Çorum’da 40 yaşındaki Üzeyir M., iddiaya göre aralarında borç- alacak anlaşmazlığı bulunan kayın biraderi 28 yaşındaki Ramazan Güllü'yü, cami avlusunda abdest alırken tabancayla ensesinden 2 kurşunla vurarak ağır yaraladı. Kurşunlardan biri Güllü'nün boynundan çıkarak, cami avlusunda namaz vaktini bekleyen bir kişinin koluna isabet etti.
#ÇorumÇorum’da 40 yaşındaki Üzeyir M., iddiaya göre aralarında borç- alacak anlaşmazlığı bulunan kayınbiraderi 28 yaşındaki Ramazan Güllü'yü, cami avlusunda abdest alırken tabancayla ensesinden 2 kurşunla vurarak ağır yaraladı. Kurşunlardan biri Güllü'nün boynundan çıkarak, cami avlusunda namaz vaktini bekleyen bir kişinin koluna isabet etti.
#CamiOsmanlı arşivlerine dalarak, kadı sicillerinden kent müzelerine uzanarak, daha önce hiç görülmemiş çapta bir baklava kitabı yazdılar... Tarihçiler Burak Onaran ve Priscilla Mary Işın’ın yazdığı kitaba yakından baktık ve bu kitabı hazırlatan Murat Güllü’ye de günümüz baklavacılığını sorduk.
#Yazgı PatarOn bir ayın sultanı Ramazan’ı tüm uhrevi duygularla yaşamaya devam ederken, bu güzel ayı bir güllaç reçetesi vermeden uğurlamak istemedim sevgili lezzetsever dostlar.Zira tartışmasız geçmişte de günümüzde de Ramazan’larınolmaz olmaz lezzetidir güllaç. Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan güllacın, lezzetinden ziyade bir de tarihi olmalı değil mi? Reçeteyi vermeden önce size kısaca güllacın günümüze yolculuğunu aktarmak istiyorum.
#GüllaçRamazan denince akla gelen birkaç lezzet vardır: Ramazan pidesi, hurma ve güllaç. Özellikle güllacın fanatikleri çoktur ama herkesin güllaç yapma yöntemi de diğerlerinden farklıdır. Kimi cevizli yapar, kimi üzerine nar tanesi koyar, kimi de gül suyu ekler, kimi de sadece süt, şeker ve güllaç yaprakları kullanır. Sizin için iyi bir güllaç yapmak için bilmeniz gereken ipuçlarını derledik. İşte enfes güllacın sırları ve nefis bir güllaç tarifi...
#Güllaç Nasıl YapılırÖzenle kurulan iftar ve sahur sofralarının yeri bir başka... Sevdiklerimizi bir araya getirecek o yemekleri pişirirken sağlığımızı koruyacak seçimler yapmak da bir o kadar önemli. Beslenme uzmanı Berrin Yiğit kan şekerini dengede tutacak, protein ve sebze yönünden zengin tabaklara yönelmemizi öneriyor.
#Ramazan