Güncelleme Tarihi:
Limon reçelinin nasıl yapıldığı son günlerde merak konusu oldu. Tezgahları süsleyen limonları reçel olarak değerlendirmek isteyen vatandaşlar, limon reçelinin nasıl yapıldığını merak ediyor. İşte, yemeye doyamayacağınız limon reçeli tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...
LİMON REÇELİ NASIL YAPILIR?
Limon reçeli yapmak isteyen vatandaşlar için limon reçeli yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini, malzemelerini ve limon reçeli yapmanın püf noktalarını derledik...
MALZEMELER
2 kg küçük boy limon
1 avuç karanfil
2 kg toz şeker
750 ml su
Yarım limonun suyu
YAPILIŞI
Öncelikle limonları bol suda yıkayıp kurumaya bırakın. Daha sonra kaynar su dolu tencereye atıp 2-3 dakika bekletin. Suyunu süzüp, bu işlemi 3 defa tekrar edin.
Bunları yaptıktan sonra limonların kabuklarını bir rende yardımı ile rendeleyin. Rendelendiğiniz limonların üstüne karanfil ve toz şeker ekleyerek iki gece dinlenmeye bırakın. İki gece dinlendikten sonra limonların üstüne su ilave edip kıvam alana kadar kaynatın.
Kaynadıktan sonra tencereye limon suyunu da ekleyip 3-4 dakika daha kaynatın. Ocaktan aldığınız reçelin soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurun. Afiyet olsun...
PÜF NOKTASI
Reçel kavanozlarını güneş görmeyen serin bir yerde reçeli muhafaza edin ve reçelde yoğun aromatik tatları seviyorsanız pişirme esnasında tarçın da ilave edebilirsiniz.