Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surlara tehlikeli ve yasak olmasına rağmen fotoğraf çekmek için çıkanları önlemek için Büyükşehir Belediyesi uyarı tabelaları ve demir çitler koymuştu. Ancak tabela ve çitler işe yaramadı, vatandaşlar tehlikeli olmasına rağmen surlara çıkmaya devam etti. Şimdi de sac bariyerli önlem alındı. Surlara çıkan merdivenlerin çevresi sac bariyerlerle kapatıldı.
#DiyarbakırDiyarbakır'da Sur ilçesinde bulunan, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan, tehlikeli ve yasak olmasına rağmen tarihi surlara fotoğraf çekmek için çıkanları önlemek amacıyla Büyükşehir Belediyesi'nce konulan uyarı tabelaları ve demir çitler, işe yaramadı. Surlara çıkmaya devam edenler olunca bu kez sac bariyerli önlem alındı. Surlara çıkan merdivenlerin çevresi, sac bariyerlerle kapatılınca gelenler de sur diplerinde fotoğraf çekmeye başladı.
#DiyarbakırEge Üniversitesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölümünün ardından geçen hafta senato kararıyla üniversite kampüsü içerisindeki basın açıklamaları yasaklandı. Yasağın etkili olmaması üzerine cinayetin işlendiği bölge, iki metre yüksekliğindeki sac bariyerle kapatıldı. Bu haberlerin ardından İzmir'den bir yasak haberi daha geldi. Bu kez İzmir Valiliği, il sınırları içerisinde gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılacak basın açıklamaları ile benzeri faaliyetlerle ilgili bir karar açıkladı. Karara göre, siyasi partiler, sendikalar, dernekler ve sivil toplum örgütleri başka bir siyasi parti, sendika, dernek ve sivil toplum örgütüne ait bina önünde basın açıklaması yapamayacaklar.
İzmir’de Ege Üniversitesi kampüsünde, iki grup arasında çıkan kavgada Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayların ardından her türlü basın açıklaması ve gösteri yasaklandı. Buna rağmen bu girişimlerin sürmesi üzerine üniversite senatosu, ilginç bir yönteme başvurdu; açıklamaların yapıldığı, cinayetin işlendiği bölge, iki metre yüksekliğindeki sac bariyerle kapatıldı.
Sürekli duşa giriyor ama yine de kötü koktuğunuzu düşünüyor musunuz? Böyle bir şey mümkün değilmiş gibi gözükse de çok sık duşa girmek gerçekten kötü kokmanıza neden olabiliyor. Peki ne sıklıkla banyo yapılmalıyız? Çok sık banyo yapmak nasıl daha kötü kokmamıza neden olabilir? Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Nalan Kükürt tüm sorularımızı yanıtladı
#SağlıkYaz boyunca deniz, kum ve güneşin tadını çıkaranların şimdi saçlarıyla ilgilenme vakti. Yıpranan saçlarımızı yeniden ışıltıya kavuşturabiliriz. Jürimiz saçları canlandıracak, mevsimin yıpratıcı etkilerini ortadan kaldırmaya yardımcı olacak en iyi 10 saç bakım yağını seçti.
#Saç29 yaşındaki BBC muhabiri Sarah Lee kafasında çıkan benler için mantar teşhisi aldı. Aylar sonra benlerin büyümesi ve yayılması ile tekrardan doktora giden genç kadının aldığı teşhis sonrası hayatı tamamen değişti. Sarah yaşadığı korkunç süreci anlattı ve insanları vücutlarında çıkan benler konusunda dikkatli olmaya çağırdı.
#Cilt KanseriDört yaşındaki Anna Riley, nadir görülen ve hızlı ilerleyen cilt rahatsızlığı ile dünyaya geldi. Cildinin inanılmaz derecede hızlı büyümesine neden olan 'Harlequin iktiyozisi' hastalığından muzdarip olan küçük kızın her sabah okul için hazırlanması 3 saatti buluyor ama durumundan şikayet etmiyor. Her şeye rağmen çok mutlu ve neşeli bir çocuk olan Anna, artık 1 Milyon takipçisi olan bir sosyal medya fenomeni...
#Cilt SağlığıMaskelerimiz virüsten korunmak için en güçlü silahlarımızdan biri. Omicron ile bulaşıcılığın tavan yaptığı bugünlerde maske kullanımı daha da hayati hale geldi. Ancak artık alışkanlık haline gelen ve normal görülen bazı maske kullanım hataları Covid'e davetiye çıkarıyor...
#KoronavirüsBrokoli insan sağlığı açısından fazlası ile yararlı ve önemli olan bir bitki türüdür. Özellikle kalp rahatsızlığı, bağırsak sorunları ve kanser gibi hastalıkların tedavi süreçlerinde önemli bir yer almaktadır. Kolesterol, diyabet, tansiyon gibi hastalıkların önlenmesinde de sıklıkla kullanılmaktadır. Peki, Brokoli suyu faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? Haşlanmış ve kaynamış brokoli suyunun faydaları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Brokoli SuyuBebeklerin derileri yetişkinlerden çok daha hassastır ve minik vücutları kimyasallardan daha fazla zarar görebilir. Bu nedenle, bebeğinizin hassas cildinde hangi ürünleri kullandığınızı bilmek önemlidir. Gelin bebek şampuanı seçerken nelere dikkat edilmeli inceleyelim…
#Bebek ŞampuanıMeyveler son derece faydalı yiyeceklerdir. Siyah üzümünde tüketilmesi vücut için oldukça yararlıdır. Üzümün kendisi kadar çekirdeği de insan vücuduna fayda sağlamaktadır. Üzüm çekirdeğinin en önemli özelliği ise antioksidan bir yapıda olmasıdır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
“Vücudumuzun en büyük organı sayılan cildimizin bebekler için önemi, bir örtü olmaktan çok daha fazlasıdır. Yeni doğan bir bebeğin derisi; duyarlı, ince ve kolay zedelenir yapıdadır. Bu nedenle; yıkanması ve bakımı da ayrı bir özen gerektirmektedir” diyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Musa Bostancıoğlu, açıkladı.
#BebekÖzellikle uzun saçlılar çok iyi bilir ki, saç kurutmak bir hayli vakit alan bir iştir. Öte yandan uzun süre fön makinesinin sıcaklığına maruz kalan saç telleri zarar görebilir. Saçlarınızın daha hızlı kurumasını, fön makinesine daha az ihtiyaç duymanızı sağlayacak bazı yöntemler var.
#Saç KurutmaHint yağı; Afrika, Hindistan ve Güney Amerika'da bulunan hint bitkisi olarak da adlandırılan Ricinus communis bitkisinden elde edilir. Saç, cilt ve hatta kirpikler için kullanılabilen doğal bir nemlendirici görevi görür. Peki saç ve cilde faydaları nelerdir, hint yağı günlük bakım rutinine nasıl eklenir?
#Hint YağıSüt, çocukluktan yaşlılık dönemine kadar hayatımızın her döneminde, saç ve tırnak gelişiminden kalp ve kemik sağlığına kadar her alanda yaşamsal önem taşıyan mucizevi bir besin kaynağı. 1 Haziran Dünya Süt Günü kutlanırken, Türkiye ile ilgili rakamlar süt tüketiminde yeterince iyi noktada olmadığımızı gösteriyor. Ülkemizde kişi başına süt tüketimi dünya ve Avrupa ülkelerinin gerisinde kalıyor. Hijyen ve gıda güvenliği açısından tüketicilerin, içeriği tam bilinmeyen açıkta satılan sütler yerine ambalajlı süt tercih etmeleri öneriliyor.
#Dünya Süt GünüGünümüzde sık rastlanan cilt hastalıklarının başında egzamalar geliyor. Değişik tipleri olan egzamaların bazı türleri soğuk havalarda yaygınlaşıyor. Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serap Utaş, bazen günlük yaşamı etkileyecek kadar şiddetli seyir gösterebilen bu hastalıktan basit önlemlerle korunmanın mümkün olduğunu söylüyor; atopik egzamayı tetikleyen başlıca nedenleri ve alınabilecek önlemleri sıralıyor.
#Egzama Tedavi