Karadut reçeli nasıl yapılır? Karadut reçeli tarifi

Güncelleme Tarihi:

Karadut reçeli nasıl yapılır Karadut reçeli tarifi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2018 11:26

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan reçelleri evde kendileri hazırlamak isteyen vatandaşlar son dönemde karadut reçeli tarifini araştırıyor. Lezzetine doyum olmayan karadut reçelini evde yapmak isteyen vatandaşlar, karadut reçeli yapmanın püf noktalarını ve karadut reçeli yaparken dikkat edilmesi gerekenleri araştırıyor. Peki, karadut reçeli nasıl yapılır? Karadut reçeli yaparken nelere dikkat edilir?

Haberin Devamı

Karadut reçelinin nasıl yapıldığı son günlerde merak konusu oldu. Mevsiminin gelmesiyle birlikte tezgahları süsleyen karadutları reçel olarak değerlendirmek isteyen vatandaşlar, karadut reçelinin nasıl yapıldığını merak ediyor. İşte, yemeye doyamayacağınız karadut reçeli tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...

KARADUT REÇELİ NASIL YAPILIR?

Son günlerde mevsiminin gelmesi nedeniyle karadut reçelinin nasıl yapıldığı ve tarifi araştırılmaya başlandı. Bu lezzeti evlerinde yapmak isteyen vatandaşlar için karadut reçeli yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini, malzemelerini ve karadut reçeli yapmanın püf noktalarını derledik...

MALZEMELER

1 kg karadut

1 kg toz şeker

1 litre su

½ limonun suyu

YAPILIŞI

Öncelikle karadutları bol suda yıkayıp kurumaya bırakın, yıkarken saplarını da koparmayı unutmayın. Karadutları derin bir tencereye alın ve üstüne şekeri dökün ve böylece bir gece boyunca dinlendirin. Kalan yarım kg toz şeker ve suyu kaynatın ve karışım kıvama gelince karadutu da ekleyerek orta ateşte pişirmeye başlayın.

Haberin Devamı

Pişme sırasında tencerede oluşan köpükleri süzgeç yardımıyla sürekli temizleyin. 45 dakika kadar pişirme işlemine devam edin. Ocaktan almadan 5 dakika önce limon suyunu da ilave edin 3 dakika civarı da böyle pişirmeye devam edin. Ocaktan aldığınız reçelin soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurun. Afiyet olsun...

PÜF NOKTASI

Reçel kavanozlarını güneş görmeyen serin bir yerde reçeli muhafaza edin ve reçelde yoğun aromatik tatları seviyorsanız pişirme esnasında tarçın da ilave edebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!