Güncelleme Tarihi:
Teo’s Cunda, Rehberde Deniz Ürünleri (Sea Food) kategorisinde ödül alarak özel bir başarıya imza atmış oldu.
Gastronomi kültürünü geliştirmek, yenilikçi, özgün ve sürdürülebilir bir yaklaşım benimsemek amacıyla hareket eden dünyanın en prestijli restoran derecelendirme rehberlerinden biri Gault & Millau Türkiye 2025 Rehber Ödülleri, 9 Aralık 2024 Pazartesi akşamı Çırağan Palace Kempinski’de düzenlenen görkemli törenle sahiplerini buldu.
Türk mutfağının en saygın isimlerini bir araya getiren bu unutulmaz gecede gerçekleşen törende, Teo’s Cunda Restaurant Sea Food (Deniz Ürünleri) kategorisinde en iyi restoranlar arasında yerini aldı.
Dünya çapında gastronomi alanındaki otoritelerin takdirini kazanan, ilk kez 1969'da Paris'te, gazeteci ve yemek eleştirmeni Henri Gault ve Christian Millau tarafından hayata geçirilen ve bu sene ikinci kez Türkiye’de yayınlanan bu saygın rehber, ülkemizin gastronomi haritasında öne çıkan bir destinasyon olmasına katkı sağlıyor.
Teo’s Cunda Restaurant’ın işletmecileri Kayhan Ezer ve İsmail Polat, geleneksel deniz ürünlerine getirdiği farklı teknik ve özel yorumuyla şekillenen menüsünde sunduğu lezzetler gastronomi deneyimini en üst seviyeye taşıyor.
Kayhan Ezer, Teo’s Cunda olarak Gault & Millau’nun Türkiye için hazırladığı rehberde ödül almasıyla ilgili mutluluğunu şu sözlerle ifade ediyor : ‘Bu rehberin dünyadaki önemi sebebiyle Teo’s Cunda olarak içinde yer almak ve ödüllendirilmek onur verici. Teo’s Cunda ile deniz ürünlerine olan tutkumuzu ve yıllardır süren lezzet yolculuğumuzu misafirlerimize en samimi ve unutulmaz deneyimler sunarak yansıtmaya çalışıyoruz. Bu ödül, sadece bugün için değil, gelecekteki adımlarımız için de bize ilham verecektir. Teo’s Cunda’da misafirlerimize yenilikçi bir bakış açısıyla, sunum ve lezzetlerimizle fark yaratarak unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefliyoruz. Burada, geleneksellik ve yenilik arasındaki dengeyi sürekli olarak yeniden keşfetmeye ve gizli kalmış lezzet reçetelerini gün ışığına çıkarmaya gayret ediyoruz.