Yağlar beslenmemizde oldukça önemli yer tutmaktadır. Toplumda düşünülenin aksine doğru yağ kaynaklarını beslenmemize eklememiz oldukça önemlidir. ‘Ghee’ olarak da bilinen sade yağ, fonksiyonel bir besin olarak anılmaktadır. Diyetisyen Tuba Çengel sade yağın özelliklerini ve faydalarını anlattı.
#Sağlıklı YağlarDünyada uzun zamandır adından söz ettiren ve mutfaklarda sık kullanılan sadeyağ, ‘ghee yağı’ olarak da biliniyor ve ülkemizde yeni yeni gündem konusu olarak tariflerde yerini alıyor. İnek sütünden yapılmış olan tereyağından elde edilen bu besin yağın en doğal, en katkısız hali…
#Sade YağMetabolizmayı hızlandıran, kanser hücrelerinin çoğalmasını önleyen Hindistan cevizi yağının sindirim sisteminden beyin sağlığına kadar birçok olumlu etkisi bulunuyor. Beslenme Danışmanı Uz. Dyt. Yeşim Temel Özcan, Hindistan cevizi yağının faydaları hakkında bilgi verdi.
#Hindistan Cevizi YağıFARKLI ülkelerin yanı sıra Anadolu’nun geleneksel tatları da büyük kentlerdeki market raflarına taşındı. Pişirildikten sonra kendi boyunun iki katı uzayabilen Basmati, Tayland’ın Jasmine pirinci, taze buğday başağı Frik’in yanı sıra Anadolu’nun dövme yarma buğdayı, kepekli bulguru gibi yöresel tatları da büyük kentlerdeki sofralara girmeye başladı.