Güncelleme Tarihi:
Karadut reçelinin nasıl yapıldığı son günlerde merak konusu oldu. Mevsiminin gelmesiyle birlikte tezgahları süsleyen karadutları reçel olarak değerlendirmek isteyen vatandaşlar, karadut reçelinin nasıl yapıldığını merak ediyor. İşte, yemeye doyamayacağınız karadut reçeli tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...
KARADUT REÇELİ NASIL YAPILIR?
Son günlerde mevsiminin gelmesi nedeniyle karadut reçelinin nasıl yapıldığı ve tarifi araştırılmaya başlandı. Bu lezzeti evlerinde yapmak isteyen vatandaşlar için karadut reçeli yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini, malzemelerini ve karadut reçeli yapmanın püf noktalarını derledik...
MALZEMELER
1 kg karadut
1 kg toz şeker
1 litre su
½ limonun suyu
YAPILIŞI
Öncelikle karadutları bol suda yıkayıp kurumaya bırakın, yıkarken saplarını da koparmayı unutmayın. Karadutları derin bir tencereye alın ve üstüne şekeri dökün ve böylece bir gece boyunca dinlendirin. Kalan yarım kg toz şeker ve suyu kaynatın ve karışım kıvama gelince karadutu da ekleyerek orta ateşte pişirmeye başlayın.
Pişme sırasında tencerede oluşan köpükleri süzgeç yardımıyla sürekli temizleyin. 45 dakika kadar pişirme işlemine devam edin. Ocaktan almadan 5 dakika önce limon suyunu da ilave edin 3 dakika civarı da böyle pişirmeye devam edin. Ocaktan aldığınız reçelin soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurun. Afiyet olsun...
PÜF NOKTASI
Reçel kavanozlarını güneş görmeyen serin bir yerde reçeli muhafaza edin ve reçelde yoğun aromatik tatları seviyorsanız pişirme esnasında tarçın da ilave edebilirsiniz.