Şarkıcı Işın Karaca geçen hafta sosyal medya hesabından saçkıran olduğunu açıkladı. ‘Saçkıran’ (alopesi areata) saçın ya da yüz ve vücuttaki kılların döküldüğü, bağışıklık sisteminin kendi hücrelerine saldırdığı bir hastalık. Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen hastalıkla ilgili sorularımızı uzmanlar yanıtladı.
#Saç KıranKaşlar, yüz ifadesinde ve estetiğinde önemli bir yere sahiptir. Çünkü kaşlarımız yüzümüzün doğal güzelliğini ortaya çıkaran önemli bir unsurdur. Son yıllarda ise gelişen yöntemlerle birlikte yapılan kaş tasarımı oldukça popüler hale gelmiştir. Ancak kaş tasarımı kalıcı bir uygulama olduğu için bu alanda uzman bir kişiye yaptırılması çok önemlidir. Çünkü hatalı yapılan uygulamalar, birçok kişinin hayatını kabusa çevirebilmektedir.
#Kaş TasarımıÖzellikle görsel açıdan en rahatsız edici hastalıklar içerisinde saç kıran geliyor. Saçın farklı bölgelerinde meydana gelen bu rahatsızlık konusunda pek çok kişi bilgi almaya çalışmaktadır. Peki, saç kıran bulaşıcı mı ve nasıl bulaşır? Saç kıran hastalığı bulaşma yolları nelerdir detayları ile derledik.
Oscar Ödülleri törenine ünlü oyuncu Will Smith'in sunucu Chris Rock'a tokat atması damga vurdu. Will Smith'in eşinin saç kıran hastalığıyla nedeniyle kazıttığı saçlarıyla ilgili espriler yapan Chris Rock, ilk şoku atlattıktan sonra "Will Smith beni dövdü" dedi. Yerine dönüp oturan Smith küfür de ederek "Karımın adını ağzına alma" dedi. Rock ise "Dostum G.I. Jane şakasıydı" dedi. Peki, Chris Rock kimdir, kaç yaşında, nereli?
#Chris RockSaçta birçok hastalık ortaya çıkabilmektedir. Bu hastalıklardan bir tanesi de saç kıran hastalığıdır. Saç kıran hastalığına iyi gelen pek çok bitkisel çözüm metotları yer almaktadır. Bundan dolayı saç kıran hastalığı için mutlaka bitkisel tedavi yöntemlerini tercih etmek gerekir. Son günlerde saç kıran ile ilgili araştırmalar da artmıştır. Peki, saç kırana ne iyi gelir? Saç kıran neden olur? Saç kırana ne yapmak gerekiyor? Saç kıran nasıl geçer tüm detayları ile derledik.
#Saç Kırana Ne İyi Gelir Neden Olur?Saçlar cinsiyet fark etmeden bir döngü halindedir. Saçlarımız; doğar, büyür ve dökülür. Bu saç döngüsü yaşam boyunca devam eder. Günde 70 ile 100 saç telinin kaybedilmesi olması gereken bir durumdur. Ancak 100 ve üzerinde saç teli dökülüyorsa kişi kendini gözlem altında tutmalıdır.
#KoronavirüsKarada yaşayan en büyük hayvanlardan biridir ayı… Etobur ve bir o kadar da tehlikelidir. Ayının dokularından elde edilen yağ, tarih boyunca şifa arayanların kullandığı bir madde oldu. Saç Simülasyonu Uzmanı Serkan Bozkurt ayı yağı hakkında merak edilenleri anlatıyor.
#Ayı YağıMikoloji bilimi şimdiki teknolojilerde kullanılan önemi yüksek bilim alanlarından bir tanesidir. Mikoloji bilimi hakkında bilgiler edinebilirsiniz. Mikoloji nedir ve neyi inceler? Sizler için araştırıp hazırladık.
#Mikoloji NedirBüyüklerimizi korumak için onlara mesafeli davranmak zorundayız. Sevgimizi onlara yaklaşmadan göstermenin yarattığı eksiklikle nasıl mücadele edeceğiz? Dünya Sağlık Örgütü, salgının başından beri günlük en yüksek vaka sayısına ulaşıldığını açıkladı. Pandemi yavaşlamıyor mu, seyri nereye doğru ilerliyor? COVID-19 ilaçları saç döker mi? Hastalığı atlatan sağlık personelinin, yeniden hastanede çalışmaya başladığında korunaklı giyinmesi gerekiyor mu? İşte cevaplar…
#GazetehaberleriÖzellikle el hijyenine çok önem verdiğimiz bu Koronalı günlerde, hastalarımız tırnak kırılmasından daha çok yakınmaya başladılar. Tırnaklarda kırılma toplumda sık karşılaşılan bir problemdir. Kadınların daha çok dikkatini çeken bir problem olmakla beraber her iki cinste de görülebilir. Elli yaş üzeri kadınlarda daha sık görülen bu problem toplumun %20'sini etkiler. Tırnaklarda sertleşme, kırılma ve yüzeylerinde soyulma görülebilir.
#Tırnak SağlığıGiderek daha çok rağbet gören kuaför ve güzellik salonlarındaki hastalık risklerine karşı uzmanlardan uyarı geldi. Mikrobiyolog Dr. İpek Ada, talep artışının özellikle metropol şehirlerde her caddede en az bir adet kuaför salonu veya güzellik merkezi açılmasını beraberinde getirdiğini vurguladı
#Kuaföre Gitmek Zararlı MıDeri; en önemli organlarımızdan biridir. Vücudumuzun tüm yüzeyini saran deri; zararlı maddelere, mikroplara karşı, iç ve dış uyaranlara karşı koruma sağlar. Peki vücudumuzda oluşan bazı deri hastalıklarının psikolojik kökenli olduğunu biliyor muydunuz? Uzman Klinik Psikolog Merve Kırna konu hakkında önemli bilgiler verdi.
#CiltBirçok hastalığın belirtisi olarak ortaya çıkan saç dökülmesi tedavi edilmediği takdirde tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Güzellik algısının en önemli temsilcisi olan saçlarda dökülme kişilerde psikolojik açıdan da ciddi etkiler yaratıyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Hatice Deniz Yardımcı, saç dökülmesiyle ilgili bilinmesi gerekenleri anlatıyor.Saç dökülmesi şikayetleri artıyor
#Saç BakımıKaşlar hem yüzün hem de bakışların anlamını değiştirerek güzellik üzerinde belirleyici bir rol üstlenir. Ancak bazı sebeplere bağlı olarak kaşlar dökülebilir, eski canlılığını yitirebilir. Kişinin kaşları doğuştan seyrek olabilir veya sahip olduğu kaşlar yüzüne ve göz formuna uygun olmayabilir. Kontür Makyaj Eğitmeni Ergül Keskin, kaş dökülmesi için tedavileri anlattı.
#Düşük Kaş Kaldırma