Saç dökülmesine iyi gelen yağlar nelerdir? Saç dökülmesine iyi gelen bitkisel yağlar ve tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Saç dökülmesine iyi gelen yağlar nelerdir Saç dökülmesine iyi gelen bitkisel yağlar ve tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2022 16:27

Saç dökülme problemi yaşayan kişiler için doğal ve bitkisel yağlar arasında lavanta ve argan yağı önerilmektedir. Lavanta yağı içeriğinde bulunan vitaminler sayesinde saç dökülmesini %90 oranında azaltmaktadır. Argan yağı kullanımı saçın beslenmesine ve onarılmasına yardımcı olur. Bölgesel saç dökülme problemi yaşayan kişiler argan yağı kullanımı ile saçların dökülme oranını aza indirmektedir. Saç dökülmesine iyi gelen yağlar nelerdir ve bitkisel yağ tarifleri hakkında ayrıntıları derledik.

Haberin Devamı

Saçlar kökten uca kadar beslenerek uzamaya ve sağlıklı kalmaya devam etmektedir. Güçlü saçlara ve saç köklerine sahip olmak için belirli aralıklar ile yağ terapileri uygulanmalıdır. Bu yağ terapileri tamamen doğal ve bitkisel özlü yağlar ile yapılmaktadır. Hazırlanan tarifler üzerinden uygulama yapan kişiler saçlarında yaşadığı dökülme problemini de ortadan kaldırmaktadır. Hızlı saç uzamasına yardımcı olan bu bitkisel yağlar saçın köklerini besleyerek dökülmesini de engellemektedir.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar Nelerdir?

Güçlü saç yapısına sahip olmak için ilk olarak saçın beslenmesine yardımcı olan yağlar kullanılmaktadır. Saç dökülmesini önleyen yağlar arasında lavanta yağı özellikle mevsim geçişlerinde kullanılmaktadır. Saçın kökünden ucuna kadar uygulanan lavanta yağı saçı beslemekte ve daha sağlıklı uzamasına yardımcı olmaktadır. Argan yağı ve doğal zeytinyağı saç dökülmesini yüksek oranda azaltan yağlar arasına girmektedir. Badem yağı kullanımı da şampuan ya da saç kremi ile beraber saçın kökünün güçlenmesine yardımcı olmaktadır.

Haberin Devamı

Karanfil yağı son zamanlarda en popüler kullanımı bulunan faydalı yağlar arasına girmektedir. Karanfil yağı saç dökülme sorunu yaşayan kişiler ilk tercihlerinden biridir. Limon ile desteklenen bu yağ saçı daha parlak ve canlı göstermeye de yardımcı olmaktadır. Saçları kökten beslemek isteyen kişiler için hindistan cevizi yağı da farklı yağlar ile desteklenerek kullanılmaktadır. Bu yağ saçın diplerine uygulanan ve saçın cilt yapısını tedavi eden yağlardan biridir. Hindistan cevizi yağı ile saçlar daha güçlü, sağlıklı ve parlak bir şekilde uzamaya devam etmektedir.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Bitkisel Yağlar ve Tarifleri

Antioksidan oranı yüksek olan kına saça uygulanan en etkili işlemlerden biridir. Saç dökülmesini engellemek için kına kompleksi yapılmaktadır. Bunun için belirli bir miktar kına ve ılık su kullanılarak macun kıvamına gelene kadar karıştırma işlemi yapılır. Ardından saç derisinin tamamına eşit miktarda sürülür. Saç dökülmesini engelleyen bitkisel yağlardan bir diğeri ise çam terebentin yağıdır. Saça hacim vermeye yardımcı olan bu yağ için saçın yapısına uygun şekilde tarif hazırlanmaktadır.

Haberin Devamı

Terebentin yağı ile yapılan saç maskelerinde ilk olarak bir kap içerisine 2 yemek kaşığı yağ alınır. İçerisine yarım limon sıkılır. Karıştırılarak saçın diplerine uygulanır. E vitamin oranı yüksek olan yağlar arasında argan yağı da saç için en faydalı yağlardan biridir. Argan yağı içerisine lavanta ve zeytinyağı koyularak sprey kabı içerisinde karıştırılmaktadır. Ardından kuru olan saçın diplerinden başlayarak tüm saça sıkılarak uygulanmaktadır. Saçın daha güçlü olmasını isteyen kişiler için E vitamin takviyesi alınması önerilmektedir. E vitaminli yağlar da bitkisel olarak saçı güçlendirmektedir.

Saç için yapılan bitkisel yağ terapilerinin başında badem yağı terapisi de yer almaktadır. Badem yağı için ilk olarak kap içerisine saçın miktarına eşit gelecek şekilde yağ alınmaktadır. Ardından argan yağından 1 yemek kaşığı eklenmektedir. 1 tam limon sıkılarak iyice karıştırılmaktadır. Saçın tüm köklerine uygulanan bu yağ tamamen bitkisel ve organik yağ maskelerinden birisidir. E vitamin oranı yüksek olan bu yağ maskesi sayesinde saç dökülme oranı da düşmektedir.

BAKMADAN GEÇME!