Yeme-içme ve eğlence dünyasına uzak olanlar onu Deniz Seki’nin sevgilisi olarak biliyor. Oysa bundan daha fazlası. Batmış, bitmiş işletmeleri alıp daha açılmadan ilk iki haftası önceden rezerve edilen yerlere dönüştürüyor. Otel, balıkçı, beach club, İtalyan restoranı, kahvaltıcı ve after barı, toplam 17 mekândan oluşan bir imparatorluğu var, iki tanesi de yolda. Sonuncuyu dün akşam Etiler’de açtı: Bir zamanların Şamdan’ı artık Gordon Rouge. İşletmeci Tayfun Topal ile yeni yerini ve projelerini konuştuk.
#Tayfun TopalÖzellikle cumartesi ve pazarın vazgeçilmezi olan brunch için birçok mekân özel menü hazırlıyor. Aralarında ekmeğinin kokusuyla baştan çıkaran da var, manzarasıyla etkileyen de, açık büfesinin zenginliğiyle önce gözümüzü doyuran da... Jürimize favorilerini sorduk.
#En İyi Brunch MekânlarıBalık lokantası konusunda ben klasikçiyim. Anlamsız yaratıcılıkları, soyalı, hardallı, aşırı soslu mezeleri gereksiz bulanlardanım. Ama klasikle sıradanı karıştırmamak gerektiğini düşünüyorum. Nicelikten ziyade niteliğiyle bizi tavlayan mekânların yeri her zaman başkadır. İşte tam da bu yüzden bayıldım Rumelihisarı’nda yeniden açılan Arşipel Balıkçısı’na...
#BalıkDüşünün, bu sıcaklarda püfür püfür esen bir mekândasınız. Masanızda envai çeşit kahvaltılık göz alıyor. Bir yandan gazetenizi okuyor, bir yandan da ekmeğinizi menemene bandırıyorsunuz... İstanbul’dan Bozcaada’ya pek çok yerde, açık havada kahvaltı edilebilecek mekânları jüri üyelerimize sorduk...
#GazetehaberleriTürkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…
#ÇiğköfteAmerika’nın ilk kadın dışişleri bakanı Madeleine Albright dünyada en favori şehrinin İstanbul olduğunu söyledi. Oprah Winfrey, Efes’e bayıldı. Colin Powell, Boğaz’ı çok sevdi. Candice Bergen, Büyükada’yı cennetten bir köşe olarak tanımladı. Google CEO’su Eric Schmidt, Ayasofya’ya hayran kaldı. Top model ve Las Vegas TV dizisi oyuncusu Molly Sims, Tophane’de nargile keyfi yaptı. İşte size dünyaca ünlü isimlerin gözüyle İstanbul ve dahası...
#Oprah Winfrey