haberleri sayfasında hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 332 haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 13. durağı İstanbul Kültür Yolu Festivali, büyük ilgiyle devam ediyor. Frida ve Picasso sergileri başta olmak üzere festival kapsamındaki sergileri her gün binlerce kişi ziyaret ederken, İstiklal Caddesi ve AKM’de metrelerce kuyruk oluştu.
#İstanbul Kültür Yolu FestivaliDeprem bölgesi dışındaki 71 ildeki okullarda ikinci dönemin ilk ders zili 20 Şubat’ta çaldı. Öğrencilerin 24 Nisan’a kadar 9 gün sürecek ara tatiliyse bugün başlıyor. Bayramlarla birleşen ara tatilde hem öğrencileri hem de velileri birbirinden farklı ve eğlenceli etkinlikler bekliyor.
#Öğrenciİnsanların en mutlu oldukları anlar keyif aldıkları işleri yaptıkları anlar olarak bilinmektedir. Bunlardan biriside film izlemek olarak dikkat çekmektedir. Dünya üzerinde çok sayıda kişi film izlemekten çok keyif almaktadır. Sizler için en iyi Oscar İsaac filmleri - en çok izlenen filmler listesi ve önerileri hakkında merak edilen bilgileri ayrıntılarıyla derledik.
Ara değer teoremi fonksiyonların temel bir özelliğidir. Bu da ara değer teoremidir ve birçok problemin çözümünde kullanılır. Ara değer teoremi nedir? Kök bulma işlemi nasıl yapılır? Kalkülüs formülü nedir tüm detayları ile derledik.
Özellikle teknoloji tasarım ile ilgilenenler için Arduino büyük öneme sahiptir. Öğrencilerin mutlaka öğrenmesi gerektiği programlar içerisinde yer almaktadır. Pek çok farklı proje üzerinden işlem yapma imkanı veren bir sistem olduğunu söylemek mümkün. Peki, Arduino nedir? Arduino programı nasıl indirilir ve örnek arduino projeleri.
#Arduino Nedir?Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından modern çağın gerekliliklerine ayak uydurmak, bilim ve teknolojiye anlaşılır bir hal kazandırmak amacıyla çocuklar ve gençler için T3 Vakfı iş birliğinde hayata geçirilen “Bilim Gaziantep” projesi, hizmet vermeye başladı. Pandemi nedeniyle 24 Aralık 2020’den itibaren çevrimiçi ortamda gerçekleştirilen atölye çalışmalarına bugüne kadar 900 öğrenci başvuru yaptı.
#GaziantepEğitimcilere göre, kodlama geleceğin dili. Hatta yabancı dilden bile önemli hale gelebileceği vurgulanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı da, yeni müfredat programına kodlama eğitimini ekledi. Gazi Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojisi Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Özdemir, bu konuda eğitimcilerin ve ailelerin de yapabilecekleri olduğunu söylüyor.
#KodlamaRobot takımları, FIRST Vakfı tarafından 1992 yılından bu yana ABD'de düzenlenen ve dünya çapında lise robotik takımlarının katıldığı FIRST Robotics Competition'da (FRC) her yıl olduğu gibi bu yıl da başarıyla mücadele ederek büyük ödüllerin sahibi oldu.
#RobotHollanda'da dünyanın üç boyutlu (3D) yazıcıyla yapılan ilk köprüsü hizmete açıldı. Eindhoven kenti yakınlarındaki Gemert kasabasında, çevre yolunun bir parçası olan 8 metrelik köprü, bisiklet sürücüleri tarafından kullanılacak.
#HollandaAltı farklı okulun birleşmesiyle oluşan Sparc robot takımı, Amerika yolcusu. Yarışmanın Türkiye ayağında 5 bin dolarlık girişimci ödülünü kazanan Sparc, dünyanın en önemli robotik yarışmaları arasında gösterilen FRC’de (First Robotic Competition) Türkiye’yi ABD Los Angeles’da temsil edecek.
#OKULKuyu köpeği kurtarma operasyonunda tanıdığımız, liseli robotik takımı INTEGRA ile şahane bir röportaj gerçekleştirdik. Üniversiteli abilerine ve ablalarına örnek olabilecek kadar önemli işlere imza atan bu müthiş gençleri sayfalarımızda konuk etmekten mutluluk duyuyoruz. Kahraman INTEGRA kampüste!
#İntegraRobot, Türkçesi; özdevinir… İlk olarak Çek yazar Karel Çapek’in 1920’de kullandığı terim artık neredeyse tüm dillere girmiş durumda. “İşçi, hizmetkar” anlamlarında kullanılmaya başlanmış. Robotun kendi özgür iradesi ya yok ya da pek zayıf(?); sahibinin emrinde… Bu bakımdan türlü makineye robot denebilir. Ancak geçen haftadan devamla bu yazıda açımlamaya devam etmek istediğim robot kavramı, “yapay zeka” ile beraber telaki edileni. Șu anda bildiğimiz kadarıyla “weak A.I.”(zayıf yapay zeka) kıvamında. Yani dar alanda taklit edebiliyor. Taklidi aklı, duyguları var, isterseniz uzuvları da oluyor. Referans aldığınız kimse veya neyse, onun suretinde. Teknolojinin imkan verdiği kadar gerçeğe yakınlığı sözkonusu. Ve bu alandaki ilerleme çok hızlı. Logaritmik… Bu ilerleme hızı ve robotların halihazırda becerebildikleri bizi ileride olabilecek senaryolar üzerine kafa yormaya zorluyor. Ki hazırlıksız yakalanmayalım. Farkındalıklı, bilinçli, hisli “strong A.I.”nin(güçlü yapay zeka) de eşikte olduğu düşünülürse.. Süregelen felsefi/etik tartışmalar, bilhassa da inançlı insanların robotlarla ilişkilerini helal dairesinde nasıl düzenleyeceklerine dair sorgulamalar, din alanından da katkıya muhtaç. Bunun için kanımca en önce doğru tariflerin yapılması gerekiyor. İnsan, robot, akıl, bilinç vs hakkında…
#Musa Dede