Sıradan bir unlu mamul olmadığı konusunda herkes hemfikir. Ekmeğin sarmısaklısından vişnelisine, zeytinlisinden kuruyemişlisine varıncaya kadar envai çeşidi yapılırken o hep en sade ve orijinal haliyle zirvede. Tam beş asırdır bu topraklarda yenen bir lezzet, bir gelenek... Ramazan pidesi denince ilk akla gelen fırınları ve sırlarını bir araya getirdik.
#Ramazan Pidesi'Yemeğe benim gibi eşofmanla gideceksin. Çünkü yemek yerken genişliyorum. Eşofman giyersen, pantolon kemerinin sıkıştırmasından kurtulursun. Daha çok yiyebilirsin.' Bu sözler, ünlü iş adamı Ali Sabancı'ya ait. Sabancı, mutfak sevdasını Beef&Fish dergisinin son sayısında Mehmet Yaşin'e anlattı.
#Beef & FishPek çok kültür ve medeniyete ev sahipliği yapan Edirne, hálá tarihin izlerini taşıyor sokaklarında. Son yıllarda hızla restore edilen tarihi evler, 2004 Avrupa Konseyi Müze Ödüllü Sağlık Müzesi ve Mimar Sinan’ın muhteşem eseri Selimiye Camii, kentte görülmesi gerekenler listesinin başında geliyor.