Yaklaşan yaz aylarıyla birlikte filmlere konu olan incirin reçeli yapımı da en çok arananlar arasında yerini almaya başladı. İncir reçeli nasıl yapılır diye merak edenlerdenseniz ve geleneksel olan bu özel tat, kahvaltılarınıza eşlik etsin istiyorsanız, işte İncir reçeli tarifi ve yapımı için püf noktaları
#İncir ReçeliMarmelatlar ve reçeller pırıl pırıl renkleri ve mis gibi kokularıyla kahvaltı sofralarımızın adeta süsü durumunda. Özellikle yaz meyveleriyle yapılan reçellerin ve marmelatların lezzetine doymak mümkün değil. Şeftali de bu meyveler arasında ilk sıralarda geliyor. Peki şeftali reçeli ve şeftali marmelatı nasıl yapılır? İşte yazın lezzetine dört mevsim doymanızı sağlayacak şeftali reçelinin ve marmelatının tarifi ve püf noktaları…
#Şeftali Marmelatı Nasıl YapılırYaz mevsiminin gelmesiyle birlikte çok sayıda dinsel ve folklorik söylenceye konu olan incirin reçeli de sofralarda yerini almaya başladı. Adını bir filme vermesi ardından daha fazla rağbet görmeye başlayan incir reçeli nihayet hak ettiği değeri buldu. Peki, incir reçeli nasıl yapılır? İşte, reçel yapmanın püf noktaları ve incir reçelinin tarifi
#İncir ReçeliReçel, meyve yemeyen pek çok kişinin bile kahvaltılarda tercihi oluyor. Dahası özlenen yaz meyvelerini reçel yaparak kış sofralarında da görmek mümkün. Kahvaltı sofralarını renklendiren, hem gözümüze hem de damağımıza hitap eden o güzel reçelleri yapmak isteyenlerin birkaç püf noktasına dikkat etmesi gerekiyor. İşte öneriler…
#ReçelSizin için, kahvaltılarımızı renklendiren başka bir tarif paylaşıyoruz: Yumurtalı ekmek! Hoş sohbetlerin yapıldığı yumurtalı ekmekli kahvaltı sofralarını özlediyseniz, işte en zahmetsiz tarifiyle yumurtalı ekmek malzemeleri ve yapılışı.
#Yumurtalı EkmekKakaolu, tarçınlı, havuçlu, portakallı... Kekler çayın, kahvenin en güzel eşlikçisi, hepimizin hayatının bir parçası. Ama Malezyalıların yaptıkları bu kekler, görenlerin ağzını açık bırakıyor. Malayca adıyla "Kek lapis Sarawak" yani Sarawak (Malezya'da Borneo adasının kuzeybatı kıyısında bir eyalet) katlı keki diye bilinen bu kekleri yapabilmek hem cesaret hem sabır hem de beceri istiyor.
#Kek Lapis SarawakKış aylarının yaklaşmasıyla, mevsimi geçmeyen sebze ve meyvelerle hazırlanan reçel yapımları da başladı. Kahvaltı ve çay saatlerinde hem besleyici hem de doyucu olmasıyla tercih edilen elma reçeli, küçük büyük herkesin hayır diyemedi lezzetlerden. Peki, elma reçeli nasıl yapılır? Elma reçeli yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte kolay elma reçeli tarifi.
#Elma Reçeli Nasıl YapılırEn eski göçmen tatlılarından biri olan akıtma, yaygın olarak bilinen adıyla krep, son yıllarda çok daha fazla sevilmeye başlandı. Kullandığınız malzemelere göre, krepler lezzetli bir ara sıcak, tatlı veya doyurucu bir yemek olarak servis edilebiliyor. Peki, krep nasıl yapılır, krep yapımının püf noktaları neler? İşte, püf noktalarıyla krep tarifi
#Krep Nasıl YapılırKahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan reçelleri evde kendileri hazırlamak isteyen vatandaşlar son dönemde gül reçeli tarifini araştırıyor. Lezzetine doyum olmayan gül reçelini evde yapmak isteyen vatandaşlar, gül reçeli yapmanın püf noktalarını ve gül reçeli yaparken dikkat edilmesi gerekenleri araştırıyor. Peki, gül reçeli nasıl yapılır? Gül reçeli yaparken nelere dikkat edilir?
#Gül Reçeli Nasıl Yapılır?Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan reçelleri evde kendileri hazırlamak isteyen vatandaşlar son dönemde limon reçeli tarifini araştırıyor. Lezzetine doyum olmayan limon reçelini evde yapmak isteyen vatandaşlar, limon reçeli yapmanın püf noktalarını ve limon reçeli yaparken dikkat edilmesi gerekenleri araştırıyor. Peki, limon reçeli nasıl yapılır? Limon reçeli yaparken nelere dikkat edilir?
#Limon Reçeli Nasıl Yapılır?Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan reçelleri evde kendileri hazırlamak isteyen vatandaşlar son dönemde karadut reçeli tarifini araştırıyor. Lezzetine doyum olmayan karadut reçelini evde yapmak isteyen vatandaşlar, karadut reçeli yapmanın püf noktalarını ve karadut reçeli yaparken dikkat edilmesi gerekenleri araştırıyor. Peki, karadut reçeli nasıl yapılır? Karadut reçeli yaparken nelere dikkat edilir?
#Karadut Reçeli Nasıl Yapılır?Türk kahvaltı kültürünün vazgeçilmezlerinden olan reçellere olan ilgi günümüzde de artarak sürüyor. Kayısıdan incire, incirden şeftaliye, şeftaliden domatese kadar birçok çeşit sebze ve meyveden yapılan reçeller sofralarımızı süslemeye devam ediyor. Vatandaşlar ise son günlerde mevsimin yaklaşması dolaysıyla ayva reçelinin nasıl yapıldığını merak ediyor. Ayva reçeli yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve ayva reçeli yapmanın püf noktalarını sorgulayan vatandaşlar, ayva reçelinin nasıl yapıldığını araştırıyor. Peki, ayva reçeli nasıl yapılır?
#Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?Türk kahvaltı kültürünün vazgeçilmezlerinden olan reçellere olan ilgi günümüzde de artarak sürüyor. Kayısıdan incire, incirden şeftaliye, şeftaliden domatese kadar envai çeşit sebze ve meyveden yapılan reçeller sofralarımızı süslemeye devam ediyor. Vatandaşlar ise son günlerde mevsimin yaklaşması dolaysıyla şeftali reçelinin nasıl yapıldığını merak ediyor. Şeftali reçeli yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve şeftali reçeli yapmanın püf noktalarını sorgulayan vatandaşlar, şeftali reçelinin nasıl yapıldığını araştırıyor. Peki, şeftali reçeli nasıl yapılır?
#Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır?Türk kahvaltı kültürünün vazgeçilmezlerinden olan reçellere olan ilgi günümüzde de artarak sürüyor. Kayısıdan incire, incirden şeftaliye, şeftaliden domatese kadar envai çeşit sebze ve meyveden yapılan reçeller sofralarımızı süslemeye devam ediyor. Vatandaşlar ise son günlerde mevsimin yaklaşması nedeniyle kayısı reçelinin nasıl yapıldığını merak ediyor. Kayısı reçeli yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve kayısı reçeli yapmanın püf noktalarını sorgulayan vatandaşlar, kayısı reçelinin nasıl yapıldığını araştırıyor. Peki, kayısı reçeli nasıl yapılır?
#Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?Bu aralar bizim atölyede hummalı bir çalışma var. Hatta bayram seyran demedik, Çorlu çiftliklerinden domates, biber, patlıcan ve bir sürü sebze-meyve seçtik. Farklı farklı salça ve turşuları çalışıyoruz. Kışa taşımayı hayal ettiklerimizi kavanozluyoruz. Şehir insanlarının evdeki imkanlarıyla, bunları en kolay nasıl yapabileceğini araştırıyoruz. Bu haftanın yazısını düşünürken, kendi salça ve turşusunu yapmak isteyenlere bir liste çıkardım