Son yıllara dek yetişkinlerin hastalığı olarak bilinen reflü, günümüzde artık çocukların da kapısını sık çalan bir hastalık haline geldi. Mide içeriğinin ağıza veya yemek borusuna geri kaçmasıyla oluşan şikâyetler reflü olarak adlandırılırken, belirtileri çok farklı şikâyetlerle kendini gösteriyor.
#ÇocukYumurta alerjisi, bebeklerde en sık görülen besin alerjilerinin başında geliyor. Bebeklerde yumurta alerjisi; kusma, kaşıntı, döküntü, egzama ve hırıltılı solunum gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Peki, bebeklerde yumurta alerjisi neden olur, bebeklerde yumurta alerjisi nasıl anlaşılır? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı / Dr. Öğretim Üyesi Murat Doğan, konuyla ilgili önemli uyarılarda bulundu, bebeklerde yumurta alerjisi hakkında merak edilen tüm detayları aktardı.
#BebekMide rahatsızlıklarından olan reflü tedavi edilmediği takdirde ciddi sağlık sorunlarına neden olarak kişilerin yaşam kalitesini düşürebiliyor. Ses kısıklığı, midede ağrı, ağza acı su gelmesi gibi belirtilerle kendisini gösteren reflüde, genellikle ilaç tedavisi uygulanır. Peki, reflü hastalığı nedir nasıl anlaşılır? Reflü belirtileri nelerdir? İşte, reflü hakkında detaylı bilgiler.
#Reflü NedirTedavi edilmediği takdirde kalp krizinden inmeye, diyabetten obeziteye birçok hastalığa yol açabilen uyku apnesi, birçok kişinin yaşadığı sağlık sorunlarından birini oluşturuyor. Uyku düzeninin bozulmasına sebep olarak günlük yaşam kalitesini düşüren bu hastalık, genellikle horlama, sık idrara kalkma, terleme ile kendisini gösteriyor. Peki, uyku apnesi nedir, belirtileri nelerdir? İşte, uyku apnesi ile ilgili bazı bilgiler.
#Uyku Apnesi NedirBesin alerjileri son yıllarda en yoğun artış gösteren alerji türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Ülkemizde büyük şehirlerde daha sık, kırsal kesimde daha nadir görülmekle birlikte, besin alerjili çocuk oranı %6 olarak bildirilmektedir. Besin alerjilerinde en sık gördüğümüz alerji türü inek sütü alerjisidir.
#İnek Sütü AlerjisiUyku apnesi apne olarak da bilinir. Uyku sırasındaki solunum duraklamalarından kaynaklanan ve uyku düzeninin bozulmasına sebep olan önemli bir hastalıktır. Uyku apnesi sırasında solunum çabası sürse de, bir süre sonra daha da artan bu çaba beyni uyarır ve hava yolu açılır. Solunumu durana kadar horlayan kişi, gürültülü bir homurdanma ile yeniden nefes almaya ve horlamaya devam eder.
#Uyku ApnesiEklem gevşekliği (eklem hipermobilitesi) bir veya daha çok eklemde normalin üzerinde hareket açıklığı olması olarak tanımlanabilir. Genetik bir bağ dokusu hastalığıdır. Toplumun yaklaşık %10 kadarında bir dereceye kadar eklem hipermobilitesi görülmektedir. Çocuklarda yaygındır, yaş ilerledikçe görülme sıklığı azalır. Kadınlarda erkeklerden üç kat daha sık görülür.
#Eklem Gevşekliği