Mevsimsel saç dökülmesi, genellikle ilkbahar ve sonbaharda yaşanan, mevsim değişiklikleriyle ilişkili bir durumdur. Bu dönemlerde, saç dökülmesinde artış görülebilir çünkü vücut, mevsim değişikliğine uyum sağlamak için hormonal ve biyolojik olarak bazı değişiklikler yaşar. Mevsimsel saç dökülmesi doğal bir süreç mi, endişe verici bir durum mu? İşte yanıtı...
#Saç DökülmesiSaçkıran, sıklıkla öngörülemeyen saç dökülmesine neden olan yaygın bir otoimmün hastalıktır. Genellikle saçlarda yuvarlak dökülmeler halinde ortaya çıkan saçkıran (Alopesi Areata), genetik olmakla birlikte yüksek oranda strese bağlı olarak gelişen; saçın ya da vücuttaki kılların aniden belirli bir bölgede dökülmesidir.
#Dr. Servet TerzilerDermatoloji Uzmanı Dr. Cansu Alakbarov, saç problemi yaşayan hastaların saçdökülmesinde hangi tedavi yöntemin seçilmesi gerektiğinin sıklıkla sorulduğunubelirterek, “Saç dökülmesi bir hastalık değil, bulgudur. Saç dökülmesine neden olanbirbirinden farklı hastalıklar vardır ve hepsinin tedavisi de birbirinden farklıdır” dedi.
#1Özellikle mevsim geçişlerinde daha sık görülen saç dökülmesi, erkek-kadın pek çok kişinin ortak problemidir. Saç dökülmesinin etkin tedavisi ancak doğru tanıyla mümkündür. Bu yüzden saç dökülmesi ve seyrelmesi şikâyeti olan herkes, öncelikle bir dermatoloji uzmanı tarafından değerlendirilmelidir.
#Dermatolog Dr. Neslihan DolarYaşla birlikte değişen saç dokusu ve kalınlığı, hava kirliliği, yanlış beslenme veya hormonal bozukluklar saç dökülmesine yol açabiliyor. Saç kaybını önlemek, saç derisini iyileştirmek ve saçın kalitesini artırmak için altta yatan nedenlerin ne olduğunu saptamaya yarayan saç check-up’ıyla saç problemlerinin önüne geçilebiliyor.
#Saç Check-UpKadınlardaki erkek tipi saç dökülmesi tıp dilinde Androgenetik alopesi olarak bilinir. Erkeklik hormonlarına bağlı şekilde genetik yatkınlığı bulunan kadınlarda meydana gelen saç dökülmesidir. Peki, kadınlarda erkek tipi saç dökülmesi nedir, neden olur ve nasıl anlaşılır? Sebepleri nelerdir ve nasıl önlenir? Kadınlarda erkek tipi saç dökülmesine karşı detaylar.
#Saç DökülmesiErkeklerde görülen saç dökülmesi, günlük hayatı oldukça negatif etkileyen ve bazı yöntemler ile ortadan kalkabilen bir durum olarak bilinir. Erkeklerde sık sık görülebildiği gibi kadınlarda da aynı oranda sık görülmektedir. Erkeklerde saç dökülmesi hem fiziksel hem de psikolojik nedenlere bağlı olarak gelişme gösterebilmektedir. Saç dökülmesi, genetik nedenlere de bağlı olabilir Eğer genetik nedene bağlı değilse şampuan seçimi ya da günlük hayatta karşılaşılan olumsuz durumlar saç dökülmesini ortaya çıkarabilmektedir. Peki erkeklerde saç dökülmesi nedenleri nelerdir? Erkeklerde saç dökülmesine ne iyi gelir ayrıntıları ile derledik.
#Erkeklerde Saç DökülmesiKadınlarda saç dökülmesine sebep olan hastalıklar arasında tiroit problemleri, aşırı stres, gut ilaçları, tansiyon ilaçları gibi nedenler vardır. Yetersiz beslenme ve ani kilo kayıpları da kadınlarda saç dökülmesine neden olmaktadır. Bunlar B12, folik asit ve D vitamini gibi bazı vitaminlerin eksikliğinden ortaya çıkmaktadır. Kadınlarda saç dökülmesini önlemenin en önemli etkeni sağlıklı beslenmektir. İşte, tüm detaylar.
#Kadınlarda Saç DökülmesiSağlıklı bir saç derisinde ortalama olarak 100 bin adet saç olduğu görülür. Sağlıklı bir kimsede günlük, tarama ve yıkamaya bağlı olarak 100–150 adet saç teli dökülmesi normal karşılanır. Ancak saç dökülmesi, 300-500 adet saç teli arasında değişiyor ise bu bir sorun teşkil edebilir. Peki Saç dökülmesine iyi gelen maskeler nelerdir? Saç dökülmesine iyi gelen maske tarifleri nelerdir ayrıntıları ile derledik.
#Saç Dökülmesine İyi Gelen MaskelerSaç dökülme problemi yaşayan kişiler için doğal ve bitkisel yağlar arasında lavanta ve argan yağı önerilmektedir. Lavanta yağı içeriğinde bulunan vitaminler sayesinde saç dökülmesini %90 oranında azaltmaktadır. Argan yağı kullanımı saçın beslenmesine ve onarılmasına yardımcı olur. Bölgesel saç dökülme problemi yaşayan kişiler argan yağı kullanımı ile saçların dökülme oranını aza indirmektedir. Saç dökülmesine iyi gelen yağlar nelerdir ve bitkisel yağ tarifleri hakkında ayrıntıları derledik.
#Saç DökülmesiBir bilginin popüler olması ve çok paylaşılması onun doğru olduğu anlamına gelmiyor. Kanser hakkında sürekli konuşulan şehir efsaneleri de hastaları ölüme kadar sürükleyebiliyor. İşte kanser hakkındaki 13 efsane ve kanser uzmanlarının altını çizdiği 'doğrular'...
#SağlıkGünümüzde hamilelik sürecinde birbirinden farklı hastalıklar ortaya çıkabilir. Özellikle fiziksel değişiklikler de yoğun olarak yaşanır. Hamilelikte saç dökülmesi de çok fazla görülmektedir. Hamilelikte saç dökülmesi olur mu ve neden olur? Hamilelikte saç dökülmesi nasıl engellenir ve geçer tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Rusya ve Ukrayna arasında süren savaşın 80’inci gününe girdik. İşgalin ilk gününden beri verdiği kararlar ve açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu kez de sağlığıyla ilgili olarak manşetlere taşındı. Basının eline geçen ses kayıtlarında söylenenler adeta duyanı şaşkına çevirdi…
#PutinKaranfil günlük yaşantıda pek çok tarifte karşılaştığımız bir baharattır. Bunun yanı sıra karanfil saça ve cilde faydaları ile de biliniyor. Özellikle kış aylarında saç dökülmesi ve bakımı için kullanabileceğiniz karanfilin faydaları ve eve hazırlayabileceğiniz karanfil yağı maske tarifleri haberimizde...
#KaranfilMagnezyum önemli bir besindir. Vücut içinde birden fazla işlevi vardır. Bunun yanında son günlerde popüler olan magnezyum yağı cilde ve saça faydaları ile dikkat çekiyor. Peki, magnezyum yağı ne işe yarar, nasıl kullanılır? İşte, magnezyum yağı saça, cilde ve sağlığa faydaları...
#Magnezyum YağıRadyasyon tedavisi, yetersiz kalori ve protein alımına katkıda bulunabilecek birçok yan etkiye neden olabilir. Bu yan etkiler arasında iştahsızlık, tat değişiklikleri veya tat alamama, ağrılı çiğneme ve yutma görülebilir. Tedaviden önce Radyasyon zehirlenmesinin etkilerinden ve belirtilerinden bahsetmek gerekmektedir. Peki, Radyasyon zehirlenmesi nedir tüm detayları ile derledik.
#SağlıkBiotidinidaz, vücudun H Vitamini adı verilen biyotini, doğru bir şekilde işleyemediği oldukça ciddi bir kalıtsal bir hastalıktır. Biotidinidaz eksikliği, havale, kas güçsüzlüğü, havale, saçlarda dökülme, cilt döküntüleri ve solunumla ilgili sorunlarla kendini gösterir. Biotinidaz nedir, ne işe yarar tüm detayları ile derledik.
#Biotinidazİnsan sağlığı için en faydalı otlardan bir tanesi olan yakı otu nasıl tüketildiği ve ne işe yaradığı merak edilmektedir. Yakı otunun kanıtlanmış olan pek çok faydası olup bitkisel yollardan tedavi yollarını deneyen kişiler yakı otunu tercih etmektedirler. Son günlerde arama motorlarında yakı otu en fazla araştırılan bitkilerin arasına girmeyi başarmıştır. Peki, yakı otu nedir? Yakı otu ne işe yaramaktadır? Yakı otu nerede yetişiyor? Yakı otunun faydaları nelerdir? İşte yakı otu ile ilgili bilinmeyen tüm detaylar.
#Yakı OtuÜlkemizin en güzel kokulu çiçeklerinden biri olan küstüm otu, sağlık için bazı faydaları bulunur. Hassas bir yapıda olan küstüm otu, popüler bitki türlerinden birisidir. Küstüm otu nedir, ne işe yarar, faydaları nelerdir, hangi mevsimde bulunur, yetiştiriciliği mümkün müdür, kullanımı nasıldır, zararları nelerdir gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Küstüm Otu