Restaurant haberleri sayfasında Restaurant hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 7025 Restaurant haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Denizlerimizdeki balık türlerinin çoğu tükendi. Kalanın da tadı bozuldu. Tüm bunları bilmeme rağmen yine de İstanbul’da ara sıra balık lokantalarına gidiyorum. Peki, sonuç? Balıklar hayal kırıklığı yaratsa da Kıyı Restaurant’da vantuzuyla haşlanıp kereviz sapıyla salatası yapılan ahtapot çok iyiydi. Lakerda tuzunu iyi emmişti. Balıkçı Kahraman’daysa birkaç başyapıt vardı: Acılı dilbalığı kavurma, kıvamında pişip içi sulu kalmış kalkan ciğeri ve domates salatası gibi...
#Balıkİtalya turistler tarafından oldukça ilgi gören bir ülke. Tarihi dokusu, doğası, insanları, yemekleri... İtalya'ya gitmek için bir sürü sebep var. Ama bu mağara restoran, İtalya'ya gitmek için yeterli. Görenlerin hayran kalacağı, gidenlerin bir daha gitmek isteyeceği muhteşem bir yer. İşte Grotta Palazzese'in mağara restoranı...
#İtalyaRestoranda çalışanlardan biri televizyon kanalını değiştirmeye çalışırken porno filmle karşılaşınca büyük şok yaşadı. Ailelerin çoğunlukla olduğu mekanda gerçekleşen olayda bir baba çocuğunun dikkatini başka yöne çevirmeye çalışırken, restoran görevlisi de kanal değiştirmeye çabalıyor. Fakat bu girişim başarısızlıkla sonuçlanınca görevli, ekranı elinde tuttuğu yastıklarla kapatmayı deniyor.
#RestaurantÇiğ olarak yenebildiği gibi yemekler ve tatlılarda da kullanılan, renkleriyle tablolara yakışan iki lezzetli meyve; ayva ve nar. Lezzetlerinin yanı sıra ikisi de şifa kaynağı. Üstelik mutfaklarımızdaki yerleri de çok özel. Ayvanın ve narın tadını çıkarmak isteyenler için hem göze hem damağa hitap eden yaratıcı tarifleri keşfetmenin şimdi tam zamanı. Türküde “Ayva benim, nar benim” diye birbirine eşlik eden bu meyvelerle yapılan yemeklerin tariflerinişin uzmanı şeflerden aldık.
#Yazgı Patarİstanbul’un turistik mekânlarından Eminönü’ndeki Mısır Çarşısı’nın yan tarafındaki lokanta ve kafenin bulunduğu 5 katlı bina, havalandırma ve mutfak bölümünde çıkan yangında dakikalar içinde küle döndü. Komşu esnaf ve itfaiyenin erken müdahalesiyle içerideki müşterilerin hızlıca tahliye edilmesi olası bir faciayı önledi.
#Mısır ÇarşısıSon dönemde popüler hale gelen Kore yemekleri çok seviliyor. İstanbul’un dört bir köşesinde bu restoranlar hizmet vermeye devam ediyor ve yenileri açılıyor. Bu lezzetli ve ilginç mutfağı denemek isteyenler için Kore restoranlarının en popüler olanlarını derledik.
#Kore Mutfağı35 yaşın altındaki şefler arasından 8 başarılı isim... Hepsi ya kendi mekânının sorumluluğunu almış ya da büyük bir mutfağın başında. Genç şeflere hayallerini ve Türk gastronomisinin geleceğini sordum. Dünyayı takip eden, sürdürülebilirlik konusuna hâkim, doğdukları kültürün yemeğini ve coğrafyanın ürünlerini araştıran, gelecekte büyük başarılara imza atacak, mutfağımızı globale taşıyacak gençleri takdimimdir.
#Ebru Erkeİstanbul’un kültür beşiği Fatih, son günlerde Orta Asya mutfağının cezbedici tatlarıyla adından söz ettiriyor. Şehrin lüks semtlerindeki alternatiflerinden farklı olarak Özbek ve Uygur restoranları hem uygun fiyatları hem de nefis yemekleriyle ziyaretçilerin gözdesi haline geldi. Fatih sokaklarının yeni yıldızı ramen ve mantıyı bir de biz tattık.
#RamenBiri Ayvalık’ın gastronomi adası Cunda’da diğeri Türkiye’nin sanayi ve turizm şehri Bursa’da yer alan iki özel restoranı ve başarılı şefleriyle müşterilerine en yüksek kalitede hizmet veren Teo’s Restaurant, dünyanın en prestijli restoran derecelendirme sistemlerinden olan Gault&Millau Rehberi 2025 Türkiye rehberinde yer alarak büyük bir başarıya daha imza attı.
#1Bu hafta Hande Yener, Nazan Öncel ve Levent Yüksel sevenleriyle buluşuyor. Dünyaca ünlü soprano Aida Garifullina, İş Sanat, ‘Yeni Yıl Konseri’ için AKM’de sahneye çıkıyor. Ödüllü oyuncu Merve Dizdar’ın yeni oyunu ‘İnsanlar Mekanlar Nesneler’ perdelerini açıyor…
#Uygar TaylanYedi yıl öncesine dek Türkiye’nin bir restoran rehberi yoktu. 2017 yılında Hürriyet Gazetesi ve Karaca iş birliğiyle ülkemizin ilk ve tek gizli müfettişlik sistemiyle değerlendirme ve derecelendirme yapılan çalışması İncili Gastronomi Rehberi projesi hayata geçti.
#Müge AkgünBalık sevenlerin damağında iz bırakan, müstesna bir lezzet lakerda. Özenle temizlenip tuzla marine edilen taze balıktan yapılan bu usta işi mezesiyle klasikleşen birçok mekân var. Jürimiz en iyi lakerdayı yapan yerleri oyladı; Reşat Balık’ın ilk sırayı aldığı listede İstanbul’dan pek çok adres var.
#Ece Su METEMichelin bu yıl üçüncü kez yıldız dağıttı Türkiye’de. Yıldızlı iki yeni restoranımız daha oldu; Urla’daki Narımor ve Şile’deki Casa Lavanda… Şef Fatih Tutak’ın restoranı TURK de 2 yıldızını korudu. 6 restoransa yeşil yıldızla ödüllendirildi. Michelin Deneyimler Departmanı İletişim Direktörü Elisabeth Boucher dahil herkes bu yıl yeşil yıldızların artmasından dolayı mutluydu. Bu da demek oluyor ki bu yöne daha çok eğilerek dünya çapında bir farklılık yaratabiliriz.
#Michelin1992 yılından bu yana Nürnberg Metropol bölgesinde faaliyet gösteren kısa adı TİAD olan Alman Türk İş İnsanlari Derneği Yönetim Kurulu, 2024 yılı son toplantısında yönetim listesinde yer alan isimlerle bir araya geldi. Mevlana Restaurant’ta sene sonu son akşam yemeği eşliğinde gündem maddeleri ele alındı.
#TİADFransız değerlendirme sistemi La Liste 2025’in ödül törenindeydim. Bu yıl 200 ülkeden 30 bin restoranın değerlendirildiği organizasyonda Türkiye’den şef Fatih Tutak ve 7 Mehmet Restaurant ödül aldı. Törende sürdürülebilirliğin artık bir tercih değil zorunluluk olduğu vurgulandı. Görünen o ki geleceğin mutfaklarında lezzetten önce hikâye, etik ve sürdürülebilir yaklaşımlar öne çıkacak.
#GastronomiYeşilin binbir tonu ve muhteşem doğasıyla, karanlık ve kasvetli gotik binalarıyla, her daim değişken havasıyla, hayalet hikâyeleriyle, şövalyeleri, büyücüleri, cadıları, tek boynuzlu atlarıyla, entrikalı taht savaşlarıyla akla gelen İskoçya’dayız. Gölleri ve ormanlarıyla çok geniş bu coğrafyayı gezmeye başkent Edinburgh’dan başlayalım.
#Serda BÜYÜKKOYUNCUSeyahat etmek ruhumuza, zihnimize ve bedenimize çok iyi geliyor, bunu artık hepimiz biliyoruz. Ama sarı yazda Güney’e inip o mis gibi deniz kokusunu içimize çekmek daha büyük bir mutluluk sebebi. Marmaris, Datça, Fethiye ve Göcek’in en güzel köşeleri hatta mavi turlar bile kasım sonuna kadar emrinize amade.
#EgeTatil beldelerinde sokaklardaki kalabalık yerini sakinliğe bıraktı ama eğlence yerli yerinde duruyor. Sonbaharda rotasını sahillere çevireceklere, en popüler mekânlardan yeme-içme duraklarına bir liste hazırladım. İçinde vur patlasın çal oynasın adresler de var, yıllardır kalitesini bozmadan sadık müşterilerini ağırlamaya devam eden klasikler de… Ayrıca gitmişken nerede kalabilirsiniz diye de birkaç adres paylaştım.
#TatilMadem sonbahar geldi, son bir deniz tatili için yola çıkmanın tam vakti. Yıllar önce sadece Güney Ege ile sınırlı bir mevsimsel dönüşümken artık tüm Ege ve Akdeniz’de ‘sarı yaz’ yaşanıyor. Şimdilik küresel ısınmanın tek iyi tarafı bu olsa gerek. Bu fırsatı kullanıp yüksek sezonu bitiren deniz kenarı otellerinde hem daha uygun fiyatlı hem de sessiz ve sakin tatil yapmanın tam sırası. Yaz boyunca en güzel sahillerimizi gezdim ve deneyimlediğim otellerden sizin için güzel bir liste hazırladım. Kimi butik, kimi tatil köyü ama ortak noktaları beni etkilemiş olmaları.
#Tatil