 13 bölümlük belgeselin tamamını haftada bir gün yayınlamaya başlayacak.
SİVAS’ta Cumhuriyet Üniversitesi’nde okuyan sol görüşlü öğrenciler ile ülkücü öğrenciler arasında şehir merkezinde yaşanan kavganın ardından gerginlik sürüyor. Basın açıklaması yapan sol görüşlü öğrenciler, uyarılara rağmen rektörlük binasına yürüdü. Bazı öğrenciler rektörle görüşürken, diğerleri bina önünde oturma eylemi yaptı.
Akdeniz Üniversitesi'nde çıkan olaylarla gündeme gelen Antalya'da, yılbaşından bu yana benzeri çok sayıda olay yaşanmasına rağmen, bu olayların münferit olarak ele alınması nedeniyle arkasındaki güçlerin üzerine gidilmediği ortaya çıktı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, son olayın ardından kentte daha önce meydana gelen olaylarla ilgili geçmişe yönelik soruşturma başlattı. Üniversitedeki olaylara karışanlardan 5'inin öğrenci olmadıkları saptandı.