Erkeklerde görülen saç dökülmesi, günlük hayatı oldukça negatif etkileyen ve bazı yöntemler ile ortadan kalkabilen bir durum olarak bilinir. Erkeklerde sık sık görülebildiği gibi kadınlarda da aynı oranda sık görülmektedir. Erkeklerde saç dökülmesi hem fiziksel hem de psikolojik nedenlere bağlı olarak gelişme gösterebilmektedir. Saç dökülmesi, genetik nedenlere de bağlı olabilir Eğer genetik nedene bağlı değilse şampuan seçimi ya da günlük hayatta karşılaşılan olumsuz durumlar saç dökülmesini ortaya çıkarabilmektedir. Peki erkeklerde saç dökülmesi nedenleri nelerdir? Erkeklerde saç dökülmesine ne iyi gelir ayrıntıları ile derledik.
#Erkeklerde Saç DökülmesiKadınlarda saç dökülmesine sebep olan hastalıklar arasında tiroit problemleri, aşırı stres, gut ilaçları, tansiyon ilaçları gibi nedenler vardır. Yetersiz beslenme ve ani kilo kayıpları da kadınlarda saç dökülmesine neden olmaktadır. Bunlar B12, folik asit ve D vitamini gibi bazı vitaminlerin eksikliğinden ortaya çıkmaktadır. Kadınlarda saç dökülmesini önlemenin en önemli etkeni sağlıklı beslenmektir. İşte, tüm detaylar.
#Kadınlarda Saç DökülmesiKepek, derinin en dış yüzeyinden dökülen ölü hücrelerden oluşur. Oldukça can sıkıcı bir cilt sorunu olan saç kepekleri, her yaş ve cinsiyet grubundan pek çok insanın şikayetçi olduğu bir problem. Kepeğe iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemlerle evde çözüm üretmek mümkün. Peki saç kepeği nasıl geçer? Evde saç kepeğine ne iyi gelir? Kepeğe iyi gelen yağlar neler? Sirke saç kepeğine iyi gelir mi? Soda saç kepeğini geçirir mi? İşte saç kepeği nedenleri ve saç kepeğini geçiren öneriler...
#Saç KepeğiKadınlarda ve erkeklerde saç dökülmesi çoğu zaman can sıkıcı boyutlara erişebilmektedir. Saç dökülmesi sorunlarıyla karşılaşılmasının ardında yatan nedenleri öğrenmek için öncelikle bir uzmana danışılması gerekirken, evde bazı bitkisel ve doğal çözümlerle de saç dökülmesi önlenebilir. Peki, saç dökülmesine ne iyi gelir? İşte, kadınlarda ve erkeklerde saç dökülmesinin nedenleri ve saç dökülmesine iyi gelen yağlar, vitaminler ve besinler.
#Saç Dökülmesi Nasıl GeçerErkeklerde ve kadınlarda saç dökülmesi oldukça sık rastlanan bir sorun. Bu durumlarla karşılaşılmasının ardından genellikle doktor muayenesine gidilirken, bazı vatandaşların ilk tercihini 'Saç dökülmesi karşıtı maske’ veya 'Saç dökülmesi nasıl geçer' tarzındaki arama motoru sorguları oluşturuyor. Peki, saç dökülmesine ne iyi gelir ve nasıl geçer? Kanal D ekranında yayınlanan Balçiçek İle Dr. Cankurtaran programına konuk olan Cilt Uzmanı Şems Arslan saç dökülmesine iyi gelen maske tarifi verdi. İşte, kadınlarda ve erkeklerde saç dökülmesini önleyen maske tarifi
#Vitaminli Saç Serum Maskesi TarifiKoronavirüs salgını nedeniyle son 3 yıldır özellikle C vitamini, magnezyum, D vitamini ve omega 3 gibi birçok gıda takviyesi, herkes tarafından bilinçsiz bir şekilde kullanıldı ve kullanılmaya da devam ediliyor. Ancak göz arda edilen çok önemli bir unsur var. O da masum görünen bu gıda takviyelerinin kontrolsüz bir şekilde kullanıldığı zaman sağlığımızı olumsuz etkilediği... Eğer, siz de evinizde sayısız vitamin takviyesi bulunduruyor ve doktor önerisi olmadan kullanıyorsanız, bu yazımızı okumanızda fayda var.
#SaglıkRadyasyon tedavisi, yetersiz kalori ve protein alımına katkıda bulunabilecek birçok yan etkiye neden olabilir. Bu yan etkiler arasında iştahsızlık, tat değişiklikleri veya tat alamama, ağrılı çiğneme ve yutma görülebilir. Tedaviden önce Radyasyon zehirlenmesinin etkilerinden ve belirtilerinden bahsetmek gerekmektedir. Peki, Radyasyon zehirlenmesi nedir tüm detayları ile derledik.
#Sağlıkİnsan sağlığı için en faydalı otlardan bir tanesi olan yakı otu nasıl tüketildiği ve ne işe yaradığı merak edilmektedir. Yakı otunun kanıtlanmış olan pek çok faydası olup bitkisel yollardan tedavi yollarını deneyen kişiler yakı otunu tercih etmektedirler. Son günlerde arama motorlarında yakı otu en fazla araştırılan bitkilerin arasına girmeyi başarmıştır. Peki, yakı otu nedir? Yakı otu ne işe yaramaktadır? Yakı otu nerede yetişiyor? Yakı otunun faydaları nelerdir? İşte yakı otu ile ilgili bilinmeyen tüm detaylar.
#Yakı OtuÜlkemizin en güzel kokulu çiçeklerinden biri olan küstüm otu, sağlık için bazı faydaları bulunur. Hassas bir yapıda olan küstüm otu, popüler bitki türlerinden birisidir. Küstüm otu nedir, ne işe yarar, faydaları nelerdir, hangi mevsimde bulunur, yetiştiriciliği mümkün müdür, kullanımı nasıldır, zararları nelerdir gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Küstüm OtuSedir ağacı yağı, antimikrobiyal ve anti-enflamatuar özelliklere sahip bir bitkisel yağdır. İçeriğinde bulunan zengin vitaminler ve fosfor sayesinde cilt üzerinde olumlu etki gösterdiği tespit edilmiştir. Sedir ağacı yağının ayrıca pek çok sağlık sorununa iyi geldiği biliniyor. Sedir ağacı yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Sedir Ağacı YağıSusam yağı, vücuda sağladığı pek çok faydasıyla bilinen bir yağ türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sebeple pek çok insanın hakkında en fazla araştırma yaptığı ve sorular sorduğu sağlıklı yağ türleri arasında bulunmaktadır. Sizin için Susam yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Susam yağı faydaları ve kullanımı konularını derledik.
#Susam Yağı NedirHavalı bir görüntü için havalı saçlar önemli! Saçlarımızın ihtiyacıysa her mevsim değişiyor. Peki bahara girerken dökülme ve matlık gibi sorunlarla karşılaşmamak için neler yapabiliriz? Saçımızı sık yıkamamak, havayla temasını kesmemek, bol su içmek, kurulamak için havlu kullanmak ve bakım yapmak bunlardan bazıları...
#GazetehaberleriTürkiye'nin hemen hemen her yerinde yetiştirilen ve neredeyse her toprak tipine tutunabilen iğde ağacı, faydalı meyvesi ile dikkat çekiyor. İğde ağacı, erozyonu önlemede önemli bir yer tutar. Aynı zamanda yüksek azot depolama özelliğine sahiptir. İğde ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Sizler için derledik.
Marketlerde kilosu 800 liraya satılan çam fıstıklarının hasadı başladı. Tanesi 2 liraya alınan fıstıkları toplamak için köylüler onlarca metre yüksekte ölümle dans edip hasat yapıyor. Uzmanlar ise çam fıstığının faydalarını anlatmakla bitiremiyor
#Çam FıstıkSaçın parlaklığa ve gürlüğe sahip olması, yağlı veya kuru gözükmemesi, ince veya güçsüz olarak nitelendirilmemesi, uçlarında belirgin kırıklar olmaması, kepek, egzema (seboreik dermatit), saçkıran (alopesi areata) ile deride sivilce ve benzeri sorunların olmayışı özetle saçların kökten uca sağlıklı oluşunun ipucudur. Bununla birlikte saçların doğal yaşam döngüsünde kişinin günde 50–100 tel saçının dökülmesi normal kabul edilir. Transmed Saç ve Kozmetik Cerrahi Kliniği Medikal Direktörü Dr. Melike Külahçı sağlıklı saçın sırlarını, saç dökülmesi sebepleri ve çözümlerini anlattı. Ayrıca şampuan seçerken nelere dikkat etmek gerektiği, hangi maddelerin olup olmaması gerektiğini de paylaşan Külahçı saç nakliyle ilgili bilgiler verdi.
Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Server Serdaroğlu, erkeklerin yüzde 70'ini etkileyen genetik bir hastalık olan kelliğe bitkisel ilaçların iyi geldiği konusunda herhangi bir bilimsel kanıt bulunmadığını belirterek, etkin bir tedavi için onaylı, bilimsel etkisi ve sonuçları kanıtlanmış ilaçlar kullanılmasının önemine işaret etti.